Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

копирано от.......
Модератор: dantho.mihov
копирано от.......
България е супер държава, ако си тарикат. Тука да си тарикат си е тарикатлък. Аз самият съм голям тарикат, тарикат с бизнес. Да имам си собствен бизнес и печеля яко, а разни будали ми бачкат за по 300 лв. на месец. Супер яко. Правя ги на две стотинки. Какъв бизнес ли?Ами кафенце, няолко магазинчета, такива работи. Що им плащам по толкоз ли? Ами щом са съгласни да бачкат за толкова, защо да им плащам повече. Аз не ги карам на сила, те сами идват да си търсят работа и досега никой не ми е отказал. Някой път се изръсвам повече, за някоя пичка дето ми е работничка. Знаеш как е, джиджи-биджи, а и тя сама се навира. Мисли си, че като си отвори краката и аз ще си отворя портфейла, овчици. Глезя я, докато ми омръзне и после уволнение. А такива като нея много, с лопата да ги ринеш. Гот е да си бизнесмен в България и ти излиза евтино, особенно откъм работна ръка. Аз съм им изучил мисленето на баламите, те ценят матерялните си придобивки, телефончета, дрешки или пък да ходят по разни клубове, но не си ценят труда, а те дефакто само чрез него могат да си изкарат парички. Те не го разбират това, щом не се яде и пие, и не може да се пипне с ръчичка значи не е ценно. Балами, балами та баламурници. Мислят си, че след някой месец, ще им дигнат заплатата. Да ама не. Виж ако баламите бяха малко, тогава щеше да е друго. Ако си ценяха труда и имаха реална преценка колко той струва, тогава можеше да вземат и повече пари. Но те нямат самооценка, колкото им кажеш толкова. Будали! Това е. Един като си тръгне, друг ще го смини и толкоз, какво тук значи някакъв си будала. Будали много, многоо и е многоо яко че има толкова много будали. Супер е просто. Нямам думи. Доволен съм. Даже сега е криза и мисля да използвам случая да намаля заплащането на 250 лв. Що не, вече има балами съгласни да работят и за тези пари. Да са живи и здрави, всички балми в България и да се множат. Пази Боже някой ден да решат, че няма да работят за толкова пари, тогава ща не ща, ще трябва да им плащам повече. Но, докато са много няма страшно. Обичам ви будали, обичам ви, в крайна сметка аз на вас дължа богатството си, на вашия обезценен труд и вашата вяра, че утре някой ще се сети да ви вдигне заплатата. Истината е, че човек струва толкова, за колкото сам се оценява
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: копирано от.......

Ами то и така,ще си продължава....особенно в ''дълбоката'' провинция и малкия град...
Гадове експлоататори, винаги ще си има.
Колега доста си прав.
Аз работя като си рискувам живота и взимам пари за тази услуга NN лева.
Обаче идват хора ( без да се обиждат ) от провинцията и си рискуват живота за N лева.
Те си оценяват живота на тази сумичка ( бълъци )
Печеля си конкурсчето за NN лева обаждам се на бълачетата давам им N и аз си прибирам другото N без да си помръдна пръсчето.
Човек ако не увъжава себеси и сопствения си труд за какво да го увъжавам и Aз , БЪЛЪЦИТЕ стават само за подигравка а не за увъжение.
Не е луд тоя дето яде баницата а този дету му я дава.
Аз работя като си рискувам живота и взимам пари за тази услуга NN лева.
Обаче идват хора ( без да се обиждат ) от провинцията и си рискуват живота за N лева.
Те си оценяват живота на тази сумичка ( бълъци )
Печеля си конкурсчето за NN лева обаждам се на бълачетата давам им N и аз си прибирам другото N без да си помръдна пръсчето.
Човек ако не увъжава себеси и сопствения си труд за какво да го увъжавам и Aз , БЪЛЪЦИТЕ стават само за подигравка а не за увъжение.
Не е луд тоя дето яде баницата а този дету му я дава.
Последно промяна от onzi112 на Пон Май 31, 2010 8:17 am, променено общо 1 път.
"Да работим" - Мръсна дума !!!!
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Каква провинция бре ? В София си предлагат 7-800лв бруто и то ако им бачкаш и почивните дни и ако знаеш 3 езика и имаш стаж 3-4 години. Ама балами много ... радват се на тези пари. Живеят в Люлин незнам си кой номер на една туба бензин от центъра на София. Живеят по 6-7 човека ( с един бойлен например) за да спестят от наема .. И като се върнат в родното градче и ги питат как са гордо вирват нос и казват " еее , добре съм ! В София съм! Бачкам"
Аман от мухали ...
Аман от мухали ...
София, Варна, Велико Търново... Все е така.
Но и тази гледна точка има своето изкривяване. Човек ще си каже - оо, за N пари няма да бачкам! Искам nxN, които ще са си и реални, даже. И ще получи отговор "Сори, пич! Чао!". Защото се знае, че на опашката има много, много гладен народ. Не е до самооценка и до това да си цениш труда. Постой 3-4 месеца без работа, не дай си боже да си под наем някъде, и като те върнат от 4-5 места заради "високи изисквания" и "лични претенции" да видим дали няма да бачкаш и за N, че и за по-малко даже! Хората не си избират да бачкат за толкова. Чорбаджиите не искат да дават повече, а ако ти искаш - намират си друг. В един момент човек си избира по-малката злина - по-добре с триста лева и 5х9 часа на седмица, отколкото на заеми, макарони и в депресия. А срещу тези 300 лв. човек все пак ще натрупа и стаж и опит и на следващото място ще има основа, на която да стъпи. Все пак това е играно много пъти през вековете. Най-скорошни примери са комуни, профсъюзи, пролетарии и прочие. Но демокрацията не прощава
Искаха хората частен бизнес - ето им го... Ама то не може всеки да е чорбаджия, а от 10 000 години насам никъде не пише и не се е чуло за щедър, добър и мислещ за ратаите си чорбаджия. Нито в робовладелческия, нито във феодалния, нито в който и да било строй.
Но и тази гледна точка има своето изкривяване. Човек ще си каже - оо, за N пари няма да бачкам! Искам nxN, които ще са си и реални, даже. И ще получи отговор "Сори, пич! Чао!". Защото се знае, че на опашката има много, много гладен народ. Не е до самооценка и до това да си цениш труда. Постой 3-4 месеца без работа, не дай си боже да си под наем някъде, и като те върнат от 4-5 места заради "високи изисквания" и "лични претенции" да видим дали няма да бачкаш и за N, че и за по-малко даже! Хората не си избират да бачкат за толкова. Чорбаджиите не искат да дават повече, а ако ти искаш - намират си друг. В един момент човек си избира по-малката злина - по-добре с триста лева и 5х9 часа на седмица, отколкото на заеми, макарони и в депресия. А срещу тези 300 лв. човек все пак ще натрупа и стаж и опит и на следващото място ще има основа, на която да стъпи. Все пак това е играно много пъти през вековете. Най-скорошни примери са комуни, профсъюзи, пролетарии и прочие. Но демокрацията не прощава

Искаха хората частен бизнес - ето им го... Ама то не може всеки да е чорбаджия, а от 10 000 години насам никъде не пише и не се е чуло за щедър, добър и мислещ за ратаите си чорбаджия. Нито в робовладелческия, нито във феодалния, нито в който и да било строй.
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Ммм дааа ... изводи много...sandista написа:Каква провинция бре ? В София си предлагат 7-800лв бруто и то ако им бачкаш и почивните дни и ако знаеш 3 езика и имаш стаж 3-4 години. Ама балами много ... радват се на тези пари. Живеят в Люлин незнам си кой номер на една туба бензин от центъра на София. Живеят по 6-7 човека ( с един бойлен например) за да спестят от наема .. И като се върнат в родното градче и ги питат как са гордо вирват нос и казват " еее , добре съм ! В София съм! Бачкам"
Аман от мухали ...
БОГ да те пази от такава съдба!
Последно промяна от stich на Пон Май 31, 2010 9:40 am, променено общо 1 път.

тарикат,ама и ти си плащаш на някой,следователно и ти си баламурник 

-
- научил се да хвърля
Човек трябва да се срамува, да говори такива неща. За жалост бизнес обществото в нашата мила страна е изградено от такива "изучени хора" като теб. Ако се имаш за човек, който постига нещо не мисля, че трябва да се хвалиш с това. Къде ти е мантрата бе човек?
Хората са казали, парите са единствено средството за постигане на цел, а не цел сами сами по себе си. Ти като се отнасяш така с хората, които наемаш те ще ти го върнат също, а ти си ги уволнявай, колкото искаш само дето в дългосрочен план това е много по - скъпо.
Имай си богатсво, само в България човек може да се хвали с това, че има много пари, щото прецаква други хора.
Просто, вземи прочети някой книжка, виж хората извън България как си развиват бизнеса та случайно да разбереш, че не всичко на този свят е пари,
Поздрави
Хората са казали, парите са единствено средството за постигане на цел, а не цел сами сами по себе си. Ти като се отнасяш така с хората, които наемаш те ще ти го върнат също, а ти си ги уволнявай, колкото искаш само дето в дългосрочен план това е много по - скъпо.
Имай си богатсво, само в България човек може да се хвали с това, че има много пари, щото прецаква други хора.
Просто, вземи прочети някой книжка, виж хората извън България как си развиват бизнеса та случайно да разбереш, че не всичко на този свят е пари,
Поздрави
-
- научил се да хвърля
Изумявам се просто от човека, който и да го е написал, не говоря за човека публикувал темата...
Нищо лично
Нищо лично

- hristoogi
- вече хвърля и на тежко
Колеги рибари .Истината е точно тази която я описва Златев .АЗ вече от 15 години живея в Англия и за съжаление минах през всичко това .Имаше ги моментите като този на провинционалистите в София ,но иначе и тук е така .Има хора на които шефа не е плащал за месец ,на други за седмица две .А те са Англичани ,индийци и др.Зависи от хората ,от работата ,от ;тоягата ; Нещата не са съвсем като в България , но борбата за бял хляб е на всякъде .Трябва не само да го искаш , а мнооого да се потрудиш .Чао и на слука след откриването .

ааа - не ме бъркайте - не съм го писал аз - само ми направи впечатление и но и не всичко го одобрявам. а иначе съм пенсионер и ходя само за риба / живот и здраве още години/ - но съм робтил като немник и при социалистите и при капиталистите и да ви кажа и при двата няма голяма разлика за наемника - все му се стува че го прецакват а и те го правят по един или друг начин.panteleevi написа:............. само в България човек може да се хвали с това, че има много пари, щото прецаква други хора.
Просто, вземи прочети някой книжка, виж хората извън България как си развиват бизнеса та случайно да разбереш, че не всичко на този свят е пари...........
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Ние ги лъжем, че работим - те ни лъжат, че ни плащат. 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- valeri
- разбира нещата
И при капитализма го има това-дори и да е развит капитализъм,но е до време докато се отърсиш (свикнеш с език,работа ) и след това си Ти .
За жалост в България нещата все още се влачат от тоталитарно време и не се променят нарочно щото така е изгодно.
Може да има ,някой работодатели дето са по-сериозни ама и те са броят на пръсти.
Аз работих на държавна работа в България и съм бил юркан и ден и нощ. Казах че това няма да продължи дълго и си събрах багажа със семейството
емигрирах.Сега работата е по малко от Бг и мога да си гледам семейството с нея.
Липсват ми родители,роднини,приятели,сливова ракия,лубимата ми река,повече свободно време за разходки и.т.н.
За жалост в България нещата все още се влачат от тоталитарно време и не се променят нарочно щото така е изгодно.
Може да има ,някой работодатели дето са по-сериозни ама и те са броят на пръсти.
Аз работих на държавна работа в България и съм бил юркан и ден и нощ. Казах че това няма да продължи дълго и си събрах багажа със семейството
емигрирах.Сега работата е по малко от Бг и мога да си гледам семейството с нея.
Липсват ми родители,роднини,приятели,сливова ракия,лубимата ми река,повече свободно време за разходки и.т.н.