Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Странни рибоци (поне за нас)
Модератор: sapuna
Странни рибоци (поне за нас)
Понеже незнам дали пускам на правилното място темата,ако съм объркал мястото моля на модераторите да я преместят където и е мястото.Не сме "вещи" рибари с приятелчето,запалени сме,но оня ден хванахме странни рибочета които объркахме със лин.Извадихме 5,6 за няколко часа и кълвяха на 14-ка кука с 3,4 набучени бели червеи на нея.Кълването протичаше с плавно потапяне и разкарване наляво и надясно.Естествено пуснахме мъниците защото мислихме че са малки линчета.Показахме снимките на хора и казаха НЕ са линчета,даже и неказаха какво е
Вчера направихме отново риболов на същото място по здрачаване.Отново излязоха същите "момчета" и реших да донеса две живи да кажат по вещите лица,що за рибчета са тва.

Последно промяна от Rundev на Пон Май 31, 2010 10:09 am, променено общо 1 път.
- ROSEN_GB
- ще става разбирач
Re: Странни рибоци (поне за нас)
На мен ми се струва че темата ти е за секция (Бракониери). Приличат ми на речни риби. Дано не е така.
Не е важно колко ще хванем, важно е колко ще изпием!!!
Никакви бракониери НЕ СМЕ колега,сливенските дупки са позволени през забранителния период.Билети имаме,дупката е позволена всичко ни е изрядно.Баща ми е рибар от около 40 години и също неказа каква е рибата а и други хора неуспяха. 
П.С. По телефона я объркаха със псевдо-разбора,но се оказа че няма нищо общо.

П.С. По телефона я объркаха със псевдо-разбора,но се оказа че няма нищо общо.
- arilus
- ще става разбирач
Доста са ококорени за линчета, но иначе приличат. Можеш ли да пуснеш снимка на бял фон с разтворени перки? И наистина дано са от разрешен водоем, че иначе интересния ти въпрос леко нагарча...
--------------
Не е псевдоразбора - тя е вретеновидна с доста едри люспи, сиво-кафеникава. "Амурчета" - така я наричат при нас. Те тва кво е?
--------------
Не е псевдоразбора - тя е вретеновидна с доста едри люспи, сиво-кафеникава. "Амурчета" - така я наричат при нас. Те тва кво е?
Абсолютно колега от РАЗРЕШЕН са !!! Можете даже да проверите в списъците с разрешените места в които фигурира въпросната дупка до Сливен.Сигурен съм че ако отида и днес над вечер пак ще хвана от тях.Относно още снимки двете "незивестни" са живи и здрави в кофичката.Ще се помъча да ги цъкна както искаш колега,но след обяд че излизам по работа.arilus написа:Доста са ококорени за линчета, но иначе приличат. Можеш ли да пуснеш снимка на бял фон с разтворени перки? И наистина дано са от разрешен водоем, че иначе интересния ти въпрос леко нагарча...
-
- ще става разбирач
Здравейте колеги,
това със сигурност са линчета . Има ги вече във всички водоеми около Сливен.
Но, поради неизвестни за мен причини не стават много големи, до 100 грама.
Не са като истинските мазни линове до към 2-2.5 кг.
Моите наблюдения са, че се хващат когато другата мирна риба(каракуда и червеноперка) не кълве.
Моите наблюдения са, че се хващат когато другата мирна риба(каракуда и червеноперка) не кълве.
Селянията не е белег за произход - тя е състояние на духа !
Абсолютно вярно,кълве наедно със слънчевките и когато нищо друго некълве.ivanov70 написа:Здравейте колеги,
-
- сериозен играч
Рибоците не са никак странни-100% линчета! След всеки риболов хвърляй всичкия бял червей който носиш на мястото,където ловиш-така или иначе ще стане на какавиди на другия ден! Ако имаш земен червей-също,нарязан,накъсан! Следващия път като идеш на мястото-слагай по едра стръв-2-3бели червея,или голямо парче земен! По този начин игнорираш дребосъците.......... Жив и здрав 

- snejeco
- новобранец
- Обратна връзка:
Линчета са... , за съжаление това е най-бавно растящата риба в нашите води , затова все дрбни се хващат , рядко има дърти линове 2-3 кг напоследък , на мен лично ми е мъчно за такива дълголетници и никога не ги разделям от водема където съм имал щастието да хвана приличен лин. Надявам се това да е всеобщо мнение и кауза..., пусни за да има какво да хване и този след теб!
- MAESTROTO
- ще става разбирач
това не е ли същото?
http://maestroto1.snimka.bg/fishing/mae ... 4.13402446
Това се казва мъздруга. В Дунав става бая голяма, хвашал съм 700-800 грама. Но на други места си стои малка, като плевелна рибка.
Това се казва мъздруга. В Дунав става бая голяма, хвашал съм 700-800 грама. Но на други места си стои малка, като плевелна рибка.
Кефа цена няма!
- vladimir1974
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
- arilus
- ще става разбирач
Това се казва дребна бабушка, мъздругата е само в Дунав и притоците и. Колегата показва нещо от сливенско.MAESTROTO написа:това не е ли същото?
- MAESTROTO
- ще става разбирач
arilus написа:Това се казва дребна бабушка, мъздругата е само в Дунав и притоците и. Колегата показва нещо от сливенско.MAESTROTO написа:това не е ли същото?
Това е мъздруга от долното течение на р.Камчия. Не стават по-големи от тази ,която съм показал и имат хайвер.
Кефа цена няма!
- arilus
- ще става разбирач
Това е мъздруга от долното течение на р.Камчия. Не стават по-големи от тази ,която съм показал и имат хайвер.[/quote]
"Рибите в България" - издателство Гея-Либрис, автори М. Карапеткова и М. Живков, рецензенти проф. Ц. Пешев и проф. П. Камаров.
стр 104 Мъздруга - Leuciscus idius - разпространение - "В Европа източно от р. Рейн до р. Колима в Сибир. У нас се среща в р. Дунав и долните течения на притоците и."
"Жизнь животных" том 4 - под редакцията на проф. Т.С. Расса - стр 238 "Полово съзрява на 4-6 години при дължина 25 см". Ние можем да си ги наричаме както си искаме ама хората сън не са спали да пишат дебели книги.
"Рибите в България" - издателство Гея-Либрис, автори М. Карапеткова и М. Живков, рецензенти проф. Ц. Пешев и проф. П. Камаров.
стр 104 Мъздруга - Leuciscus idius - разпространение - "В Европа източно от р. Рейн до р. Колима в Сибир. У нас се среща в р. Дунав и долните течения на притоците и."
"Жизнь животных" том 4 - под редакцията на проф. Т.С. Расса - стр 238 "Полово съзрява на 4-6 години при дължина 25 см". Ние можем да си ги наричаме както си искаме ама хората сън не са спали да пишат дебели книги.