Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Към 17:00 все още се качваше.fido написа:Днеска бяхме от 7;00 - 13;00 на Панчарево .. Бяхме от дясно на гребните бази между тях и ресторант Лебеда.. Нивото на водата ОТЧАИВАЩО Ниско , с течение на времето се качи с около 3.5 метра може би и повече..
Сулката(а и бялата риба) си вървят от няколко години, може да спретнеме някой излет заедно ако искашfido написа:.. 3-4 различни източника ми казаха ,че са ловяли Сулки последната седмица на Панчарево .. Очудващо лично аз последно може би преди 5 години за последно хванах Сулка там.. Щом е тръгнала отново бялата риба е добре,надявам се да успея да хвана някоя.

Имаше почти до дигата, но излизаха само дребни уклейчета и рядко някоя бабушка.fido написа: а пък от гумаджииницата към реката най-вероятно просто нямаше вода..
До реката не стигнах така, че мерси за инфото, утре ще косиме бракониери значиfido написа:на реката незнам , вчера се върнаха едни приятели ,бяха ходили на ВЕЦ-а точно и бяха наловили някви каракуди,перки.. нищо особенно ,но там е пълно с Косачи... жалко много жалко,, като за Пънча обичайно

-
- разбира нещата
До реката не стигнах така, че мерси за инфото, утре ще косиме бракониери значи Ебем бракониери!
сомчо
риболовец
Колега ,пиши на лични,да се включа и аз.Много обичам бракониерите

сомчо
риболовец
Колега ,пиши на лични,да се включа и аз.Много обичам бракониерите

Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Колеги кажете за Богоров за платеното какво,що?
На дъно ли ,на плувка ли ? На каква стръв да търся шарко ?
Никога не съм ходил и по думите ви разбирам,че от там излизат хубави рибки...
Мисля да скоча до там, ама май утре ще е кофти времето,та го замислям за след ден-два .
п.с: Също ще съм ви благодарен, ако ми кажете условията . Знам ,че и рибата се плаща,но ме интересува по колко е на въдица .
Благодаря и наслука,колеги !
Мисля да скоча до там, ама май утре ще е кофти времето,та го замислям за след ден-два .
п.с: Също ще съм ви благодарен, ако ми кажете условията . Знам ,че и рибата се плаща,но ме интересува по колко е на въдица .
Та за Богоров 8 кинта на пръчка,рибата не я знам и много зависи какво искаш да ловиш
а не видях та за шаркото зимаш по яка пръчка пружинка с 2 куки може и от готовите(номер 2-4) ама режеш по 1 от горе и от долу зимаш и стереопорчета около 4 мм слагаш по 1 на голите куки и си готов с монтажа храната е гранули копуваш на място (2 кинта килото) и ги почваш
Дава на мач,фидер,обикновено дъно/пружина/ Стръв- бял,царевица,торен/земен/wassim написа:Колеги кажете за Богоров за платеното какво,що?

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
хахаха супер.
Благодаря ви много колеги.
Мисля да го пробвам тези дни ... при първото по-хубаво време (четвъртък) !
Благодаря ви много колеги.
Мисля да го пробвам тези дни ... при първото по-хубаво време (четвъртък) !
най много дава на дъно на пружина със или без стереопори от гранулите на шефчето,няма нужда от стръв
а пък и с новите риби от миналата седмица мача и фидера са трудни 

Еми те бяха снимали с телефона .. щото там на ли е тясно иии те си хвърлят а ресщу тях ония с 3ката сеца като обезомел.. и вади разни каракуди .. то там фраш ,аз лично не съм ходил на Вец-а от много одавна .. незнам кво прави там тая риба .. същност знам де,хвърля си хаивера.. Добре че го извъртяха така ,аз помна една година езерото фул,рибата си хвърли хайвера и те го източиха,хайвера изсъхна ии .. нямам думисомчо написа: До реката не стигнах така, че мерси за инфото, утре ще косиме бракониери значи![]()

Точно така, хвърля си хайвера.И не само косачи, ходят и такива с кепове и гребат рибата която се бие в брега.Това за хайвера е всяка година, щом го хвърли и изпускат езерото.Даже се учудих как така тази година няма да го спадат и ще задържи ниво.fido написа:...то там фраш ,аз лично не съм ходил на Вец-а от много одавна .. незнам кво прави там тая риба .. същност знам де,хвърля си хаивера.. Добре че го извъртяха така ,аз помна една година езерото фул,рибата си хвърли хайвера и те го източиха,хайвера изсъхна ии .. нямам думи...
Преди имаше много бяла риба, средно щука и сом, но след 20 годишния бракониерски тормоз наложен от местния бракониер Васко Гуцата почти няма риба.В момента сома е на изчезване, щуката е много рядко а бялата е на средно ниво.Сигурно има и няколко 10-15+ килограма ама щом са се спасили от мрежите значи са с 2-3 висши образованния.Иначе белите риби които съм ловил там са между 0.5 - 5.5 кг. а най-голямата която съм виждал с очите си извадена беше някъде около десетката.fido написа: Да питам на Панчарево СОМ и Щука има ли? А за бялата риба (любимата риба ми е и искам да хвана1 в живота ми съм хващал една на Панчарево,и то дребна 300гр
п.п. Днес валеше и не стигнах до Веца, но събота и неделя съм почивка така, че бракониерите да не си мислят, че им се е разминало косенето

Те събота и неделя са горе , като е спрян ВЕЦ-а,, те пуснат ли ВЕЦ-а горе риба не остава,и аз мисля събота и неделя да ида горе с 1 плувка и малко торни и
Па срещу мене само некои да коси.. че го пръснем със камани
Лови ми се каракуда на плувка.. ида да хвана 2-3 с малко червеноперки да се прибера и ще го мислиме кога и как ще лъжеме белите риби когато моя приятел земе книжка ,че с тия реисове не си е работа ..
Аз за сом се сетих ,че съм виждал да вадат на стената .. 300 грама не повеече , но пак знак че беше сом.. А един ме 'лъжеше' на гумаджииницата как преди 1 седмица бил извадил 4кг щука ан същото място .. и за тва реших да питам,защото щука никога не съм виждал..
Те и шараните вече не останаха много на Панча 

Правец
Здравейте.Някой може ли да ми каже каква риба има на езерото в Правец и на какво кьлве ?
-
- фен клуб-скобар
Re: Правец
Не знам ама има табелка, че може да се лови само с пропуск..квото и да значи тва 

"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

-
- научил се да хвърля
Някой да има инфо за това рибарниче което било някъде до Житен .Благодарим и наслука.