Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Против уплитане на повода
Модератор: Paublo_Eskobar
- Naiden71
- научил се да хвърля
Re: Против уплитане на повода
Аз пък немам оплитания
Преди ползвах некви тръбички,ала-бала.....Сега най-елементарния монтаж и всичко си е ОК.

Преди ползвах некви тръбички,ала-бала.....Сега най-елементарния монтаж и всичко си е ОК.

Cohiba Fishing
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
...темата е за, със тръбичка. 
То е ясно че без допълнителни лигавщини няма оплитане, но.....

- CrossFire
- разбира нещата
Помислих, че онагледяваш обясненията със сламка над твоя пост и за това така се получи с писанията ми.stich написа:И в двата монтажа няма никакви сламки.
.....но някои обичат да си ги ползватqno_zloo написа:...темата е за, със тръбичка.

На едната шпула съм с мачово влакно 0.18 и дори с поводи 0.10 нямам никакви оплитания! Монтажа е този от картинката, но възлите образуващи клупове между хранилката и повода са 5-7 броя.eventer написа:Точно с усукано влакно и с възли през 2 см замятах, но пак уплиташе, вероятно защото ползвам тънко влакно - 0.20 и мек повод.

Толкова от мен! Лека вечер!

Привет,eventer написа: Точно с усукано влакно и с възли през 2 см замятах, но пак уплиташе, вероятно защото ползвам тънко влакно - 0.20 и мек повод. И затова ще се пробвам със сламка.
П.П. Взех си и фабрични сламки на fillstar, с лека кривка там където е карабинерчето за хранилката
Прави си монтажите с 0,25 , един път ще имаш по-малко оплитания, освен това точно където е монтажа е най-голямо натоварването.
Вземи зарежи тия, тръбички и производни на тях. Хващай си с най-простите монтажи, те са най-резултатни!

Thanks на всички за коментарите и съветите. Ще ги взема предвид, надявам се скоро да мога да се похваля с работещ монтаж.
Винаги има риба, но от коя стана на въдицата...
уплитания винаги ще имаш,не ги слушай какво ти казват.който ти казва че няма значи веднъж в годината лови на фидер и като го заметне го вади когато си тръгва.
при положение,че го презамяташ 150-200 пъти
на риболов няма как да няма уплитане.

КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
- CERRUTI
- сериозен играч
Абсолютно е прав Шекиshekira написа:уплитания винаги ще имаш,не ги слушай какво ти казват.който ти казва че няма значи веднъж в годината лови на фидер и като го заметне го вади когато си тръгва.при положение,че го презамяташ 150-200 пъти
Те и при вятър не са оплитали

Одавна се бях зарекъл да не пиша във фидер раздела....защото стана много лигав и много "извисен" с техническо ниво,общо взето много псевдо професори и доктори по фидер се навъдиха.....А както казваше Ицо(бутник)реално всичко е много просто,незам защо някои хора се опитват да го изкарат толкова сложно като изтрелване на совалка....
Ловил съм с тръбички,с маниста,с възли и въпреки "професорсите"мнения най-хубавите риби съм ги хващал на мнотаж със тръбичка.Кой се беше изръсил-"рибата се плаши от тръбичката защото е неестествен предмет!?!?!? Е кошничката естествен предмет ли е умнико???За мен е важно да се използват поводи по дълги от 50см. а не чак толкова монтажа,и тръбичката да не е по дълга от 8см.
Много хора си мислят че като са купили такъм за 300-350кинта и вече са корифеи в риболова....докато един ден застане някой циганин до тях със руския телескоп с макара "Делфин"и корда на 4-5сезона.... и започне да прави гол след гол а "професорите" с златните пръчки "гледат мача"!!!
А сега да се върнеме на темата и да покажа на колегата една друга "лигавщина"......предполагам че "професорите"могат да обяснят функцията и,и предимствата пред тръбичката при фидер риболова....

Бижу но... безсмисленоslivnalia написа:Много интересно ,CERRUTI от къде се сдоби с това бижу ?

За какво ще го ползвате не знам

-
- ще става разбирач
CrossFire, монтажа колйто си пказал ми се вижда много интересен. Ще кажеш ли колко е дължината на малките клупчета, че на картинката не са в сантиметри. Изобщо нещо по-така за монтажа 

- CERRUTI
- сериозен играч
Това се използва по следния начин-slivnalia написа:Много интересно ,CERRUTI от къде се сдоби с това бижу ?
на еденичния вирбел се закача кошничката а през другите два минава основното влакно-стопер,вирбел,повод....това изпълнява функцията на тъбичка само че вече го няма проблема със задържането на въздух и плаваемоста...защото е метално а и кордата няма съпротивление като при тръбичката особенно ако е от кривите....така монтажа пак е с противооплитащ ефект но без недостатъците на тръбата а с предимствата на свободен монтаж

Иначе ги взех от едим магазин тук в София...
Последно промяна от CERRUTI на Пон Май 31, 2010 9:52 pm, променено общо 1 път.

- CrossFire
- разбира нещата
Големия клуп, в който се движи хранилката е 30 см. Малките клупове са 5-7 броя по 3-5 см. между възлите.dundurma написа:...колко е дължината на малките клупчета...
Всички размери са приблизителни.
Опитваш да провокираш, а не пишеш по темата!shekira написа:уплитания винаги ще имаш,не ги слушай какво ти казват.който ти казва че няма значи веднъж в годината лови на фидер и като го заметне го вади когато си тръгва.при положение,че го презамяташ 150-200 пъти
150-200 пъти...........? Това при всички видове риба ли го има и на всякакъв тип водоем?! (Въпроса е риторичен, не ми отговаряй!)
И за да ти върна каманите в твоята градина, ще кажа, че нещо е в теб проблема, щом имаш оплитания.

-
- ще става разбирач
Благодаря ти за доброто пояснение. От много време му се точа, а сега ще го пробвам 100%CrossFire написа: Големия клуп, в който се движи хранилката е 30 см. Малките клупове са 5-7 броя по 3-5 см. между възлите.
Всички размери са приблизителни.

-
- ще става разбирач
CERRUTI , има ли си име тази джаджа или отивам в магазина и питам дали имат едно такова, дето мяза....на мини закачалка.... ? 

-
- разбира нещата
Напълно подкрепям CERRUTI и Shekira. Най-малко уплитания и при мен се получават с тръбички, само че аз ползвам тези които са под ъгъл.
Между другото искам да споделя с вас едно мое наблюдение: Тъй като много хора казват че рибите се плашат от тръбичките, то тази логика важи и за хранилките, и решението както е казал CERRUTI е дългия повод. Ако следваме логиката че рибите разпознават тези "неестествени" предмети и странят от тях когато повода е дълъг 60-70см. и навием за да изпразним хранилките рибите явно виждат това и тъй като са наясно че с пружини или хранилки ги ловят те би трябвало също да знаят че ако стоят на разтояние, храната която е паднала наоколо е безопасна.... След като виждат че тръбичката и кошничката са на разтояние те са по спокойни от това че имат визуален контакт с потенциалната опасност и кълват по добре....
Между другото искам да споделя с вас едно мое наблюдение: Тъй като много хора казват че рибите се плашат от тръбичките, то тази логика важи и за хранилките, и решението както е казал CERRUTI е дългия повод. Ако следваме логиката че рибите разпознават тези "неестествени" предмети и странят от тях когато повода е дълъг 60-70см. и навием за да изпразним хранилките рибите явно виждат това и тъй като са наясно че с пружини или хранилки ги ловят те би трябвало също да знаят че ако стоят на разтояние, храната която е паднала наоколо е безопасна.... След като виждат че тръбичката и кошничката са на разтояние те са по спокойни от това че имат визуален контакт с потенциалната опасност и кълват по добре....

Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!