Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

За сом с кльонк
Модератор: bobopeli
-
- вече хвърля и на тежко
Re: За сом с кльонк
За това със задържането на,,игличките,,изобщо не споря,дори звучи много логично!Но предположението ми е при мърдането на рибката дали не се тракат,все пак метала има специфичен звук,а сега като се замисля,и вкус
може да плюе бързо при вкуса на метала в устата
това са само предположения,не давам съвети,тъи като за сега няма въз основа на какво
а в усти съм бъркал,но на ,,зверчета,, до 9 кг,последно преди забраната имам едно ,,шкурене едра шкурка 40 на палеца от една 6-тичка.Между другото,малко извън темата,ползвате ли метода,,нощувняк,,за улов на сом? 

Дай жокер,щот аз това не мога да го разбера.мирославмладенов написа:ползвате ли метода,,нощувняк,,за улов на сом?
Звучи ми все едно питаш, дали нощуваме на водоема,когато сме за сом.

http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Ами....Emo-83 написа:....
Коооооолко пари ми каза.....браво на теб......аз такива кинти за това чудо не давам.

Много е подвеждащо, виж.

Вярно, че си пише, че е 1 брой, ама все ми се искаше да е печатна грешка и да вярвам на снимката.

@За "нощувняка"...правя нощувник не само за сом, ами и за всяк'ви риби винаги, когато нощувам на водоема.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- новобранец
колегите около мен на Дунава слагат червен пискюл от мартеница. сега като се замислям, хем е като октопод, хем е вълнено. отивам да сложа и на мойте куки.
-
- вече хвърля и на тежко
нощувняк,е много старо название за този монтаж,баща ми го знае от дядо си
...предполагам,че така му викат,защото се използува нощем предимно......ползвал се е по големите ни реки за сом,но скоро разбрах,че го практикуват и на иваиловград.аиде помислете още малко сега
Само ще ви кажа,че е наи резултатния,които познавам,и е пробван на практика

- GODzillata
Предаваме се, изплюй камъчето. 

- Don4o_62
- учете се от него
Кво може да е,освен хвърлени някви поводи от брега с ластик.Основно по реките го използват.Навързват поводите по клони,да висят във водата.И после се хвалят кви риби хващали 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

-
- сериозен играч
Чакай, да ръсна и тука малко мозък.
Ивчо ,червената вуна,се използува в много монтажи,най вече за улов на скумрия,също в блесните на Мепсчо и мноо други.Ама за кво требе да е червена
дали не-може да е бела ,жлъта или кафева,за да се задържи в устата на сомчо.
Tва със задържането на куката ,посредствум вуна, е нож-с две остриета,и мога да го обясня -разбираемо.Май цвета не -е от голема значка
.А ма все пак ,всички тургат червено.Що ли??? 

Ивчо ,червената вуна,се използува в много монтажи,най вече за улов на скумрия,също в блесните на Мепсчо и мноо други.Ама за кво требе да е червена

Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
-
- вече хвърля и на тежко
дончо е наи близо!наистина се прехвърля през клон в оригиналния вариянт от едно време(някои и сега го ползват,не отричам че и аз съм пробвал,,стария ,,вариянт в началото,и не виждам нищо лошо в това.но сега да го опиша по точно:здрав плетеняк,кука 4 до 6 нули,едра таранка или кефал!прехвърля се през клонче,за да се отпусне влакното точно толко,че гърба на рибето да е над водата!може да се постигне същото и с добре застопорена на стоиката въдица,на отвесен бряг.идеята е рибето да пляска по повърхноста и да провокира атаката на сома.тръпката е много голяма,защото когато звяра атакува,вие чувате атаката му,и то близо до вас!остава само да си набележите ,,сомско място,,и да залагате и залягате наблизо
а после
едно и за мен 

Пичове с тази вълна дето не може да я изплюе сома, ме развеселявате.Не е ли по-удачно вместо нея да сложите гъбичка от тези твърдите за загорели тенджери...няма да има нужда от кука.
На вълната влакната са кухи.Те освен,че задържат топлина....,задържат и миризма.Както казва Лово...дипнете ги у нещо,белким усмърдите орталъка.
Понеже стана въпрос за червено...вижте какво тупе си купих,а Стоян ще ви обясни за цвета.

На вълната влакната са кухи.Те освен,че задържат топлина....,задържат и миризма.Както казва Лово...дипнете ги у нещо,белким усмърдите орталъка.
Понеже стана въпрос за червено...вижте какво тупе си купих,а Стоян ще ви обясни за цвета.

-
- научил се да хвърля
Емо, с това тупе и една тройка зад ухото може и да хванеш нещоEmo-83 написа: Понеже стана въпрос за червено...вижте какво тупе си купих,а Стоян ще ви обясни за цвета.![]()
...

На мястото на човек можеш да седнеш, но не и на късмета!!!
Не се бръсна нарочно...не плюеИво Ломски написа: Емо, с това тупе и една тройка зад ухото може и да хванеш нещо![]()
![]()
![]()

Когато не желая да ме апе си слагам това на главата.

Мразя албиносите....те апат по-силно.

-
- научил се да хвърля
GODzillata написа:Ами....Emo-83 написа:....
Коооооолко пари ми каза.....браво на теб......аз такива кинти за това чудо не давам....помислих си, че са 3 за тези пари.
![]()
Много е подвеждащо, виж.
Вярно, че си пише, че е 1 брой, ама все ми се искаше да е печатна грешка и да вярвам на снимката.![]()
Киро, предполагам че си гледал този филм, защото е пускан и преди във форума. Гледай края. Там ще видиш това което Емо се опита да ти обясни и по-точно как да подобриш работата на октопода.
http://www.silurusglanis-video.com/iron ... r_attacks/
Иначе 30 кинта са са си 30 кинта. Можеш да го поръчаш от всеки онлайн магазин в Европа с 1/3 дискаунт ( http://www.angeljoe.de/angelzubehoer/bl ... -3120.html ). Ако решиш може и да си го направиш сам, така като на теб ще ти върши работа.
На мястото на човек можеш да седнеш, но не и на късмета!!!
- GODzillata
Е, точно такъв ми е откопода...Emo-83 написа:

@Ивчо, да, гледал съм клипа.

- pachosz
- сериозен играч
Ясно, само албиноси ще търсиш.GODzillata написа:Е, точно такъв ми е откопода...![]()