Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Воблери за бяла риба от брега или от лодка но не на влачене?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- young_fishkiller
- новобранец
Воблери за бяла риба от брега или от лодка но не на влачене?
Колеги моля за малко помощ от всички които могат да помогнат! Захванах се спининга и сега събирам инфо за воблери, които мога да използвам при риболова на бяла. ще съм благодарен на всички, които дадат малко инфо, снимки и какво решат! Благодаря предварително!
-
- научил се да хвърля
Re: Воблери за бяла риба от брега или от лодка но не на влачене?
Търси воблери с добър кастинг и продълговата форма,това е за спининг от брега.Лично аз предпочитам висящи и потъващи воблери.За тролинг са малко различни нещата.Всичко зависи и от дълбочината на водоема.
За завистта,глупостта и подлостта почивен ден няма.
-
- ще става разбирач
Колега,тук има голямо разнообразие от модели,размери,цветове.
Дали няма да е по-лесно (за теб самия) ,ако попрочетеш написаното дори само из българските форуми?
И за да не съм голословен,ето ти няколко предложения за начало от асортимента на Рапала:
* Rapala - Original Floater 9;
* Rattlin Rapala 5 и 7см;
* Rapala - Team Esko;
* Rapala - X-Rap (Freshwater) 8см,10см;
* Rapala - Shallow Shad Rap 7см;
* Rapala - Tail dancer 5,7 и 9см;
За да научиш нещо повече,трябва да вложиш повече конкретика във въпроса си.Например,на река ли ще ловиш или на затворен водоем;какви работни дълбочини искаш да облавяш,какви дистанции би искал да постигаш..?
На първо време,помисли върху въпроса - на какви дълбочини бих търсил бялата риба и в кои часове от деня?
Поздрави!
Дали няма да е по-лесно (за теб самия) ,ако попрочетеш написаното дори само из българските форуми?
И за да не съм голословен,ето ти няколко предложения за начало от асортимента на Рапала:
* Rapala - Original Floater 9;
* Rattlin Rapala 5 и 7см;
* Rapala - Team Esko;
* Rapala - X-Rap (Freshwater) 8см,10см;
* Rapala - Shallow Shad Rap 7см;
* Rapala - Tail dancer 5,7 и 9см;
За да научиш нещо повече,трябва да вложиш повече конкретика във въпроса си.Например,на река ли ще ловиш или на затворен водоем;какви работни дълбочини искаш да облавяш,какви дистанции би искал да постигаш..?
На първо време,помисли върху въпроса - на какви дълбочини бих търсил бялата риба и в кои часове от деня?
Поздрави!
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Зависи от много фактори какви воблери ще използваш.Аз ползвам Рапала Каунтдаун 7 см в общия случай.Но зависи и как го ползваш.Ползвам и други модели в зависмост от условията.Няма кратък отговор на въпроса ти.
Основнията фактор еда набараш активно хранещ се хищник.
Основнията фактор еда набараш активно хранещ се хищник.
- spookymiro
- ще става разбирач
http://www.voblershop.com/1651/Воблери/
Има подвижни сачми в него, които при замятане се изместват към опашката и позволява по-дълг летеж на воблера.
Поздрави!
Има подвижни сачми в него, които при замятане се изместват към опашката и позволява по-дълг летеж на воблера.
Поздрави!
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
-
- научил се да хвърля
Да не забравим и Салмо моделите Миноу и Стинг.Поне за два пъти по-евтини от рапалите и са толкова че и по-уловисти.
За завистта,глупостта и подлостта почивен ден няма.
- young_fishkiller
- новобранец
Благодаря на всички които се отзоваха толкова бързо! закупих някои за други събирам средства още! ще се хваля, но честно почти всеки ден ходя вечер след работа и до сега нямам капо от къп бяла рибар на си ги лобя на грозно пате и ако искайти вярвайте на Кранка на Спро! Благодаря още веднъж колеги и наслука на всички!
П.С. Ако някой се сети още нещо да казва!
П.С. Ако някой се сети още нещо да казва!
-
- новобранец
Re: Воблери за бяла риба от брега или от лодка но не на влач
Значи аз мн. съм впечетлен от Berkley Flicker shad . става и за от брега и за влачене , мн добра игра и не е мн скъп 

- evilduck
- научил се да хвърля
Re: Воблери за бяла риба от брега или от лодка но не на влач
аз лично спра ли лодката,минавам на силикон,и в 80% от случайте воблер при спряла лодка не ползвам,евентуално попер.Помпя си със силиконче,претърсвам си внимателно цялото дъно и си свиркам