Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Рецепта за качамак
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Рецепта за качамак
Сега ще Ви напиша основата за стегнат качамак, който съм взел от една книга преди време. Аз го използвам за Дунав-а и не пада лесно. 200г малай, 100г пшенично брашно 250мл вода. Най-важното е, че се меси докато е още топъл. Вече може да си добавяте допълнителни украшения
.
Успех.

Успех.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Винаги съм се чудел на старите "рибари" по Дунав като почнат да се хвалят колко твърд качамак са забъркали.Като заредят по веднъж та до 3-4 часа стои на пружината и не пада.
А всъщтност целта не е такава.
Успех!
Успех!

Здравей колега първо не се хваля и не съм стар рибар. На 20г. съм. Ако качамакът не пада 3-4 часа от водата, то тогава не се казва качамак, а тежест. В поста си колегата е написал, че иска рецепта за стегнат качамак. По-този начин го правя когато ловя на умерено течение и повярвай не стои 3-4 часа. Когато ловя на тихи места намалявам просто част от пшеничното брашно с царевично.stich написа:Винаги съм се чудел на старите "рибари" по Дунав като почнат да се хвалят колко твърд качамак са забъркали.Като заредят по веднъж та до 3-4 часа стои на пружината и не пада.
Успех!
Елементарно Уотсън

Форумите не са места, където е нормално колеги "рибари" да се заяждат, когато са неподготвени.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Форума има опция да погледана на колко си години (ако си написал) С това искам да кажа,че не съм имал в предвит теб,а точно това което съм написал по-горе.
Просто поста ти ме подсети да драсна това.Не съм конфликтна личност и сори,че си го приел като заяждане.Бъди здрав и много риболовни успехи през новия сезон!
Поздрави!
Васко

Просто поста ти ме подсети да драсна това.Не съм конфликтна личност и сори,че си го приел като заяждане.Бъди здрав и много риболовни успехи през новия сезон!
Поздрави!
Васко

Последно промяна от stich на Нед Май 30, 2010 11:56 am, променено общо 1 път.

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
A k'во е "малай"?kasabinho написа:...200г малай...

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

По много краища наричат така смляна царевица.GODzillata написа:A k'во е "малай"?kasabinho написа:...200г малай...

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Твърдоста на качамака зависи колко време се бърка на огъня.Колкото повече,толкова по-твърд.Иначе пропорцията си е едно към едно брашно-вода.
Последно промяна от stich на Пон Май 31, 2010 8:55 am, променено общо 1 път.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Някой да е пробвал да прави топчета от качамак и дали е хващал на тях.
Преди две години се бяха завъртяли едни шарковци на канала на конския плаж. Някой ги беше оттървал от язовир понеже бяха един калибър. Само на такова се ловяха. Тогава се роди нов термин в риболова, казва се че ловиш на "мъдурки"Ivak написа:Някой да е пробвал да прави топчета от качамак и дали е хващал на тях.

Евалааа! Е на това вече ако не му се нарича майстор!
Сега вече мисля, че колегата stich може да бъде убеден, че все пак има файда от качамак, който стои по 3-4 часа на куката

-
- научил се да хвърля
Именно- на куката !
По Дунава не използват пружини, а плоски, подвижни тежести /150-180г./ ,а качамака го режат на кубчета, които бодат на куките и наистина държат доста и на силно течение.
По Дунава не използват пружини, а плоски, подвижни тежести /150-180г./ ,а качамака го режат на кубчета, които бодат на куките и наистина държат доста и на силно течение.
И да ме няма, пак съм тук !
-
Да не излъжеш, че не ползватboby61 написа:Именно- на куката !

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- GODzillata
boby61 написа: По Дунава не използват пружини...

Баси...к'ви са тия пружини сега?

- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Рамбо , глей ся моята рецепта е мноо проста : 2 чаени чаши царевично ,1 чаена бяло ,сол,анасоново семе и боя за яица жълта да е обезателно !
Смесваш всичко слагаш го когато водата закипи разбуркваш с дръвена вилица ЕДИН ПЪТ !!!!!! И ГО ОСТАВЯШ 1 2 3 мин на огина после го махаш ОК !
Фръгаш го връз неко тензуена кръпа или на масата и чекаш да истине .Значи нема да мръдне става като пластелин напрао ти иде да ръпаш от него и седи на пружинката чудесно като за снимка .Аре наслука и мноо шарание да фанеш
Смесваш всичко слагаш го когато водата закипи разбуркваш с дръвена вилица ЕДИН ПЪТ !!!!!! И ГО ОСТАВЯШ 1 2 3 мин на огина после го махаш ОК !
Фръгаш го връз неко тензуена кръпа или на масата и чекаш да истине .Значи нема да мръдне става като пластелин напрао ти иде да ръпаш от него и седи на пружинката чудесно като за снимка .Аре наслука и мноо шарание да фанеш
- GODzillata
Ивчо, откъде т'ва анасоново семе, бре?
...и колко минути викаш стои на огИня?

...и колко минути викаш стои на огИня?