Къде да отидем до Пловдив?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Станимир Христов
разбира нещата
разбира нещата

Re: Къде да отидем до Пловдив?

Мнение от Станимир Христов »

Абсоллютно точно ти е описал колегата... мога да добавя: Табелата спортен риболов е червена и е мислч 4е на ляв завой :) Каракуди има само в долния гьол + по малки шаранчета, а в горния има шарковци амур и сом(който аз не съм хващал) :)
Изображение
Изображение Изображение
Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
sprtp
новобранец
новобранец

Мнение от sprtp »

Честно казано не ми се ходи на такава атмосфера... има ли някакъв добър вариант подобен на този в Раковски - сравнително голям водоем... каракуда предимно, рядко и шаранче, бирата си е зимам аз ако искам... по спокойно е... Като в раковски на язовирите съм бил преди 3-4 години тогава беше добре, сега виждам че колегите казват, че не давало... нещо сравнително такова има ли? Бил съм миналата година на такива рибарници, доста гьолчета едно до друго - шарани има доста всеки хваща и е пълна скука... липсва ми рибарското усещане и умение... някак си всеки хваща шарани, бира има прекалено удобно и мудно ми се струва... аз искам да има повече трудности :Д и все пак каракудите да си кълват да поддържат настроението и така :Д
Аватар
steven1969_bg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от steven1969_bg »

Щом на Раковски ти е харесало иди на Сърнегор.Язовира си го бива,каракудата е едра/голяма,миналата година лових шаран и амур.Иди на скалите,ако имаш директен 7-8 метра ползвай го с фин такъм,иначе препоръчвам лек слайдер.Не шавай много и не тропай по камъните - добрите им риби са много предпазливи.Направи си устата да те пуснат в някой от заливите ама не залагай на това де/забранени са/.Мога да ти дам гсм на собственика за да опиташ за заливите ама гаранция няма. И внимавай за змий - откъм скалите ги има!!!
не ме е срам да уча нови неща и да ме подсещат за стари...
sprtp
новобранец
новобранец

Мнение от sprtp »

Благодаря колега за Сърнегор... имаш ли още жокери в ръкава, нещо подобно на тези двата? Нека се знае къде са добрите места...Нищо не каза за Сърнегов какви са цените... на човек, на пръчка как е там ?
Аватар
steven1969_bg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от steven1969_bg »

Имам достатъчно жокери,колега,и всичките са изпитани лично от мен :) Отдавна избягвам да ги давам освен на лични заради спама и недобронамерените люде наоколо....Има ги,за щастие не много но ги има...На всеки на който съм давал инфо за платен съм предлагал съвместен излет - така и компания става а и стоя зад инфото си :) Наслука!
ПС. На Сърнегор/преди селото вдясно/ миналата година ми взимаха 5 такса.За брой пръчки не знам,ловя с една и не съм питал но мисля,че няма значение бройката.Плаща се шаран на 5/ако искаш да си вземеш/,амур не съм вадил/имам два изтървани/.Рибата се пуска обратно без проблем,каракудата е доста едра.
не ме е срам да уча нови неща и да ме подсещат за стари...
CARP111
новобранец
новобранец

Мнение от CARP111 »

добър ден някакъв язовир около Плождив за шаран таксата може да бъде около 20лв ама шарана да не се плаща мерси
m.ianckov
новобранец
новобранец

Мнение от m.ianckov »

И ние бяхме на Куртово Конаре, ама слабо - три шарана по 2кг.
И другите в този ден не вадеха много.
ribata.92
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ribata.92 »

Бях през почивните дни 3-те дена запо 6-7 часа на Раковски.Като цяло бях на стената(ако мжое така да се нарече).Излезнаха няколко добри каракуди,около половинка.Шараните никакви ги няма,едно шаранче и то колкото каракудите.ИНАЧЕ дребна риба по пръст с кофи да я гребеш.Един човек беше извадил 4 шарана около 2 кг.Собственика каза,че рибата сега хвърля хайвер и не е много активна.Другата седмица съм пак там и ще кажа какво е станало!
m.ianckov
новобранец
новобранец

Мнение от m.ianckov »

Има ли актуална информация, от тези дни?
Аватар
nedved3
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от nedved3 »

Колеги някаква информация за Калето след село Любен
Аватар
Кузмич
dreamer

Мнение от Кузмич »

nedved3 написа:Колеги някаква информация за Калето след село Любен
От преди месец.
10 лв такса и си задържаш рибата.
Интензивно хранене излизаха само бабушки и някоя и друга каракуда, излезнаха и 5-6 шаранчета под 100 гр (тазгодишни).
С две думи не си заслужава (лично мнение).
Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."

Аз по принцип съм музикален помияр...
m.ianckov
новобранец
новобранец

Мнение от m.ianckov »

Вчера, 03.06, бяхме на Миромир. За 5 часа, променливо време напълнихме 12л кофа, с традиционните за гьола каракуди. Предимно на перо, на около 7-8м от брега. Масово кълвеше на червен торен. Имаше и два удара на дъно на царевица, но нямаше сгода.
mrenku
новобранец
новобранец

Мнение от mrenku »

Нещо за Кричим-при Илия? Минава се през циганската махала :D
Когато отсечем и последното дърво,когато убием и последното животно,когато хванем и последната риба ще разберем,че камъните не се ядат
Аватар
Invader
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Invader »

mrenku написа:Нещо за Кричим-при Илия? Минава се през циганската махала :D
Не, но мога да ти дам прясно инфо от днес за рибарниците на бат Гошо, които са след Куртово Конаре. Предполагам, че ще е актуална и за Кричим.
Цял следобяд нямахме пипане (тва на леко). Един колега изкара едно шаранче на земен червей, като каза, че едвам го е усетил. Рибата преди няколко дни си е хвърлила хайвера и сега не ще да взима или ако взима пипа много плахо. Абе с ве думи се капотирах :( След няколко дни най-вероятно ще се нормализира!

п.п. Забраната си е увеличиха баш на време.
:fishing6:
kef4e
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kef4e »

Не искам да цапам никой,но след като се пита ще кажа две думи.
1.Ще започна с чичо Гошо...всяка година в края на май рибата или изчезва или си хвъля хайвера или се ловят само маломерни/чичо Гошо ми е любим водоем ама като дава/преди една седмица ходих там,но издържах само до 13.00....просто нямах удар,само искам да кажа че сам от редовните посетители на водоема-хващал сам страшно много риба,хващал сам и само по една,но никога не сам бил валат до сега.Лично аз ще забравяза този водоем за дълго.
2.За Илия в циганската махала-тоя човек го мислех за сериозен в бизнеса,добре му вървеше,много риба,много бира,много хора.От както реши да го разширява направо си е.а мамата.Все копае и само случайни риби,не е каквото беше.Та след като не хванах при чичо Гошо отидох на разузнаване при Илия.Имам много добри спомени от този язовир ми е на сърце.Даже му се обаждах зимата по телефона и направихме 1 час разговор.Обясних му че няма ли риба няма и да ходим.Той като запали: "ще правя клетки за трофеи,за хищници за тва за онова..."много ме лъга и аз имах големи надежди.Та отивам там и гледам пълна трагедия-2 клетки празни,2 с вода,6-7 човека,риба имаше ама само пъстърва.Затри си бизнеса тоя човек.Той си знае.
3.Първенец-инфо от тази седмица.Шаран няма,а каракудата кълве яростно ,но е с размери от 5-10гр./в магазините за стръв продават по-едра/
Това е инфото за тези водоеми,всеки да си прави сам изводите.Пиша не за да правя мръсно на някой ,а за да спестя разочерованието на колегите.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”