Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Господа Министри....
Модератор: bobopeli
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Господа Министри....
Това с продавачите в риболовните магазини е много важно!Тека които има доброто желание да купи по един тефтер и да го остави за подписи при някои продавач,като напише отпред за какво е подписката!След 3 месеца да се съберат и да се изпратят на човека,които ще праща писма по институциите.Обръщение,подкрепено с няколко хиляди гласа и медии ще даде доста добър резултат,сигурен съм!
-
- учете се от него
Време беше да НИ писне на всички - ЗА и от мен, за кой ли път 

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Посланието, което колегата Saxon е цитирал на първа страница и зад което заставаме всички ние, членовете на този форум, беше предадено на МЗ и адресирано лично до министър Найденов, заведено в деловодството им и срещу това имаме входящ номер с днешна дата (29.04.2010). Предстои да видим каква ще бъде реакцията на МЗ, надявам се да подходят с разбиране!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Благодаря, Красиkrasi81 написа:Браво Мите и заставам твърдо за идеята.

Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
-
- научил се да хвърля
Твърдо ЗА

С теб съм колега.Твърдо ЗА 

Винаги когато изпратя някого на "майната му", се измъчвам от терзания - стигнал ли е, не е ли стигнал ?
-
- новобранец
само затвор за бракониерсвото ще спре тез изроди 

- Поморийския
- ще става разбирач
-
- ще става разбирач
Колеги, за съжаление нямам добри новини по темата. МВР и МЗХ и няма да ни отговорят, защото ги е подразнил резкия и ултимативен тон на писмото ни!
Разговарях с г-н Недев, който по принцип подкрепя идеите ни, но нямал правомощия.
Предадоха ми, че се готвят няколко законопроекта във връзка с бракониерството, и евентуално можело да ни поканят за разисквания.
Това е засега. Съжалявам, че държавната ни машина е скапана, тромава и корумпирана. Ако имах власт, бракониера, хванат на местопрестъплението, щеше да бъде разстрелван на място, без съд, без обяснения и без право на близките му да го погребат, да си гние на дъното на гьола, и да го ядат сомовете
Разговарях с г-н Недев, който по принцип подкрепя идеите ни, но нямал правомощия.
Предадоха ми, че се готвят няколко законопроекта във връзка с бракониерството, и евентуално можело да ни поканят за разисквания.
Това е засега. Съжалявам, че държавната ни машина е скапана, тромава и корумпирана. Ако имах власт, бракониера, хванат на местопрестъплението, щеше да бъде разстрелван на място, без съд, без обяснения и без право на близките му да го погребат, да си гние на дъното на гьола, и да го ядат сомовете

Никога не пия карал!

Здравейте колеги,напълно подкрепям всичко написано дотук,в смисъл ,че трябват по твърди действия от наша страна.Бях пуснал отделна тема-"ИАРА",но тя не се разви както трябва и помолих да се изтрие.Според прочетеното тук-там съм си изградил тази теза,не съм юридически запознат и за това бях помолил да се изкажат юристи.Първото което прочетох беше,за някакви роми които съдят държавата за какво ли не.От там се породи идеята за колективен иск(от наша страна)спрямо ИАРА-"колективни искове на граждани срещу монополни стопански структури и държавни организации".Става дума за това, че колективният иск може да се предявява от името на лица, а не от две или повече лица едновременно с една искова молба. Нещо повече, колективен иск се предявява, когато според характера на нарушението кръгът на лицата не може да бъде определен точно, но е определяем. Именно за това процесуалните действия се извършват от особен тип представители на засегнатите лица, а не от всички лица заедно.
Този особен тип представители например са организации за защита на потребители, организации за защита срещу дискриминация и др. Ето защо искът се нарича "колективен", т.е. той се предявява от името на засегнатите, от името на колектива.Заплащайки риболовен билет ежегодно ние сме потребители на някаква услуга,което автоматично ни превръща в доста голяма група(от няколко десетки хиляди)потребители!!!Остава въпроса да се намерят годни доказателства и конкретни искания в отворен списък за подобряването на услугата която заплащаме!!!!
Този особен тип представители например са организации за защита на потребители, организации за защита срещу дискриминация и др. Ето защо искът се нарича "колективен", т.е. той се предявява от името на засегнатите, от името на колектива.Заплащайки риболовен билет ежегодно ние сме потребители на някаква услуга,което автоматично ни превръща в доста голяма група(от няколко десетки хиляди)потребители!!!Остава въпроса да се намерят годни доказателства и конкретни искания в отворен списък за подобряването на услугата която заплащаме!!!!
Мозъчните гънки не се виждат,но липсата им личи!
-
- ще става разбирач
Сас, идеята ти е великолепна! Аз ще говоря в моят адвокат в понеделник, да проучат, имаме ли основание и какви ползи бихме могли да извлечем от един подобен иск. Мисля, че всяка идея и всяко действие в борбата с бракониерите е от голяма важност!
Преди малко направих голям панаир на панаира в Казанлък, където всяка година едни момчета от Бяла разпъват сергия с риболовни принадлежности, но тази са изкарали поне десет вида мрежи, срекмета, парашутки и прочее. Скарахме се много здраво с тях...както и да е, в крайна сметка се обадих на 112, които обещаха, че ще предадат сигнала на когото трябва. Обадих се и на ИАРА-Стара Загора, но там изобщо не ми вдигат телефона....така, звънна ми дежурното ченге да ме пита какво нередно е станало на панаира, и когато му обясних, човека каза, че не било незаконно да се продават мрежи!
Бракониерите на сапун
!
Преди малко направих голям панаир на панаира в Казанлък, където всяка година едни момчета от Бяла разпъват сергия с риболовни принадлежности, но тази са изкарали поне десет вида мрежи, срекмета, парашутки и прочее. Скарахме се много здраво с тях...както и да е, в крайна сметка се обадих на 112, които обещаха, че ще предадат сигнала на когото трябва. Обадих се и на ИАРА-Стара Загора, но там изобщо не ми вдигат телефона....така, звънна ми дежурното ченге да ме пита какво нередно е станало на панаира, и когато му обясних, човека каза, че не било незаконно да се продават мрежи!
Бракониерите на сапун

Никога не пия карал!