Риболов около Севлиево и Габрово

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

сомчо
сериозен играч
сериозен играч

Риболов около Севлиево и Габрово

Мнение от сомчо »

Здравейте, все забравям да пусна темата, но откриването идва и.. Та значи, въпроса ми е за два водоема около Севлиево.Като тръгвам от Севлиево към София първия се пада от дясно, точно където е голямото изкачване на излизане от Севлиево.Има село до язовира, мисля, че се казва Петко Славейково.Втория водоем е няколко километра по-нагоре. но от лявата страна и е платен(имаше табелка Спортен риболов доколкото видях).Някой има ли инфо за тези язовири?
creativ
разбира нещата
разбира нещата

Re: Риболов около Севлиево и Габрово

Мнение от creativ »

Първия водоем е рибарник и поне аз е знам да пускат да се лови. Всяка година вадят рибата около Никулден и зимата замръзва. Виждал съм от пътя за селото доста шаранчета покрай брега.
За вторият не се сещам. Пусни една снимка от Google Earth да се ориентирам.
Какви са тези мераци да откриваш на платено? :D
Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!
сомчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от сомчо »

creativ написа:Какви са тези мераци да откриваш на платено? :D
Още не съм решил къде ще откривам, принципно питах за първия като вариант а на втория може по-натам да отида.Иначе мерси, поне ще знам, че на първия не пускат да се лови.
Манастира
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Манастира »

За първия нямам инфо,щото не съм ходил от много години там -всички отпадни води на селото се вливат там.
За втория мога да ти кажа,че есента изловиха рибата и я пласираха.Не знам дали е зарибен отново.А преди него
на бензиностанциите в ниското има отбивка за Малиново и Прелом -та там се намира Малиновският язовир или
яз.Крапец, който е разрешен и през забраната.Рядко се обажда шаран,има смадок/бяла риба/ на блесна от
лодка или тролене,таранка,кефал,уклей,дребни костури ииииии слънчаци съответно.Дано тази информация
ти помогне за един добър риболов.Наслука!!
сомчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от сомчо »

Мерси много, Крапец става още един вариант за откриване.
vasko102530
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vasko102530 »

Много моля някой колега от Севлиево да спомене как е р.Росица вдигна ли си нивото от вчерашния дъжд.Много ми се ходи но незнам за какъв риболов да се подготвя за река /ако е ниско нивото/ или за язовира ако реката не става.
Дано днес да ми отговорите
Tonyto70
новобранец
новобранец

Мнение от Tonyto70 »

vasko102530 написа:Много моля някой колега от Севлиево да спомене как е р.Росица вдигна ли си нивото от вчерашния дъжд.Много ми се ходи но незнам за какъв риболов да се подготвя за река /ако е ниско нивото/ или за язовира ако реката не става.
Дано днес да ми отговорите
за реката мисля,че е забранена:

http://iara.government.bg/wp-content/up ... a_2010.pdf - виж на област Габрово

иначе не знам!
Аватар
decer
новобранец
новобранец

Мнение от decer »

Колега,чети внимателно.Забраната за р.Росица се отнася за разстоянието от изворите до с.Валевци(което си е доста нагоре по течението).Така че в района на Севлиево спокойно може да се риболовства 8) .

п.п - vasko след като пита ходи ли някъде по реката или Стамболийски.Сподели как е било 8)
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”