Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов около Севлиево и Габрово
Модератор: sapuna
Риболов около Севлиево и Габрово
Здравейте, все забравям да пусна темата, но откриването идва и.. Та значи, въпроса ми е за два водоема около Севлиево.Като тръгвам от Севлиево към София първия се пада от дясно, точно където е голямото изкачване на излизане от Севлиево.Има село до язовира, мисля, че се казва Петко Славейково.Втория водоем е няколко километра по-нагоре. но от лявата страна и е платен(имаше табелка Спортен риболов доколкото видях).Някой има ли инфо за тези язовири?
-
- разбира нещата
Re: Риболов около Севлиево и Габрово
Първия водоем е рибарник и поне аз е знам да пускат да се лови. Всяка година вадят рибата около Никулден и зимата замръзва. Виждал съм от пътя за селото доста шаранчета покрай брега.
За вторият не се сещам. Пусни една снимка от Google Earth да се ориентирам.
Какви са тези мераци да откриваш на платено?
За вторият не се сещам. Пусни една снимка от Google Earth да се ориентирам.
Какви са тези мераци да откриваш на платено?

Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!
Още не съм решил къде ще откривам, принципно питах за първия като вариант а на втория може по-натам да отида.Иначе мерси, поне ще знам, че на първия не пускат да се лови.creativ написа:Какви са тези мераци да откриваш на платено?
За първия нямам инфо,щото не съм ходил от много години там -всички отпадни води на селото се вливат там.
За втория мога да ти кажа,че есента изловиха рибата и я пласираха.Не знам дали е зарибен отново.А преди него
на бензиностанциите в ниското има отбивка за Малиново и Прелом -та там се намира Малиновският язовир или
яз.Крапец, който е разрешен и през забраната.Рядко се обажда шаран,има смадок/бяла риба/ на блесна от
лодка или тролене,таранка,кефал,уклей,дребни костури ииииии слънчаци съответно.Дано тази информация
ти помогне за един добър риболов.Наслука!!
За втория мога да ти кажа,че есента изловиха рибата и я пласираха.Не знам дали е зарибен отново.А преди него
на бензиностанциите в ниското има отбивка за Малиново и Прелом -та там се намира Малиновският язовир или
яз.Крапец, който е разрешен и през забраната.Рядко се обажда шаран,има смадок/бяла риба/ на блесна от
лодка или тролене,таранка,кефал,уклей,дребни костури ииииии слънчаци съответно.Дано тази информация
ти помогне за един добър риболов.Наслука!!
Мерси много, Крапец става още един вариант за откриване.
-
- ще става разбирач
Много моля някой колега от Севлиево да спомене как е р.Росица вдигна ли си нивото от вчерашния дъжд.Много ми се ходи но незнам за какъв риболов да се подготвя за река /ако е ниско нивото/ или за язовира ако реката не става.
Дано днес да ми отговорите
за реката мисля,че е забранена:vasko102530 написа:Много моля някой колега от Севлиево да спомене как е р.Росица вдигна ли си нивото от вчерашния дъжд.Много ми се ходи но незнам за какъв риболов да се подготвя за река /ако е ниско нивото/ или за язовира ако реката не става.
http://iara.government.bg/wp-content/up ... a_2010.pdf - виж на област Габрово
иначе не знам!
Колега,чети внимателно.Забраната за р.Росица се отнася за разстоянието от изворите до с.Валевци(което си е доста нагоре по течението).Така че в района на Севлиево спокойно може да се риболовства
.
п.п - vasko след като пита ходи ли някъде по реката или Стамболийски.Сподели как е било

п.п - vasko след като пита ходи ли някъде по реката или Стамболийски.Сподели как е било