Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Re: Риболова около Русе

Мнение от sestrata »

vasko^^^ написа:Значи за моя въпрос да обобщя, това което съм разбрал. На Баниска таксата е 20 лева , но за колко пръчки??
20 лв за 2 пръчки. Костурът и таранката не се плащат. Шаран, амур, толстолоп и сом ако решиш да задържиш се плащат отделно. В момента кълват предимно таранки около 200-250 гр
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

kasabinho написа: Стават ли таранките за стръв, да отида да си наловя? А за толостолоб арендатора спомена ли че има? Има ли табели до язовира от селото, че на GPS-a не го виждам. Черен ли е пътя до язовира.
Табели няма до гьола,минаваш цялото село и накрая на селото в дясно има едно ТКЗС имнаваш през него и само направо и се вижда, пътя от селото до гьола е черен, но е добре минава се без проблеми.
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Vlado_852 »

Здравейте колеги. Не е баш в Русенски регион, но ако някой има актуална информация за Белокопитово /Шуменско/ и я сподели, ще съм му много благодарен. :smt023
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

А някой да знае как е нивото и изобщо река Янтра около Ценово :?:
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
fonk123
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от fonk123 »

Момчета мислих дълго и искам да ви попитам нещо до Борово за някакъв водоем да знаете? Иначе оняден и вчера на входа на корабостроителницата се забелязваха малки попчета,облезчета и толстолопи... Беше ми много интерестно хвърлях им малко от една закуска дет си я бях взел и я ядяха... Дано си останат там и да няма бракониери,че :@ Обаче минава и гранична през 1 час някъде някой път повече с куче :idea:
Една река, един град- ДУНАВ ОТ РУСЕ
Изображение
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

fonk123 написа:Момчета мислих дълго и искам да ви попитам нещо до Борово за някакъв водоем да знаете? Иначе оняден и вчера на входа на корабостроителницата се забелязваха малки попчета,облезчета и толстолопи... Беше ми много интерестно хвърлях им малко от една закуска дет си я бях взел и я ядяха... Дано си останат там и да няма бракониери,че :@ Обаче минава и гранична през 1 час някъде някой път повече с куче :idea:
За него язовир знам че има таранка. В началото на забраната местните ловяха таранките там с парашут понеже не искала да взема. На каква дистанция видя толостолобите?
Изображение
fonk123
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от fonk123 »

kasabinho написа:
fonk123 написа:Момчета мислих дълго и искам да ви попитам нещо до Борово за някакъв водоем да знаете? Иначе оняден и вчера на входа на корабостроителницата се забелязваха малки попчета,облезчета и толстолопи... Беше ми много интерестно хвърлях им малко от една закуска дет си я бях взел и я ядяха... Дано си останат там и да няма бракониери,че :@ Обаче минава и гранична през 1 час някъде някой път повече с куче :idea:
За него язовир знам че има таранка. В началото на забраната местните ловяха таранките там с парашут понеже не искала да взема. На каква дистанция видя толостолобите?
Мерси за това инфо! Значи да не очаквам много от там? Или може сега да е по-добре!

За толстолопите на около 2 метра от брега ги видях като бяха на няколко пасажа и единя буквално до брега дойде, но за малко... Днеска на същото място пак видях и от трите вида, но бяха по-малко явно защото имаше вятър...
Една река, един град- ДУНАВ ОТ РУСЕ
Изображение
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Мерси за това инфо! Значи да не очаквам много от там? Или може сега да е по-добре!
Имам добър приятел рибар от Борово, аз лично не съм ходил там и той ми дава тази информация. Той ми каза, че с парашутите вадели доста таранка и то едра. За шаран не е казвал, че има. Ще те информирам като разбера нещо повече за него място.
Изображение
galimn
новобранец
новобранец

Мнение от galimn »

вчера към 19,30ч. се прибирах от влашко и видях 3 лодки малко по надолу от моста спрях и ги погледах малко от високо е кво да ви кажа власите бият яко кльонка е това не мога да го разбера уж Дунава един за всички ама при мамалигите няма забрана ловят си и никой не ги закача а ние опъваме ластика и чакаме да дойде 11 юни :evil:
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

galimn написа:вчера към 19,30ч. се прибирах от влашко и видях 3 лодки малко по надолу от моста спрях и ги погледах малко от високо е кво да ви кажа власите бият яко кльонка е това не мога да го разбера уж Дунава един за всички ама при мамалигите няма забрана ловят си и никой не ги закача а ние опъваме ластика и чакаме да дойде 11 юни :evil:
При тях е позволен риболова много отдавна май от преди 2 седмици.
Изображение
galimn
новобранец
новобранец

Мнение от galimn »

kasabinho написа:
galimn написа:вчера към 19,30ч. се прибирах от влашко и видях 3 лодки малко по надолу от моста спрях и ги погледах малко от високо е кво да ви кажа власите бият яко кльонка е това не мога да го разбера уж Дунава един за всички ама при мамалигите няма забрана ловят си и никой не ги закача а ние опъваме ластика и чакаме да дойде 11 юни :evil:
е не виждам логика, при нас да е забранен а при тях разрешен
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

galimn написа:
kasabinho написа:
е не виждам логика, при нас да е забранен а при тях разрешен
Ами има :). Тяхните биолози и управленски структури мислят по по-различен от нашите. Едните са за уволняване :) .
Изображение
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

Колеги случайно да знаете каква ще е ситуацията на текето след забраната-платено, неплатено, такси, цени....или поне да знаете къде да звънна да се информирам...мерси предварително :)
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
BIG_BOY
новобранец
новобранец

Мнение от BIG_BOY »

bachoivo написа:Колеги случайно да знаете каква ще е ситуацията на текето след забраната-платено, неплатено, такси, цени....или поне да знаете къде да звънна да се информирам...мерси предварително :)
Привет колега,
предполагам нещата ще са както преди забраната - 3лв на въдица, на малкото(където са водните колела) само с риболовен билет, но петък ще разберем със сигурност.
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

bachoivo написа:Колеги случайно да знаете каква ще е ситуацията на текето след забраната-платено, неплатено, такси, цени....или поне да знаете къде да звънна да се информирам...мерси предварително :)
3лв на въдица :)
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”