Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Блатото е частна собственост вече на някакъв тип с джип, който май и живее там. Оградено е с мрежи и не пескат де се припари до там.Златев написа:А това блато, ако се не лъжа, представляваше едно езерце, държащо разни дребосъци. Това преди години, де... Някой знае ли сега в какво състояние е? Беше и със сравнително бистра вода и много приятна горичка. Чудно място за пикник. Дали го има все още изобщо?
Преди около пет години си беше идеално за пивник/пикник/ и да се наскубеш на дребна таранка - хвърлиш -вадиш, но сега ядец , само се чудя как се е сдобил тоя с частно блато.
По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

Колега, напиши в търсачката "Брестак" и ще ти излезе всичко което те интересува, има много писано за там!Спец-костур написа:Колеги , прочетох доста страници назад , но не успях да открия отговори на няколко мои въпроса относно Брестак. Видях , че таксата е 20 лева и че от 30.05 е отворен вече , но до тук с информацията , която открих. Искам да попитам как се процедира с улова - може ли да се взима риба , плаща ли се и колко въдици мога да заметна за тия 20 лева ? Благодаря много на отзовалите се , а в Петък ще дам инфо като се върна от там / раэбира се ако условията ми харесат / .
svilen_sa6kov написа:Златев написа:А това блато, ако се не лъжа, представляваше едно езерце,........................, но сега ядец , само се чудя как се е сдобил тоя с частно блато.

Както и да е... Да е жив и здрав човека

Там имам и тритон на бял червей хванат!

ПП
Много благодаря за информацията!

Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
някои да е ползвал за стръв рача опашка по варненските водоеми,ако има запознати да кажат и дали трябва да я беля и как да я закача на куката
-
- научил се да хвърля
Бели се и се закача като я нанизваш поне два пъти през куката.Хващал съм шаран 8,5 кг. Ако има раци в язовира след 30 мин да знаеш, че няма да има нищо на куката.Не е лошо да се експериментира особен но пролет и есен.kalmat написа:някои да е ползвал за стръв рача опашка по варненските водоеми,ако има запознати да кажат и дали трябва да я беля и как да я закача на куката
питам защото едни мои авери ядарили див шаран на добротич 12кг на такова нещу 

Някой за язовир без превоз съм
-
- ще става разбирач
Колеги да знаете Брестак ще отвори юли месец. Все още е забранен. Каза паазача - поне до края на тоя месец. Да не се набута някой като мене да бие път напразно.
От Брестак минах през Калиманци, но нивата беше кална и ме достраша да влизам с колата по черно. Пътя има кофти баирчета и ако завали няма изляза посмъртно. Накрая се забих в комплекс Изворите. Малко ми се скараха щото съм отишъл в 8 без 10, а комплекса отварял в 8,30.
Платих си една пръчкаа - 10лв. От 8 до 13 часа фърлях на плувка на царевица на куката, царевица на косъм и торен червей на куката, само торен на куката. Имах удари и на трите комбинации, но хванах само едно шаранче 200гр
Доста удари имах, но твърде несериозни, което ме навежда на мисълта, че са дребосъци. А аз бях на гега №8, за да ги отсявам. Имаше 7-8 човека общо, които извадиха няколко дребни шаранчета като мойто, а единия каза че извадил малък бял амур, ма туй не съм го видял.
Като цяло природата е чудесна, все едно сте в планина, комплекса е
нищо особено като архитектура, но за млади семейства е много добре, с полянки и игрища. Рибата обаче е малко. Да има 20-30 риби в най-големия гьол. Няма да повторя. 
От Брестак минах през Калиманци, но нивата беше кална и ме достраша да влизам с колата по черно. Пътя има кофти баирчета и ако завали няма изляза посмъртно. Накрая се забих в комплекс Изворите. Малко ми се скараха щото съм отишъл в 8 без 10, а комплекса отварял в 8,30.

Като цяло природата е чудесна, все едно сте в планина, комплекса е

какъв е регламента на николаевка колеги.
Ходих само на големия Николаевка за 2 дена с преспиване риба няма само часовници и някоя друга заблодена таранка
това е и раци колкот штеш но това е само за големия 10лв-3прачки
това е и раци колкот штеш но това е само за големия 10лв-3прачки
Аре бре няма ли някой който да ходи много ми се ходи че даже и билет си зех ама нямам транспорт !!!
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
doom3niko написа:Аре бре няма ли някой който да ходи много ми се ходи че даже и билет си зех ама нямам транспорт !!!

Колеги до с.Слънчево има едни утайници - накой да знае нещо живо дали плува в тях, защото ходих няколко пъти като минавам до там. Хора нямаше ама и във водата нищо не помрадваше - даже жаби не видях.
.

Приемам критика но били бил по точен в изказа си ?
На 04.06.2010 . посетих три водоема :
1. Блатото под Аспаруховия мост , за 1 час никакво кълване , иначе се виждаха да плуват малки червени шаранчета , нямам идея как са попаднали там
2. Язовира на Преселци - Риболова е ЗАБРАНЕН ,водоема се държи от някаква частна фирма и всякакъв достъп е ограничен.
3. Накрая да спасим деня отидохме на язовира след село Рудник , малък язовир със супер много водорасли ,4-5 места за риболов, излиза дребен уклей и дребна таранка ,става да начешеш крастата , обаче не бих повторил.
Снимки от излета на http://www.facebook.com/home.php?#!/pag ... all&ref=ts
1. Блатото под Аспаруховия мост , за 1 час никакво кълване , иначе се виждаха да плуват малки червени шаранчета , нямам идея как са попаднали там

2. Язовира на Преселци - Риболова е ЗАБРАНЕН ,водоема се държи от някаква частна фирма и всякакъв достъп е ограничен.
3. Накрая да спасим деня отидохме на язовира след село Рудник , малък язовир със супер много водорасли ,4-5 места за риболов, излиза дребен уклей и дребна таранка ,става да начешеш крастата , обаче не бих повторил.
Снимки от излета на http://www.facebook.com/home.php?#!/pag ... all&ref=ts
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Колега просто ти казвем, че мястото на такива постове не е в тази тема. Има си цял раздел за това кои с кого и как ще ходи и смята да ходи за риба, с какъв транспорт и т.н. В тази тема се поделя информация за варненските водоеми.doom3niko написа:Приемам критика но били бил по точен в изказа си ?
.