Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

двигател за лодка promarine IB300
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
двигател за лодка promarine IB300
Здравейте колеги.Имам лодка promarine IB300 и искам да си взема втора употреба бензинов двигател 4 к.с.Моля някой ако има същата лодка с бензинов двигател да сподели. Също така не знам с дълъг или къс ботуш да бъде. Лодката ще я ползувам в затворени водоеми за тролинг.Предварително благодаря
Re: двигател за лодка promarine IB300
Честита придобивка, колега! На самата лодка е описано мах.мощност на двигателя, който може да носи лодката. Всичко останало е въпрос на личен избор. Зависи къде ще се ползва и за какво. Предполагам, че 9.8 к.с. ще е добър вариант, за да глисира с двама човека от по 90 кг. Вътре ще носиш и багаж, резервоар. Със сигурност ще ти трябва къс ботуш. Имай предвид и дали искаш 4-тактов или 2-тактов двигател. Всичките са бензинови /с малки изключения за дизелови варианти/. Има доста писано тук и по други форуми, така че, ако имаш време, чети. На слука в избора и риболова!
-
- сериозен играч

Обзалагам се ,че няма да стане с 9,8кс и да глисира.
Според мен,колега при този вид транец гледай килограмите на мотора(къс ботуш),защото всеки килограм е от значение.
Тепърва се качвам на лодка и засега глисирането не е на дневен ред.Но както се казва апетита идва с яденето,но едва ли ще е стази лодка.
Не си направих труда да видя, че става въпрос за този модел. Разбира се, че трябва да се мисли за нещо по-слабо.HAZART написа: Обзалагам се ,че няма да стане с 9,8кс и да глисира.
Според мен,колега при този вид транец гледай килограмите на мотора(къс ботуш),защото всеки килограм е от значение.
- hristoogi
- вече хвърля и на тежко
Имам двигател Меркурии 5 кс . Напълно е достатъчно .На времето по Дунав съм карал дървена лодка -22 ребра със Ветерык руски боклук 8 кс. и беше достатъчно . Двигатела може и да го продам . След месец се прибирам в България . От Пловдив съм .
-
- ще става разбирач
Това ползвах преди време

Като параметри е същото
Когато му сложих 3.5кс двутактово Меркури, реших че това нее моята лодка с
този двигател. Само за тролинг и никаква газ.
Седнал сравнително назад зада го управлявам, газ на средно
положение и водата прелива отзад.
Със Салютче 1.5 ли 2 коня ли беше, по-добре.
Според мен 4 коня ще и додат много.
Намери отнякъде и пробвай, после вземи решение.

Като параметри е същото
Когато му сложих 3.5кс двутактово Меркури, реших че това нее моята лодка с
този двигател. Само за тролинг и никаква газ.
Седнал сравнително назад зада го управлявам, газ на средно
положение и водата прелива отзад.
Със Салютче 1.5 ли 2 коня ли беше, по-добре.
Според мен 4 коня ще и додат много.
Намери отнякъде и пробвай, после вземи решение.
Аз имах Интекс 2 с двигател Сузуки 2.5 4Т. С двама души правеше 11 км/ч максимално. И сам съм я карал на пълна газ, но съм нямал проблем с потъване на задницата, освен ако найстина не седна отзад. Вярно, че едно е 2.5к.с. 4Т, а съвсем различно 3.5 2Т, но пък плодекса е много по-добър. Най-малкото има кил. Аз бих си взел 3.5 коня 2Т и така се решават проблемите с килограмите, а в същото време имаш достатъчно запас от мощност при нужда.
Всъщност на сайта на Плодекс има клипче с IB285 с 3.5 к.с. 2Т в движение. Щом 285 се справя, то при 300 ще е още по-добре.
Всъщност на сайта на Плодекс има клипче с IB285 с 3.5 к.с. 2Т в движение. Щом 285 се справя, то при 300 ще е още по-добре.
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
За тази лодка не става двигател по-тежък от 18 кг, така че или 2,6 кс 4-тактов или 3,6-двутактов или електрически. Със всеки един върви добре. Проверено. За глисаж не може да се мисли, но скорост към 10-12 км/ч не е проблем с бензинов двг.
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
Това ли е максимума за тази лодка като скорост?
Благодаря за отзивчивостта на всички .Започвам търсенето на бензинов двутактов двигател до 3.6коня, като следя за тегло до 18 кг.
За 4Т знам, но за 3.6 2Т мисля, че трябва да е доста повече.Marco Polo© написа:Това е максимума за такъв двигател, даже 12 ми се виждат множкоШморхи написа:Това ли е максимума за тази лодка като скорост?
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Не съм засичал с GPS. Възможно е скоростта да е била към 15-16 км/ч и не смеех да давам повече газ понеже започва да се усуква борда. Тези приставки за мотор не са като твърдия транец. Направени са да си пъркаш лекичко а не за формула 1. Така да кажем - икономичен тролинг вариант.Шморхи написа: За 4Т знам, но за 3.6 2Т мисля, че трябва да е доста повече.
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!