Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

САФРИД - 2010
Модератори: emo vasilev, alekst
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: САФРИД - 2010
Вчера вечерта пробвах на вълнолома - нямаше сафрид при мен де.
Две хамсии на чепарето,после на плувка - нищо.
Ама имаше и дето хващаха,с дългите сопи.Само не знам хамсия или сафрид ли беше.
Аз на майтап отидох,по-точно на разходка.
Две хамсии на чепарето,после на плувка - нищо.
Ама имаше и дето хващаха,с дългите сопи.Само не знам хамсия или сафрид ли беше.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- КИРО
- Обратна връзка:
Ами има мерак да пише човека,dobria1 написа:...........страно ми е как не ти правят забележка за дъгите постове модераторите![]()
![]()
![]()
![]()
аз толкова дълги изречения рядко чета.
разходи се някоя вечер и при мен(знаеш къде)КИРО написа: Ама имаше и дето хващаха,с дългите сопи.Само не знам хамсия или сафрид ли беше.

и без

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

- КИРО
- Обратна връзка:
По-скоро ти с мен се разходиш.
С нощния приключих още през 90-те,
що гаджета изтървах покрай тая риба !!!!!
-
- новобранец
Бате Киро ако знаеш само колко пъти са ми го казвали това с гаджетата,но го проумях едва когато се задомих и започнах да влизам с лодкатаКИРО написа:По-скоро ти с мен се разходиш.

В събота привечер между 19 - 20.40 между Тюленово и Мартина - 3.5кг.... и след това до 2,00 - още малко... общо 6.8кг едър сафрид.
В светлата част на деня като набараше чепарето в повечето случаи между 5-9 патлака се вадеха(моите чепарета са с 12куки)..
По тъмно много рядко повече от 1бр.
Водата не беше студена както повечето разправат че била.
В светлата част на деня като набараше чепарето в повечето случаи между 5-9 патлака се вадеха(моите чепарета са с 12куки)..
addicted to the wind !
Къде по -точно бяхте ,на варелите ли ,щото имаше много хора и лампи.pako написа:В събота привечер между 19 - 20.40 между Тюленово и Мартина - 3.5кг.... и след това до 2,00 - още малко... общо 6.8кг едър сафрид.
Дядо знае най-добре ,как да прави чепаре.
http://bukiiaz.snimka.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://bukiiaz.snimka.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
там някаде...bukiiaz написа: Къде по -точно бяхте ,на варелите ли ,щото имаше много хора и лампи.
да имаше панаири..
Между другото другия път мисля на капитанския клуб да съм. и там много дава...като го има

addicted to the wind !
- Encho-master
- вече хвърля и на тежко
На Кранево днес доволно като за първи път двама над 3-кг. Снимки в галерията

Тази последната най-много ми хареса / КИРО

Тази последната най-много ми хареса / КИРО
- 1000n
- разбира нещата
Браво, колега!Encho-master написа:На Кранево днес доволно като за първи път двама над 3-кг. Снимки в галерията![]()
![]()
![]()

- 1000n
- разбира нещата
Гледам, че много колеги се обръщат директно към мен, по повод дългият ми пост относно дневния и нощен бриз и реших все пак да им отговоря(накратко
)!
Съжалявам, че написах малко повече думи отколкото обикновено се използват в един коментар, но нещо ми беше дошла музата!
Та въпросният си коментар започнах с думите: ".....поправете ме ако греша....." и не видях някой да ме е поправил, и да е казал, че съм написал нещо, което НЕ е вярно!
За мене е важна само и единствено точността на информацията, и НЕ е толкова важно това, кой точно предоставя информацията! Ако някой и сто пъти да ми се е струвал прав в позициите си, ако на сто и първия път каже нещо, което не смятам за правилно, то тогава ще кажа, че нещата този път не са точно такива според мене и обратно ако някой и сто пъти да изказва неверни твърдения, но сто и първото му е вярно, то тогава ще го подкрепя за сто и първото, а останалите ще оспоря!
Аз не ловя много често по друг начин риба освен с чепаре!
Така, че е възможно да е бил някой друг риболовец!
Иначе - да, отдавна съм напуснал Варна беше 1979г.
, но моля те не ме отчайвай - ако наистина това, което си написал по-горе е, което и всички варненци знаят, то тогава нивото на образованост в града не е особено високо
, в което все пак се съмнявам!
Така, че не се плаши и не се надценявай - няма да получиш никакъв реферат!
), но бях ги докарал нещата до средата и вече щеше да ме е яд, че съм написал толкова много, а да не го довърша и ....... стана още повече написаното!
Не съм пробвал да пиша книга, защото ме е страх, че ще стане някой бест селър и няма да знам после какво да правя с толкова много пари!
Казваш: "мислиш ли че някой го чете,то не бяха ТЕЦ-ве луканки...." ами, като гледам ти си го прочел!
Даже, нещо повече, като гледам много детайлно следиш постовете ми, защото за "пенсионери" в тази тема нищо не съм писал!
Писах в темата "Морска гара Варна - ПОБЕДА!!!", където казах, че ако човек е пенсионер, може и да стане рано сутрин и да си запази място за риболов, а после когато се върне през деня да се наспи, но хората, които са на работа не могат и затова предложих да се въведе малка такса(1лв), срещу която да може да се лови риба и на плочата във варненското пристанище!
А ти в последно споменатата тема лансираше тезата, че пенсионерите изхвърляли много отпадъци! И така, казваш накрая: "страно ми е как не ти правят забележка за дъгите постове модераторите
" , ами аз всъщност съм връзкар, ти не знаеш ли!?
А сега малко по-сериозно - не ми е известно да съществува ограничение за дължина на постовете в този форум, а и модераторите са разумни хора, и когато видят разумно обоснована теза не виждат и причина да правят забележки!
Наслука на всички!

Съжалявам, че написах малко повече думи отколкото обикновено се използват в един коментар, но нещо ми беше дошла музата!

Та въпросният си коментар започнах с думите: ".....поправете ме ако греша....." и не видях някой да ме е поправил, и да е казал, че съм написал нещо, което НЕ е вярно!

За мене е важна само и единствено точността на информацията, и НЕ е толкова важно това, кой точно предоставя информацията! Ако някой и сто пъти да ми се е струвал прав в позициите си, ако на сто и първия път каже нещо, което не смятам за правилно, то тогава ще кажа, че нещата този път не са точно такива според мене и обратно ако някой и сто пъти да изказва неверни твърдения, но сто и първото му е вярно, то тогава ще го подкрепя за сто и първото, а останалите ще оспоря!

Колега, rosssyy, не знам, човек, не помня с кой съм ловил заргани!rosssyy написа:Наистина вятърът влияе натемпературата на водата в близост до брега. Как?
Горният слой на водата се затоплят от слънцето, а долните остават по-студени.
Когато духа вятър откъм морето, то той придвижва горните по-топли слоеве към брега и по този начин крйбрежните води се затоплят.
И обратно - когато духа откъм брега, изтласквва горните топли слоеве навътре, а на тяхно място идва по-студена вода от долните слоеве.
Това всички варненци го знаят. Изглежда 1000n отдавна си напуснал Варна.
Между впрочем, мисля, че с тебе заедно ловихме заргани миналата година на вълнолома. Имаше едно момче в дясно от нас, на което постоянно се оплитаха бомбардите - тръбичките им не бяха залепени. Беше споменал, че си от Варна, но работиш в София, което после прочетох в твой пост.
Разбира се, може и да е бил друг колега. Поздрави все пак!

Ама, колега, ти си направил толкова много правописни грешки, как сега да напиша реферат върху изказването ти!?El Pescador написа:Скъпи колега 1000n,не искам да прозвучи неправилно ,но моляате бади по семпъл в коментарите си,тука не е мяасто къдетосе разработват докторати,бих искал по 4есто да се включвам тука ,но при мисълта че после щте намеря разработен реферат върху изказването ми някакси ме плаши!Благодаря за разбирането!!!

Значи, dobria1, по едно време да си призная се зачудих има ли смисъл да пиша толкова много(но и един или двама да са прочели написаното и да са разбрали нещо от там, то тогава не всичко е било напразноdobria1 написа:да рапортувам и аз за вчера малко над 30-на риби ама ветреца си го биваше![]()
![]()
![]()
събота почивах![]()
![]()
както каза BOBCAT не те ли мързи да пишеш толкова пробвал ли си да пишеш книга?
мислиш ли че някой го чете,то не бяха ТЕЦ-ве луканки,пенсионери и колко ли други има който пък не съм прочел
страно ми е как не ти правят забележка за дъгите постове модераторите![]()
![]()
![]()
![]()

Наслука на всички!

-
- новобранец
колега encho, прекрасен лов на сафрид стана снощи на Кранево! Найстина хубав и едър! То ние с моя приятел бяхме за илария, ама като те видяхме какви гирлянди започна да вадиш... добре, че не се отказахме, когато наизвадихме 10-тина дракона 
онези мрежари пред 1. буна според теб на правилното място ли са там, или са много близо май?
надявам се да се видим пак!

онези мрежари пред 1. буна според теб на правилното място ли са там, или са много близо май?
надявам се да се видим пак!
1000n много си кратък отново
дреме ми на ......работа дали си с връскар тук или не пиши си колкото искаш ама не пълни главите на хората с глупости,всички ти казват че черното е бяло ама ти не та не.
аз си правя изводите от практиката ЗАЩОТО всеки ден съм за риба и малко или много ловя такава,малко или много давам някаква информация тук и не се обосновавам от практиката не теорията
не ми се спори с никой още по малко пък със теб
п.п.
вчера до смрачаване беше добре появи се ВЪПРОСНИЯ вятър и рибата си се появи и лодките си вадеха риба макар че бяха само 2 но по тъмно си беше жива мъка и към 00.00 си дадох гас.Улов май нямат и 30 рибки
то не може всеки ден да е добре има и такива случаи през деня да дава а вечер не

аз си правя изводите от практиката ЗАЩОТО всеки ден съм за риба и малко или много ловя такава,малко или много давам някаква информация тук и не се обосновавам от практиката не теорията
не ми се спори с никой още по малко пък със теб
п.п.
вчера до смрачаване беше добре появи се ВЪПРОСНИЯ вятър и рибата си се появи и лодките си вадеха риба макар че бяха само 2 но по тъмно си беше жива мъка и към 00.00 си дадох гас.Улов май нямат и 30 рибки

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Вчера на 300-400 метра пред буните, двама хванахме 5-6 кг едър сафрид и 2 хаймани. бяхме в морето от 18 до 21 ч само 2 лодки,появи се и дъга. Аз съм доволен.Това беше сефтето за сезона.P.S. Кофата ми е 30 литрова 

Последно промяна от JoroK на Вто Юни 08, 2010 10:57 am, променено общо 1 път.
-
- новобранец
Браво на колегите!!!JoroK написа:Вчера на 300-400 метра пред буните, двама хванахме 5-6 кг едър сафрид и 2 хаймани. бяхме в морето от 18 до 21 ч само 2 лодки,появи се и дъга. Аз съм доволен.Това беше сефтето за сезона.P.S. Кофата ми е 30 литрова![]()