Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

За сом на Батак ! ?
Модератор: sapuna
Re: За сом на Батак ! ?
Колега сом на Батак има ,не е много но го има . Преди 2 години хванах един 7 кг на грозд торен червей при малинжа на не повече от 10м ,от брега в залива.Миналата година хванах един около 1,5кг пак там,но го пуснах.Сометата идват само през ноща след 00:00.Хварли си и на рибка ,но ти препорьчвам да го тьрсиш по в брега .Успех. А на този с неопрена и харпуна му тегли майна и от мен 

diimov написа:..........Колега сом на Батак има ,не е много но го има .......... А на този с неопрена и харпуна му тегли майна и от мен .....![]()

-
- ще става разбирач
Колега това ако може да ми обясниш каде е ще сам ти много благодаренdiimov написа:малинжа

П.с явно много го мразите тоз с харпунджия

Kaто излезеш от град Батак на около 2км посока язовира на пьрвото теобразно крастовище завиваш на дясно по панорамния пьт и на около 300 м завивш на ляво по един черен ,първия вьзможен който се спуска право на язовира.На тази месност казват "малинажа" Пробвай на пьрвия залив застани от ляво. Пьтя е отврат!!!Внимавай че има тресавища!!!Пробвай пьрво пеша!!
А педе....са с неопрена като ти изкочи между въдиците два три дена риба няма. Дано сьм бил полезен и да кажеш какво си направил.Желая ти късмет!!

-
- ще става разбирач
Мерси много колега
колкото до тоя с неопрена мисля да не му давам да излезе ! ша остане за стръв

-
- вече хвърля и на тежко
Колега сом на Батак си има.Иска повече търпение,търси го привечер.За мен една от най добрата стръв е едър ливаден червей/намира се под чимовете в ливадите на местата където минават каналчетата за напояване/слагай по наколко на кука 2-3 нули,надъно е най-добре.Пробвай по заливите ,на границата с дълбокото.Успех.
Още едно хвърляне и тръгвам.....
-
- ще става разбирач
Мерси Колега ! 

-
- научил се да хвърля
и на Батак ли ги отстрелват
майкоооооооооооооооооооооооооооооооооооо

-
- ще става разбирач
Да ...

Аз до сега не съм чувал да е хванат сом на Батак,но не е изключено да има,ама при толкова мрежи е изключено да не се хване некой сом
Успех все пак