Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Риболов на кефал (клен) с изкуствени примамки
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Риболов на кефал (клен) с изкуствени примамки
А за воблери :
Salmo Hornet
YoZuri L- minnow
Rapala Mini fatrap
Rapala Count Down
Goldy Vibro Max
и Ecogear не са лоши
Salmo Hornet
YoZuri L- minnow
Rapala Mini fatrap
Rapala Count Down
Goldy Vibro Max
и Ecogear не са лоши
Спининг Клуб " АБИЧИ "
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
http://shop.fishing-tackle.bg/wobblers/ ... innow.htmlMonsTer_EnerGy написа:Ами воблера съм го виждал и наистина ми харесва , но би ли споделил колко струва приблизително , защото все си мисля , че Yo Zuri са все на 18-20 лв.sandista написа: Ако решиш да дадеш над 10лв за воблер горещо ти препоръчвам Йо-Зури Л-миноу 44![]()
13 лв ?

-
- кандидат преподавател
Най-много ги попилявам с обикновенни "Мепс" № 0,1,2-цвят златце или бакър и с една жълта китайчугска имитация на "Бомбър",всичкото примамка струва смешни пари,ама прави голямо кефал.Пръчката е пълен компромат-от две части стъклопластова "Гермина"поне на 40 години,1,80м,акция до 15 г,само водачите са и сменени ,корка на дръжката си е оритиналдъ почернял и напукан.Макарата е "котката я напикала"- "Корморан Силвър",ама се справя за кефалски псевдо-спининг вече трета година,с много чукане по камъните и без всякакви смазвания.И изобщо смятам,че за лакомия кефал не са необходими кой знае какви "спец"изкуствени примамки.
-
- разбира нещата
Да но все пак искам да си имам така някое Yo Zuri , Rapala тва онова та и за гъзарийка . Не ,че нямам и от ефтините блесни , но някой са толкова ефтини и менташки , че направо им чупя куката и слагам моя си , защото се кривят от кленче 200 гр.INCUBUS написа: И изобщо смятам,че за лакомия кефал не са необходими кой знае какви "спец"изкуствени примамки.

Да мерси , поразтърсих и го намерих и в други сайтове , но сега излиза друг въпрос , понеже има голям избор на цветове кой точно трябва да е най добре работещ за кефала ?
-
- кандидат преподавател
MonsTer_EnerGy,сакън,да не ме разбереш погрешно -имам вече къде едно кашонче с "Рапала","Сторм","Даичи","Ъгли-та"и ...скоро не съм си припомнял всичко налично,ама кефал почти не ловят.Иначе за гъзарийка са супер - от време на време ги сурна по язовирите за упражнения с разни костури и миниатюрни сулки или ловя за консумация яки"хамериканки"на "платено".С гъзарията обаче дотам-като ми се прищат хубави кефали на спининг,си изравям кутийката с ефтинджосите и...емоциите са на max 

-
- разбира нещата
Не , аз не казвам , че с евтините примамки неможе да се лови риба просто искам да кажа , че марковите ги правят уж по предпочитанията на дадена риба . И аз съм ловил с блесни по 1.50лв. , но ми се е случвало както казах по горе клен 200 гр. да ми изкриви куката и за това сменям куките на по евтините блесни и пак си ловя с тях . Просто искам да си взема от по качествените примамки . 

vizantieco написа:все ми се струа че кленчоците си падат повече по воблери

-
- разбира нещата
Благодаря колега . След доста разговори с колеги спинингисти разбрах , че въртящите блеси имали по-добър ефект от воблерите . До колко е вярно това незнам точно . По реката до сега аз лично съм ловил повече с воблери , но имам успехи и на блесни . Мисля да направя един комплект от 10-тина блесни и 10-тина речни воблерчета след около седмица . Както в друга тема съм писал , че ще откривам по реката и ще купя някой друга примамка . Ако имате наблюдения към някой по-уловиста казвайте . 

-
- разбира нещата
Незнам , аз обаче съм навит да си взема по-класни марки , но на едно късане все едно късаш една двайсетачка и направо жал ми става . До някъде чиста работа едни Ugly-та по 7-8 лв. и някой друго сръбско воблерче . Трябва да се тества всичко !
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Еи тая моsса е уловиста.Виж какъв хубавец я хареса преди забраната.MonsTer_EnerGy написа: Ако имате наблюдения към някой по-уловиста казвайте .
Последно промяна от SUPER MARIO на Пет Дек 24, 2010 10:31 pm, променено общо 1 път.
Бързай бавно.
-
- научил се да хвърля
ако някой има повреди по блесна/воблер,ето му малко части http://shop.iantra.com/index.php?option ... Itemid=122
-
- разбира нещата
Бре ! Голямо добиче , с колко дебело влакно го извади ?SUPER MARIO написа: Еи тая моsса е уловиста.Виж какъв хубавец я хареса преди забраната.
http://gallery.nariba.com/data/500/2235 ... 0_-med.jpg
Относно блесните на моска в момента имам 2 и имам кленчета по педя на тях .

-
- научил се да хвърля
можеш ли да покажеш снимка/линк,щото ловя с една блесна на ДАМммммммммм и по-голямо кленче от 100гр. не съм изваждал.просто искам да си хвана някое пък и аз да опитам тая пуста риба.то ми писна само да ги пускам 

-
- разбира нещата
Спред мен няма точно определени блесни за кефали , които да са разделени . В смисъл едните блесни да ловят малки кефали другите блесни да ловят големи . Ако искаш да примамиш по-големия екземпляр да клъвне на твоета примамка точно според мен можеш да използваш блеси от порядъка на 2-ри / 3-ти номер , но това не означава , че неможе да вземе на 1-ви номер . 
Аз по Осъма несъм чувал да са вадени големи клене . Като се има навпредвид , че клена е една от най-бавно растящите риби . Аз лично в тази река несъм вадил по-голям клен от 25 см. на изкуствена примамка . Не казвам , че няма просто не ми е правило впечетление , докъто на Видима съм виждал да вадят пред мен по 35-45 см. , но не на спининг .

Аз по Осъма несъм чувал да са вадени големи клене . Като се има навпредвид , че клена е една от най-бавно растящите риби . Аз лично в тази река несъм вадил по-голям клен от 25 см. на изкуствена примамка . Не казвам , че няма просто не ми е правило впечетление , докъто на Видима съм виждал да вадят пред мен по 35-45 см. , но не на спининг .
-
- научил се да хвърля
еми миналата година на булдо беше,някъде преди забраната 1-2 дни,един колега с мухички 14 номер и повод 0.14 изпра кефал около кило.докара го до брега и влезе в бързея и скъса повода.иначе на рибе има кефали вадени по над 35 сантиметра и то точно в рамките на градската част.