Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ЗАРГАН - 2010
Модератори: emo vasilev, alekst
- 1000n
- разбира нещата
Re: ЗАРГАН - 2010
Поздравления за улова!MARLIN написа:Вчера окрих сезона 7 броя средни по размер и една пуснах беше малкакординати Зеленка. Като за начало е ОК (с тези снимки нещо не мога да се оправя)

Относно снимките ще ти кажа как си ги качвам аз, пък ти ще можеш да откриеш и сам кой момент от качването на снимките точно ти създава проблемите!

Първо се регистрирах в този сайт:
http://www.snimka.bg
където можеш да си качваш много лесно и интуитивно картинките.
След това си качваш снимките във snimka.bg
и ги преглеждаш, когато стигнеш до снимка, която искаш да се вижда и във naRiba.com,
процедираш по следния начин:
цъкаш с десния бутон на мишката върху самата снимка, от появилото се контекстно меню, избираш "Prorerties", което би трябвало да се намира най-долу в контекстното меню(ако при тебе менюто е кирилизирано може да нямаш "Prorerties", ами например "Свойства" или нещо подобно)!

След това на екрана се появява едно прозорче със техническа системна информация имащо сив фон, от това прозорче ти трябва реда срещу надписа "Address (URL)", в частния случай това е: "http://media.snimka.bg/6141/018537285.jpg", но всяка снимка си има свой уникален такъв URL-адрес! Копираш въпросния URL-адрес(т.е. "http://media.snimka.bg/6141/018537285.jpg"), като го маркираш с мишката, превключваш за по-сигурно на латиница и натискаш и задържаш натиснат бутона "Ctrl" от клавиатурата и натискаш бутон "C"(латинско) от клавиатурата, без да отпускаш бутона "Ctrl", последното можеш да направиш и като маркираш URL-адреса, след това преместваш пойнтера на мишката така, че върхът на стрелката да бъде върху маркирания URL-адрес, даваш един десен бутон с мишката и от появилото се контекстно меню избираш "Copy"(или "Копирай", ако менюто при тебе е кирилизирано).

Сега вече започваш да си пишеш коментар във форума на NaRiba.com и когато решиш, че искаш да качиш снимката, минаваш на латиница за всеки случай, натискаш бутона "Img" и до текста на коментара ти се появява
Код за потвърждение: Избери целия код
[img][/img]

като пойтерът мига между квадратните скоби(т.е. "][") и именно там трябва да поставиш URL-адреса на снимката, като натиснеш и задържиш отново бутона "Ctrl" от клавиатурата и едновременно с това натиснеш бутона "V" от клавиатурата или като избереш от главното меню на браузера(било то Internet Explorer или Mozilla Firefox, или пък като мене Avant) "Edit"(или например "Редакция", ако менюто е кирилизирано) и след това избираш "Paste"(или например "Постави", ако менюто при тебе е кирилизирано).

Накрая нещата трябва да изглеждат ето така:

т.е. в частния случай единственият ред в този коментар е:
Код за потвърждение: Избери целия код
[img]http://media.snimka.bg/6141/018537285.jpg[/img]

И за да не е тотален спам моят коментар да попитам колегите, някой пробвал ли е да лови зарган на белена скарида и на плувка, защото някакъв подобен монтаж бях видял преди десетки години? Въпреки, че се съмнявал да е по-ефективен от бомбардата с морски червей мисля, че би трябвало да дава добри резултати!

http://marlin.snimka.bg/fishing/ribi.506388 Мерси за помоща колега
Сега само пробвам , но като хвана други ще се постарая повече с обработката
Седмия зарган отиде за стръв 

колега къде хвана зарганите
кординати ЗеленкаKodjito75 написа:колега къде хвана зарганите
-
- научил се да хвърля
Преди малко се прибрах от буната ... бяхме за сафрит ... на фенер ... ама уви луди глави трагнахме в тоя вятар в тая буря светкавици вятар вални ... и само 1 сафрид ГОЛЯМ
а пиша в тая тема защото от време на време минаваха зарганчета и иларии... утре го дават тихо времето и мисля да пробвам с една плувка обаче имам един проблем ... когато светним фенера и се сабират буболечки и морски червейчета,манинки някаква идея как да я лажим тая риба щото и сафрида е сит а да не говорим за заргана и иларията
Мисля да приготвя и хляб ... 

!!!НАСЛУКА!!!
от ribkata » Сря Юни 02, 2010 12:35 am
Преди малко се прибрах от буната ... бяхме за сафрит ... на фенер ... ама уви луди глави трагнахме в тоя вятар в тая буря светкавици вятар вални ... и само 1 сафрид ГОЛЯМ а пиша в тая тема защото от време на време минаваха зарганчета и иларии... утре го дават тихо времето и мисля да пробвам с една плувка обаче имам един проблем ... когато светним фенера и се сабират буболечки и морски червейчета,манинки някаква идея как да я лажим тая риба щото и сафрида е сит а да не говорим за заргана и иларията Мисля да приготвя и хляб ...
Преди малко се прибрах от буната ... бяхме за сафрит ... на фенер ... ама уви луди глави трагнахме в тоя вятар в тая буря светкавици вятар вални ... и само 1 сафрид ГОЛЯМ
а пиша в тая тема защото от време на време минаваха зарганчета и иларии... утре го дават тихо времето и мисля да пробвам с една плувка обаче имам един проблем ... когато светним фенера и се сабират буболечки и морски червейчета,манинки някаква идея как да я лажим тая риба щото и сафрида е сит а да не говорим за заргана и иларията
Мисля да приготвя и хляб ... 
Цитат ...IaNIs Re: ЗАРГАН - 2010
На коя буна бяхте за сафрид и в колко часа.Нали уж снимали филм и не пускали на чиракмана.
Преди малко се прибрах от буната ... бяхме за сафрит ... на фенер ... ама уви луди глави трагнахме в тоя вятар в тая буря светкавици вятар вални ... и само 1 сафрид ГОЛЯМ а пиша в тая тема защото от време на време минаваха зарганчета и иларии... утре го дават тихо времето и мисля да пробвам с една плувка обаче имам един проблем ... когато светним фенера и се сабират буболечки и морски червейчета,манинки някаква идея как да я лажим тая риба щото и сафрида е сит а да не говорим за заргана и иларията Мисля да приготвя и хляб ...

Цитат ...IaNIs Re: ЗАРГАН - 2010
На коя буна бяхте за сафрид и в колко часа.Нали уж снимали филм и не пускали на чиракмана.
Дядо знае най-добре ,как да прави чепаре.
http://bukiiaz.snimka.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Вместо да копираш мнение на друг колега - натисни горе в дясно " цитирай "
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Ясно ,за напред така ще процедирам.Незнаех ,че така с прави.
Дядо знае най-добре ,как да прави чепаре.
-
- научил се да хвърля
Да снимат филм но на буната неправят нищо само почиват така мисля ... Става вапрос за Чиракманската буна .. Аз колкото пати отида спират ме боди-сод-а и ме пита кво ще правиш аз викам за риба и те ме пускат
За днес имам лошо инфо ... май щели да снимат и нямали да пускат така чух от аверите... Ще проверим !

!!!НАСЛУКА!!!
-
- научил се да хвърля
колеги и аз да докладвам сабота 6 4аса бяхме на зеленка пьрви зарган на трето замятане и после едно мятане два 4аса ама кутик беж на болата оште два 4аса мятане да заргана и вав 12 4аса си бях налял ве4е мастика . НАЗДРАВЕ НА ВСИ4КИ КОЛЕГИ
-
- вече хвърля и на тежко
Браво колега за улова. Обнадеждаващи новини. Ама мани тази 4-четворка от думите, по-добре ще се получава!vstoikov написа:колеги и аз да докладвам сабота 6 4аса бяхме на зеленка пьрви зарган на трето замятане и после едно мятане два 4аса ама кутик беж на болата оште два 4аса мятане да заргана и вав 12 4аса си бях налял ве4е мастика . НАЗДРАВЕ НА ВСИ4КИ КОЛЕГИ

-
- учете се от него
Братя Каридови
се скатават ма и те направиха сефтето в събота - по две бройки на човек, ма си е сефте
Забиха Боцмана с неговия един зарган
Тяна благодаря приятелю, ти си знаеш
Опс сори - всичко това се случи на юг от ....Созопол

Забиха Боцмана с неговия един зарган

Тяна благодаря приятелю, ти си знаеш

Опс сори - всичко това се случи на юг от ....Созопол

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Апсолютно точно. По две бързи, поредни риби взехме и двамата с Каридата. Де го чукаш де се пука. Сутринта по тъмна доба на зарганските места нямаше и помен от заргани, но по ракийно време около 11ч и на платеринско място се обадиха сефтетата за сезона. Ма нещо не мога да найда снимките във фотото.strijok написа:Братя Каридови се скатават ма и те направиха сефтето в събота - по две бройки на човек, ма си е сефте
И от мен две мерсита Боцмане. И за цръвите и за платерините.strijok написа:Тяна благодаря приятелю, ти си знаеш

А, найдох ги. Много е важен талисмана до дясната ми ръка. Без него не кълве.