ЗАРГАН - 2010

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: ЗАРГАН - 2010

Мнение от Borkata »

ми то докато чакаме сафрида стана време за заргана :)
Качествени чепарета Borkata
Изображение
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

MARLIN написа:Вчера окрих сезона 7 броя средни по размер и една пуснах беше малка :D кординати Зеленка. Като за начало е ОК (с тези снимки нещо не мога да се оправя)
Поздравления за улова! :D

Относно снимките ще ти кажа как си ги качвам аз, пък ти ще можеш да откриеш и сам кой момент от качването на снимките точно ти създава проблемите! :wink:

Първо се регистрирах в този сайт:
http://www.snimka.bg
където можеш да си качваш много лесно и интуитивно картинките.

След това си качваш снимките във snimka.bg
и ги преглеждаш, когато стигнеш до снимка, която искаш да се вижда и във naRiba.com,
процедираш по следния начин:

цъкаш с десния бутон на мишката върху самата снимка, от появилото се контекстно меню, избираш "Prorerties", което би трябвало да се намира най-долу в контекстното меню(ако при тебе менюто е кирилизирано може да нямаш "Prorerties", ами например "Свойства" или нещо подобно)!
Изображение

След това на екрана се появява едно прозорче със техническа системна информация имащо сив фон, от това прозорче ти трябва реда срещу надписа "Address (URL)", в частния случай това е: "http://media.snimka.bg/6141/018537285.jpg", но всяка снимка си има свой уникален такъв URL-адрес! Копираш въпросния URL-адрес(т.е. "http://media.snimka.bg/6141/018537285.jpg"), като го маркираш с мишката, превключваш за по-сигурно на латиница и натискаш и задържаш натиснат бутона "Ctrl" от клавиатурата и натискаш бутон "C"(латинско) от клавиатурата, без да отпускаш бутона "Ctrl", последното можеш да направиш и като маркираш URL-адреса, след това преместваш пойнтера на мишката така, че върхът на стрелката да бъде върху маркирания URL-адрес, даваш един десен бутон с мишката и от появилото се контекстно меню избираш "Copy"(или "Копирай", ако менюто при тебе е кирилизирано).
Изображение

Сега вече започваш да си пишеш коментар във форума на NaRiba.com и когато решиш, че искаш да качиш снимката, минаваш на латиница за всеки случай, натискаш бутона "Img" и до текста на коментара ти се появява

Код за потвърждение: Избери целия код

[img][/img]
т.е. текстът указан по-горе със зелен цвят.
Изображение
като пойтерът мига между квадратните скоби(т.е. "][") и именно там трябва да поставиш URL-адреса на снимката, като натиснеш и задържиш отново бутона "Ctrl" от клавиатурата и едновременно с това натиснеш бутона "V" от клавиатурата или като избереш от главното меню на браузера(било то Internet Explorer или Mozilla Firefox, или пък като мене Avant) "Edit"(или например "Редакция", ако менюто е кирилизирано) и след това избираш "Paste"(или например "Постави", ако менюто при тебе е кирилизирано).
Изображение

Накрая нещата трябва да изглеждат ето така:
Изображение

т.е. в частния случай единственият ред в този коментар е:

Код за потвърждение: Избери целия код

[img]http://media.snimka.bg/6141/018537285.jpg[/img]
Т.е. този текст, който е в зелен цвят и ако въведеш същия текст в твой коментар, ще видиш снимката на карагьозите в чинията, а за да качиш някаква твоя снимка просто заместваш URL-адреса на снимката с карагьозите(т.е. "http://media.snimka.bg/6141/018537285.jpg") с URL-адреса на твоята снимка и нямаш проблеми! :D

И за да не е тотален спам моят коментар да попитам колегите, някой пробвал ли е да лови зарган на белена скарида и на плувка, защото някакъв подобен монтаж бях видял преди десетки години? Въпреки, че се съмнявал да е по-ефективен от бомбардата с морски червей мисля, че би трябвало да дава добри резултати! :roll:
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

http://marlin.snimka.bg/fishing/ribi.506388 Мерси за помоща колега :!: Сега само пробвам , но като хвана други ще се постарая повече с обработката :D Седмия зарган отиде за стръв :)
Изображение
Аватар
Kodjito75
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Kodjito75 »

колега къде хвана зарганите
...IaNIs
новобранец
новобранец

Мнение от ...IaNIs »

Kodjito75 написа:колега къде хвана зарганите
кординати Зеленка
ribkata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ribkata »

Преди малко се прибрах от буната ... бяхме за сафрит ... на фенер ... ама уви луди глави трагнахме в тоя вятар в тая буря светкавици вятар вални ... и само 1 сафрид ГОЛЯМ :D а пиша в тая тема защото от време на време минаваха зарганчета и иларии... утре го дават тихо времето и мисля да пробвам с една плувка обаче имам един проблем ... когато светним фенера и се сабират буболечки и морски червейчета,манинки някаква идея как да я лажим тая риба щото и сафрида е сит а да не говорим за заргана и иларията :roll: Мисля да приготвя и хляб ... :roll:
!!!НАСЛУКА!!!
Аватар
Дядо Иван
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Дядо Иван »

от ribkata » Сря Юни 02, 2010 12:35 am

Преди малко се прибрах от буната ... бяхме за сафрит ... на фенер ... ама уви луди глави трагнахме в тоя вятар в тая буря светкавици вятар вални ... и само 1 сафрид ГОЛЯМ а пиша в тая тема защото от време на време минаваха зарганчета и иларии... утре го дават тихо времето и мисля да пробвам с една плувка обаче имам един проблем ... когато светним фенера и се сабират буболечки и морски червейчета,манинки някаква идея как да я лажим тая риба щото и сафрида е сит а да не говорим за заргана и иларията Мисля да приготвя и хляб ...
Преди малко се прибрах от буната ... бяхме за сафрит ... на фенер ... ама уви луди глави трагнахме в тоя вятар в тая буря светкавици вятар вални ... и само 1 сафрид ГОЛЯМ :D а пиша в тая тема защото от време на време минаваха зарганчета и иларии... утре го дават тихо времето и мисля да пробвам с една плувка обаче имам един проблем ... когато светним фенера и се сабират буболечки и морски червейчета,манинки някаква идея как да я лажим тая риба щото и сафрида е сит а да не говорим за заргана и иларията :roll: Мисля да приготвя и хляб ... :roll:
Цитат ...IaNIs Re: ЗАРГАН - 2010
На коя буна бяхте за сафрид и в колко часа.Нали уж снимали филм и не пускали на чиракмана.
Дядо знае най-добре ,как да прави чепаре.
http://bukiiaz.snimka.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Вместо да копираш мнение на друг колега - натисни горе в дясно " цитирай "
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Дядо Иван
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Дядо Иван »

Ясно ,за напред така ще процедирам.Незнаех ,че така с прави.
Дядо знае най-добре ,как да прави чепаре.
http://bukiiaz.snimka.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
ribkata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ribkata »

Да снимат филм но на буната неправят нищо само почиват така мисля ... Става вапрос за Чиракманската буна .. Аз колкото пати отида спират ме боди-сод-а и ме пита кво ще правиш аз викам за риба и те ме пускат :) За днес имам лошо инфо ... май щели да снимат и нямали да пускат така чух от аверите... Ще проверим !
!!!НАСЛУКА!!!
vstoikov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vstoikov »

колеги и аз да докладвам сабота 6 4аса бяхме на зеленка пьрви зарган на трето замятане и после едно мятане два 4аса ама кутик беж на болата оште два 4аса мятане да заргана и вав 12 4аса си бях налял ве4е мастика . НАЗДРАВЕ НА ВСИ4КИ КОЛЕГИ
tatkoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tatkoogi »

vstoikov написа:колеги и аз да докладвам сабота 6 4аса бяхме на зеленка пьрви зарган на трето замятане и после едно мятане два 4аса ама кутик беж на болата оште два 4аса мятане да заргана и вав 12 4аса си бях налял ве4е мастика . НАЗДРАВЕ НА ВСИ4КИ КОЛЕГИ
Браво колега за улова. Обнадеждаващи новини. Ама мани тази 4-четворка от думите, по-добре ще се получава! :) Поздрави!
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Братя Каридови :D се скатават ма и те направиха сефтето в събота - по две бройки на човек, ма си е сефте :wink:
Забиха Боцмана с неговия един зарган :mrgreen:
Тяна благодаря приятелю, ти си знаеш :drinkers:
Опс сори - всичко това се случи на юг от ....Созопол :mrgreen:
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

strijok написа:Братя Каридови се скатават ма и те направиха сефтето в събота - по две бройки на човек, ма си е сефте
Апсолютно точно. По две бързи, поредни риби взехме и двамата с Каридата. Де го чукаш де се пука. Сутринта по тъмна доба на зарганските места нямаше и помен от заргани, но по ракийно време около 11ч и на платеринско място се обадиха сефтетата за сезона. Ма нещо не мога да найда снимките във фотото.
strijok написа:Тяна благодаря приятелю, ти си знаеш
И от мен две мерсита Боцмане. И за цръвите и за платерините. :drinkers:
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

А, найдох ги. Много е важен талисмана до дясната ми ръка. Без него не кълве. :lol:
Изображение

Изображение
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”