Разходка до една рекичка и един въпрос

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
kesh
ще става разбирач
ще става разбирач

Разходка до една рекичка и един въпрос

Мнение от kesh »

Вчера, тъй като ми беше тотално писнало от всичко, реших да отделя 2 часа да се поразходя по една моя любима рекичка, от която имам прекрасни спомени миналото лято...
Изображение

Вчера рекичката изглеждаше така:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
На тръгване хванах и залеза(с професионален фотоапарат, щеше да стане перфектна снимка :? )
Изображение

Равносметката от разходката - 2 прекрасни часа сред природата и песента на славеите наоколо + един въпрос: Каква въдица ще ми е най-подходяща за риболов тук? Миналото лято ходих със спининга, но той е 3м, с акция 15-40 и сами разбирате, че не е подходящ. Решил съм да си направя пълен кефа това лято с нещо с акция 3-15, тъй като използвам предимно осата от снимката и други плаващи воблери(насекоми) по около 2-3 грама. Въпроса е в дължината - 1.80, 2.10, 2.40 - нямам идея. Ако някой лови на подобна рекичка да сподели опит. Също се чудя и за мухарски риболов, но нямам представа от него. :)
Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
Каракудар
новобранец
новобранец

Re: Разходка до една рекичка и един въпрос

Мнение от Каракудар »

Лятото ходя на подобна река малка е като тази.Набелязал съм си 2-3 места където има доста добри кленове (някаде ги наричат речни кефали) обаче не използвам спининг.Използвам плувка около 0.5г за повод слагам 0.10 а основното ми е 0.14 кука 10.Стръвта е зелен скакалец и опитай да се скриеш зад някой храст.Миналата година се израдвах на няколко клена около 500-700г,но щом те влече спининга използвай 2.40м пръчка.Всъщност това е много борбена риба и тръпката е много хубава. :mrgreen:
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Муата е трепач, ама не лети :(
За тоягата може и дори нещо на 1.80 1-5гр да си вземеш. Има цяла тема изписана от гусина с инициали П.И ;)
Иначе от скромния ми опит и допир с УЛ тояжки бих предложил ...
http://colmic.bg/?page=rods&cat=6
код: CAPE03D - PEARCH PLUS 2,10м. 3-12гр. 70.00 лв

Има и едни УЛ Сертове за по-малко пари , но не се наемам да изразя мнение :)
boby61
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от boby61 »

Препоръчвам ти 2,10 за тази и дори и по-големи рекички. С такава пръчка се замята доста прецизно и си достатъчно маневрен за провиране през гъсталаците. С нея можеш да хвъргаш на невероятни места, където с по-дълга ще ти е невъзможно.
По моята отдавна не са останали никакви надписи и съм много доволен.
И да ме няма, пак съм тук !
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Е на такива малки, спокойни рекички риболова е най-приятен !! :smt023 :drinkers:
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
wewewe
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от wewewe »

:oops:
Последно промяна от wewewe на Вто Юни 08, 2010 8:46 pm, променено общо 1 път.
Аватар
kesh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kesh »

wewewe написа:Абе вас забрана не ви ли лови?! :evil: :axe: :evil:
Ако прочетеш темата по-внимателно (ако въобще си я чел), ще си отговориш на въпроса. За инфо, снимката с рибата е от 21.09.2009г. , вчера дори не съм носил въдица с мен :) Най-малкото, не бих бил толкова нагъл, да пусна тема във форума, ако съм бракониерствал... :evil:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Само разходка или и риболов?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
kesh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kesh »

Чисто и просто само разходка. Снимката с рибата я сложих за да видят колегите с какво ловя (примамката) и какви по размер риби излизат по принцип, за да могат да преценят правилно каква пръчка да ми препоръчат. Което всъщност е и целта на темата, а със снимките исках да я направя по-интересна. Въпреки неяснотите около продължението на забраната, има ли, няма ли, не бих отишъл за риба, защото билетът ми е изтекъл на 02.06. Поради очертаващата се тежка сесия смятам да го подновя чак другия месец, за да не си отнемам от времето за учене с ходене за риба. Имам се за коректен риболовец. Ако толкова ви дразни снимката с кефала, ще я махна. Моля съсредоточете се в съвет относно пръчка, защото темата отива в друга посока :(
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

kesh написа:Чисто и просто само разходка.

:smt023
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
borislav58
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от borislav58 »

Колега на въпроса ти за спининиг може да ти отговори само един и той е: Марко Поло :smt117
Сори друг не познавам .Иначе добра фото сесия :smt023 :smt023
wewewe
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от wewewe »

kesh написа:
wewewe написа:Абе вас забрана не ви ли лови?! :evil: :axe: :evil:
Ако прочетеш темата по-внимателно (ако въобще си я чел), ще си отговориш на въпроса. За инфо, снимката с рибата е от 21.09.2009г. , вчера дори не съм носил въдица с мен :) Най-малкото, не бих бил толкова нагъл, да пусна тема във форума, ако съм бракониерствал... :evil:
Извинявам се! :oops:
tisho_9610
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tisho_9610 »

хубава разходка си направил.
todoroshko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от todoroshko »

Каракудар написа:Лятото ходя на подобна река малка е като тази.Набелязал съм си 2-3 места където има доста добри кленове (някаде ги наричат речни кефали) обаче не използвам спининг.Използвам плувка около 0.5г за повод слагам 0.10 а основното ми е 0.14 кука 10.Стръвта е зелен скакалец и опитай да се скриеш зад някой храст.Миналата година се израдвах на няколко клена около 500-700г,но щом те влече спининга използвай 2.40м пръчка.Всъщност това е много борбена риба и тръпката е много хубава. :mrgreen:
Ето това е много добра стратегия... аз ползвам същата,но с разликата,че не слагам никакви улова,по този начин скакалеца не потъва и привлича повече кленовете. ;) Ловя на подобна река.Миналото лято имах един около кило... плюс минус 100 грама.Иначе са от размера на 400-700 грама.Но аз ползвам кука 13-ка или 12-ка.И да ако не се скриеш зад храст или шумолиш,пляскаш във водата и подобни нищо няма да хванеш... :mrgreen:
Аватар
cookies
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от cookies »

Колега,виж ето това.http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 62#p433662 Не съжалявам че си я купих,сопата е много добра.Супер лека е. :D Макар че нямам големи риби на нея,си ми е най-любимата :mrgreen: Мисля че на тебе ще ти свърши много добра работа за тая чудна рекичка :D А и не е скъпа никак,само 30-тина кинта :mrgreen: :drinkers: и успех в избора :smt023
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”