Кога е по-активна рибата ?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Радо Троев
ще става разбирач
ще става разбирач

Кога е по-активна рибата ?

Мнение от Радо Троев »

Здравейте приятели. Имам едно питане относно хвърлянето на хайвера, а именно :

Чувал съм какви ли не неща, но винаги съм се чудил и немога да си отговоря, кога е по-активна рибата. Преди или след хвърлянето на хайвера и изобщо, храни ли се рибата по време на хвърлянето на хайвера. От което пък ми идва на ум и друг въпрос. Каква е продължителността (не кога) на самата процедура. Абе с две думи, днес бях на един гьол и видяхме как шарана е набит в папура, плува си в най-горният слой на водата, най-спокойно и си хвърля хайвера и започнахме да дискутираме, как е най-удачно да се търси шарко, като възможните отговори бяха: На плувка до папура, като се стреля с бял и царевица (друг е въпроса, дали изобщо ще се храни, в предвид извършването на тези, толкова отговорни действия) или пък да се търси на дъно, където отива веднага след като си е хвърлил хайвера и се предполага, че ще започне активното хранене ? С интерес бих прочел мненията ви, а и от това което съм чел из форум, съм останал с впечатление, че има доста големи капацитети в областта на риболова.
Изображение
MITAKA_STZ
разбира нещата
разбира нещата

Re: Кога е по-активна рибата ?

Мнение от MITAKA_STZ »

На месечната среща на 25.06.2010г в Моби Дикще ти разясним колега ама ако почерпиш. :drinkers:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
drebens
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от drebens »

Аз знам че в момента в който е готов с хайвера,хвърлил го е е най гладен и лапа всичко каквото му попадне.
Аватар
Ivo_Ivanov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Ivo_Ivanov »

След като хварли хайвера;40 дни не калве;ако калве ....ще е супер.Като в ТРАУР са.... :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Изображение
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

Ivo_Ivanov написа:След като хварли хайвера;40 дни не калве;ако калве ....ще е супер.Като в ТРАУР са.... :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Грешка!
хайвера се изхвърля на порции,като има промеждутък 2-3 дни.В паузите рибите се хранят.След хвърлянето,паузата пак е 2-3,няколко дни и след това започва активното хранене,за да си наваксат енергия,тегло и т.н.Едва,когато жегите много напекат,рибите се оттеглят в дълбокото и преминават към нощно хранене или сутрин и вечер.Това е за мирните риби.
При хищниците не е така.
Обикновенно,там мъжкият остава да пази гнездото,а женската веднага след като се свести,започва активно хранене.Това е за сома и бялата риба.Костура не е претенциозен.При щуките,веднага след хвърлянето на хайвера,мъжкият бяга и се спасява,за да не стане блюдо за партньорката си.При тях има изявен канибализъм.
Препоръка към колегата,задал въпроса...
В нета се намират няколко издания на ,,Риболовна енциклопедия,, в ПДФ формат.Потърси ги и я прочети.Ще ти е интересно и много полезно и поучително!
Сега нямам време,тръгвам на работа,утре ако имам възможност,ще я потърся и ще дам линк тук!
Успех!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Аватар
Ivo_Ivanov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Ivo_Ivanov »

и видяхме как шарана е набит в папура, :?: :?: :?: Не говори глупости...Сравняваш ШАРАНА с ХИШНИК :lol:
Изображение
kaloyan Mladenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kaloyan Mladenov »

Ivo_Ivanov написа:След като хварли хайвера;40 дни не калве;ако калве ....ще е супер.Като в ТРАУР са.... :drinkers: :drinkers: :drinkers:
:lol: :lol: :lol: Ти ма разби... :lol: :lol:
Радо Троев
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Радо Троев »

Ivo_Ivanov написа:и видяхме как шарана е набит в папура, :?: :?: :?: Не говори глупости...Сравняваш ШАРАНА с ХИШНИК :lol:
Усещам че нещо не можеш да схванеш... кое по-точно от цитираното изречение не разбра ?
Изображение
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

Ivo_Ivanov написа:и видяхме как шарана е набит в папура, :?: :?: :?: Не говори глупости...Сравняваш ШАРАНА с ХИШНИК :lol:

Разграничил съм процедурата на хищници и мирни риби!
Явно ти си г..... ?!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
B61
новобранец
новобранец

Мнение от B61 »

При пъстървовите хайвера се хвърля наведнъж,при шаран ,лин ,каракуда на порции в продължение на 2-3 месеца, а при платиката-на 2-3 години веднъж.Диаметъра на зрънцата също е различен. При шаран,амур и толстолоб около 1,5мм при сомчо до 3мм,при пъстървите до 6 мм.
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Всеки модел риба има различно поведение, както и на всеки водоем рибата е с различни навици и желания.Ходил съм на зарибен водоем, но на рибата не се дава никаква храна, рибата е на 1м. от мен, хвърлям всякакъв вид стръв и не иска(това е по време на забраната)Същевременно на див водоем съм хващал.Затова, че всичко е относително и индивидуално за всеки водоем и риба. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”