Случвало ли ви се е.....

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: Случвало ли ви се е.....

Мнение от G.Petkov »

С огромно удоволствие прочетох всичко написано в темата, за себе си ще добавя:
1. Каракуда на яз.Борика и костур на яз.Искър хванати на гола кука при измерване на дълбочината при започване на риболова.
2.Два костура уловени с един такъм, като първият е пропуснал рибката с куката през хрилете си, а плуващия до него я е хванал и той.Извадих и двата, като куката беше забита в устата на единия, а другия беше нанизан през хрилния капак на повода.Богров.
3.Шаранче 1.5 кг на червеноперка на монтаж за бяла риба на дъно.Яз.Огняново, 2009 година.
4.Две щуки с ръце на Богров.За това ще разкажа по-подробно, а и да се оправдая, че не съм бракониерствал.Първата я хванах след дълго дебнене и от втория път, малко над килограм, беше нагълтала много навътре и откачих целия повод. От емоциите се бях развълнувал и когато я пусках в живарника не улучих отвора и право във водата.След двадесетина минути чух пляскане на едра риба и когато се загледах - моята щука,явно силно травмирана от погълнатата кука плуваше на повърхността.Свалих дрехите, 30 метра плуване и щука с ръце.
Вторият случай беше с добра щука над два кг, която обаче след засичането, направи пълен кръг около една туфа водорасли и до там.Съблякох се и с влакното в ръка към туфата.По тласъците се усещаше, че рибата е там, но изведнъж влакното се отпусна/ срязано /.Щуката мръдна във водораслите и аз инстинктивно ги ритнах с крак, което така я стъписа, че рибата изкочи вертикално над водата, направи "свещ" и падна пред мен.Не съм предполагал,че имам такива реакции, но мигновено я хванах с дясната ръка за опашката, лявата за човката и ритайки с краката доплувах до брега, вадейки щука, тапа и наколко метра влакно. Разбира се тези два случая бяха преди десетина години, когато на Богров имаше много щуки и малко риболовци.Сега ситуацията е обратна, през последните две години съм капо на голямото езеро, където от носталгия правя няколко излета годишно, но без успех.
Наслука на всички и дано има и други весели случки и куриози.
legolata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от legolata »

на яз.Крапец преди около 7-8 години ловехме с баща ми и още един фен.хванахме 10 каракуди на рибе.
р.Осъм хвърлям за кефал на булдо,не знам защо си оставих въдицата със стръвта във водата и набучих слънчок на мухичката
на един платен язовир до Владиня-барошник на царевица
през есента на реката ловим клене по над 30 сантиметра на торен червей
Изображение
Нека вали,нека вей,ич на уя да ти ней!
legolata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от legolata »

а да не забравя и блатна костенурка с диаметър 30см на плувка със стръв хляб
водна змия на р.Осъм на рибе
змиорка на торено червейче и кука 16
Изображение
legolata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от legolata »

над 30 саламандъра за един час на гйола в село.това не е нищо.кориоза е че гйола има целогодишно 30см вода,а есента на 3 метра.точно есента на това гйолче с размери 10x20x3 един колега,с който се заварихме на гйола хвана 1.300кг сом.не можех да си поема въздух от смях :shock:
Изображение
Аватар
горан
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от горан »

Половин килограмова каракуда, на 9 САНТИМЕТРОВ :rolleyes: силикон хваната за устата, атакува си точно като бяла риба - яз.Копринка.
Аватар
arilus
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от arilus »

Голяма уклейка на малка въртяща блесна мепс 00 - на Камчия при Бероново.
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

кoстур на муха , на яз. Сопот преди месец
legolata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от legolata »

1.700 каракуда на малка каракудка :shock: :smt119 :smt120
Изображение
Аватар
arilus
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от arilus »

При риболов на р. Камчия при с. Бероново с въртяща блесна се закачи кефалче около педя, че и малко отгоре. Както го вадех около него е появи една голяма "сърбаща" уста и през цялото растояние до брега се опитваше да го глътне, обикаляйки отляво и отдясно. То там освен кефал няма какво друго да е. Колко е бил голям - не видях, ама бая уста беше.
Аватар
arilus
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от arilus »

Тази вечер си сипах една бира и като преполових 2-та литра се сетих за случка от миналото лято: не е съвсем по темата, но май е достойна за "случвало ли ви си е....." , тебе лъжа, мене истина но миналото лято се бяхме заседяли нещо с жената в къщи и реших една неделя да ида за риба и тя /жената/реши и тя да дойде "на разходка". Тръгнахме към Княжево - там Тунджа е дива, чиста и красива. Намерих място, захраних и почнах да вадя уклейчета - точно тях търсих, маломерните кефали /най-големия - към половин кило го хвана жената - за първи път пипа въдица и беше трудно от психологическа точка и размера на моя улов да я накарам да го пусне/, каракуди, бабушки и др. ги връщах. Уклеят е деликатес, другото е кокалаци. И представете си идилия - тишина, ромон на реката, птички пеят, ловя си кротко, жената прилегнала до мене и си чете някво списание и...... И се появява от нищото една мадама - тениска, къси гащи, симпатяга /ако чете това - да знае, че е изискан комплимент/, заобикаля жената и се изтипосва до мен " - колега умряха ми червеите, случайно да имате да ми дадете от вашите? Бре! Хубаво, че нямах, викам " аз съм на белички и пинки" - с половин уста, тя /мадамата/ пожела слука и се врътна и си отиде. Настана тягостно мълчание, птичките млъкнаха и т.н. , и с пресеклив глас замрънках на жената " ко щеш вярвай до сега не се е случвало..." Тя мълчи. Мина и след час-два. Но следващия път като ме изпрати САМ на риба /пак там/ ми наръча : "и да не си забравиш червеите!" . Аз червеи си нося ама нейсе.... И се сещам за един разказ за риболов на язовир почивните дни - пълно с деца и жени. Гирултия! И се поизправя един от по-старичките рибари и промърморва " ба мааму, от тез женки човек не може ни да се изпикае, ни да пръдне кат хората...." Та тъй. Аз повече речна русалка не срещнах. Ама и жената се отказа да идва. Все файда! И друго се сетих - ама е от 2-3 ръка информация - на Камчията при с. Есен - панаир, куцо и сакато с въдици ма не кълве, метнала се една цицореста мадама дибидюс, да се охлади в реката и рекла като излиза на един колега - "кво гледаш само, няма ли да ми подадеш ръка да изляза" , пък той горкия бил там с жена си! Дет се вика оптимиста казал "а може по-лошо, може!" :lol:
legolata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от legolata »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Изображение
хищник
новобранец
новобранец

Мнение от хищник »

И аз да се включа :)
бяла риба 48см на стръв царевица 3 зърна на косъм ,миналото лято на яз.Тракиец,куката с косъма с царевицата всичко нагълтано
на един гьол до с.Въгларово хванхме около 30 дъждовника на торен червей :D
silurus glanis
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от silurus glanis »

преди 2/3 години на р. тер тук в каталуния хвърлих една въдица за сом и една за шаран на царевица на дъно и след няма и половин час ми удари сом на царевицата.наслука
mrenku
новобранец
новобранец

Мнение от mrenku »

бяла риба на тапа -пружина-за толстолоб
каракуда на туистер-куката в устата
сомче на царевица
уклей на кука №3-пружина
на туистер дамска превръзка/предполагам,че е била ползвана от някоя дърта щука/ :lol: :wink:
Когато отсечем и последното дърво,когато убием и последното животно,когато хванем и последната риба ще разберем,че камъните не се ядат
Аватар
koiki
новобранец
новобранец

Мнение от koiki »

На откриването бяхме на Иваѝловград и влезнахме с един приятел да кльонкаме.Изминаха повече от 2 часа и върха на едната пръчка се сви,веднага приятеля ми засече,но когато извади рибата на повърхността видяхме,че не е сом,а бяла риба 3кг.

НАСЛУКА
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”