Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

РИБОЛОВ НА КЕФАЛ(СЪВЕТ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ)
Модератор: sapuna
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
http://www.fishing-mania.com/shared/inner.php?id=47
http://www.fishing-mania.com/shared/inner.php?id=20
http://www.fishing-mania.com/shared/inner.php?id=20
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Прав е човека цяло лято го късаме на консерва и прясна но месните захранват оскадно и ловят яко а софянци захранват яко и ловят дребошлак Нали са професионалистиali baba написа:които не вярва за царевицата нека попита някои от ямболския регион , елхово или сливен, по точно риболов на тунджа
Човек е жив докато куфара с такъми е по голям от аптечката
-
- новобранец
Здравейте, днес ходих на един микро язовир кадето има доста кефал ,пробвах на бял и торен червей ,но нищо ,забелязах обаче ,че кефалът отива до стръвта побутва я с муцуна и бяга все едно го е ударил ток!!!
(кука N16 повод 0.10) пробвах и на блесна но никакъв интерес
?!?!?!?!?!!!???????
Дайте някакъв съвет
(кука N16 повод 0.10) пробвах и на блесна но никакъв интерес

Дайте някакъв съвет
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега,Miron написа:Здравейте, днес ходих на един микро язовир кадето има доста кефал ,пробвах на бял и торен червей ,но нищо ,забелязах обаче ,че кефалът отива до стръвта побутва я с муцуна и бяга все едно го е ударил ток!!!
(кука N16 повод 0.10) пробвах и на блесна но никакъв интерес?!?!?!?!?!!!???????
Дайте някакъв съвет
Най-вероятно рибата те е видяла и затова е избягала

Кефала има много добре развито зрение .Следващия път пробвай да го ловиш от по-голямо растояние или добре укрит

Другото е ако си бил с плувка с по-голямо съпротивление рибата е усетила съпротивлението на стръвта и се е отказала да хапне

За него е нужно да ползваш максимално фин такъм(е в границите на нормалното де

Хайде наслука

Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
--- Конфуций---
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега ,Avrionov написа:Колега, излиза, но все още слабо! В интерес на истината миналият петък имах добра слука! На бамбурек (не знам как му викат другаде) и на жълъдов червей, на р. Чая в Асеновград. Лошото е, че едрият кефал "спи" ощеРядко се показва. Ама още малко им остана
Може би си прав ,че "спи" а може би не

Аз си мисля че вече му е време по вашия край (Асеновград)

Пробва ли го на жива рибка

Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
--- Конфуций---
- krokibg
- учете се от него
Гледах преди няколко дни,един индианец на марица да лови на консервираната царевица дето я ползуваме за шаран.Докато стоях ,нищо не извади,но беше категоричен че си вадел доволно кефали на нея.Циганин видя ли някъде,значи хваща.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- вече хвърля и на тежко
За vIdRaTa : Koлега, просто реката не отговаря на условия за риболов на стръв малка рибка
Едно, че трофейните кефали са рядкост, друго, че няма толкова много големи вирове с бавни течения, реката просто е доста плитка и бърза
Иначе като идея не е лошо, след забраната ще пробвам
За Krokibg : Колега, в интерес на истината кефала много я "кльопа" консервираната сладка царевица! Миналата година отидох за кефал на р.Арда в Средногорци (това е на разклона за Мадан), с един местен! Учудването ми беше голямо, когато той изкара една консерва сладка царевица и ги "почна" на кефалите! А иначе язовир "Леново" ако го знаеш, целогодишно на сладка царевица "тряскат" много яки кефали (ако успеят да изпреварят каракудата де)

За Krokibg : Колега, в интерес на истината кефала много я "кльопа" консервираната сладка царевица! Миналата година отидох за кефал на р.Арда в Средногорци (това е на разклона за Мадан), с един местен! Учудването ми беше голямо, когато той изкара една консерва сладка царевица и ги "почна" на кефалите! А иначе язовир "Леново" ако го знаеш, целогодишно на сладка царевица "тряскат" много яки кефали (ако успеят да изпреварят каракудата де)