Репеленти!

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Репеленти!

Мнение от stich »

Ммм даааа,най-големия недостатък на лятото са досадните комари.При нас вече гъмжи. :smt066
Нека в темата всеки да сподели от кой продукт е най-доволен.
Изображение
bantumi
разбира нещата
разбира нещата

Re: Репеленти!

Мнение от bantumi »

Ракийка,първо външно,после вътрешно... :P
Вчера кълвеше,днеска не ще!
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Скара с мръвка или Аутан.
Не kупувайте евтини боклуци, че стават едни алергии да не ви казвам и след това язък за излета :?
Последно промяна от VGS на Чет Юни 10, 2010 9:01 pm, променено общо 1 път.
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

АУТАН :idea:
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

миналата година ползвах един SZUKU-rovarriaszto krem -много бях доволен
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

и аз съм за Аутан
esho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от esho »

Аз ползвам "Аутан" и съм доволен, като прибавим скарата с мръвките и ракийката(вътрешно) немаш грижи :D
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Ей сега си взех от аптеката Аутан и ОФФ

Аутана си е класика, но на някои места ОФФ-а го бие :wink:

Ако намерите продукти с марката "Пирокс" също не се колебайте, за мен са най-доброто :idea:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Речния човек
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Речния човек »

Дифузил спрей -репелент против комари И кърлежи!
Течен спрей;можете да го пръскате директно по откритите части на кожата(без очи и устни) п/в комари
и по дрехите п/в кърлежи.
Не подценявайте кърлежите -могат да бъдат доста по-сериозен проблем от комарите!
Дифузила струва около 4 лева на дребно и реално работи.

Аутан стик/лосион -репелент против комари.
Харесвах старата версия (от преди 2005-та,в жълтите опаковки) -тогава беше по-концентриран,лютеше яко,но и пазеше от комари.Новите варианти са с повече аромати,алое вера,дъра-бъра,но с по-малко активна субстанция
п/в комарите.Аутан стик струва над 7 левчета на дребно и е добра алтернатива.

Имайте предвид,че всички репеленти,съдържащи перметрин и подобни субстанции ,са силно агресивни и стапят (буквално) различни полиетилени ,монофилни влакна,кутии и прочие.Съхранявайте в по-дебело полиетиленово пликче с ,,ципче,, и да не стои много на пряка слънчева светлина,ако не искате да видите стика си - течен.
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dako71 »

chirusa_bg написа:Аутана си е класика, но на някои места ОФФ-а го бие :wink:
И аз съм за офф. Много е добър и ги дъжи на една ръка разстояние :lol:
vladoto
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladoto »

Като любимец на всички бълхи и комари (видял се в чудо) се рових да намеря някакви природни средства.Ето това съм си запазил.Някой може да си хареса нещо.

Как да се спасим от насекоми и паразити
На помощ идват ефикасни природни средства

Някои от буболечките са полезни, но само докато не обсебят дома ни. Тогава е по-добре да намерим сигурен начин, който да ги прогони надалеч.

Как да го постигнем е въпрос, който често си задаваме. И изпробваме какви ли не средства, обикновено химически. Според изследвания обаче някои от препаратите срещу тази напаст са опасни за здравето ни. Какво е решението тогава? Защо не и достъпни, лесни хитрини от природата!

Мравките
Ще им препречим пътя с мента
Всяка година те „изникват“ на едни и същи места. Мравките следват пътеките, които са изминавали преди. Достатъчно е да проследим изхода на стария им път и в близост до него да засадим саксия с ароматни билки като мента или риган.
Ако предпочитаме цветята, можем да си послужим още с лавандула или теменужка. В случай че мравките не са се появили още в дома ни, е добре да поставим кора от лимон на местата, където ги виждаме обичайно.
Ако все пак се озоват вкъщи, ще се справим с нашествието, като поставим в близост купичка със смес от пчелен мед и борна киселина. Те ще се насочат към нея и така ще можем лесно да ги съберем и махнем.

Молците
Ще ги прогоним с портокал
Тези насекоми обожават тъканите в гардеробите и ги прояждат. За да предотвратим неприятното надупчване, можем да поставим на една от етажерките портокал, в който сме заболи зърна карамфил. Ефикасни са и дафиновите листа, както и клонки от обикновен лопен.

Мухите
Ще ги отблъснем със средиземноморско ухание
Ако сложим в стаята купичка с лавандулова вода или запалим ароматна свещ със същото ухание, неприятните заразяващи насекоми ще избягат. Друг мирис, който ще ни помогне, е на дафиновия лист. Можем да поставим малки саксии с него на прозореца или да свием няколко листа в букет, който да окачим в някой ъгъл на помещението.

Комарите
Ще ги изгоним с етерични масла
Здравецът и мушкатото, които поставяме на прозорците, са естествена бариера срещу досадните жилещи. Те не понасят миризмата на двете растения.
Ако живеем на място, в което има цяло нашествие от неприятните твари, няма нищо по-ефикасно от лимонената трева. Достатъчно е да впръскаме есенция от нея върху матрака на леглото или чорапите си. Така ще отблъснем женските комари, които смучат кръв, за да осигуряват хранителни вещества за яйцата си. Единственото, за което трябва да внимаваме, е да не сложим есенцията директно върху кожата си. В противен случай може да получим алергична реакция.
Миризмата на лимонената трева е специфична. Можем да я заместим и с други етерични масла: лавандула, мента, дори евкалипт.

Осите и пчелите
Да им поставим сладка клопка
Те имат нещо общо с молците: не обичат нафталина и няма да пристъпят в дома ни, ако на прозорците поставим зрънца от него. Какво да направим обаче, ако имаме градина? За да обядваме, без насекомите да ни безпокоят, е достатъчно да сложим на 10 м от нас купичка с подсладена вода. Осите и пчелите ще попаднат в клопка и няма да ни пречат.

Бълхите
Ще ги надхитрим с отвара от розмарин
Домашните кучета и котки са приемници на тези неприятни паразити. Така бълхите се настаняват не само в жилището ни, но понякога и в леглата. Паразитите обаче мразят някои растения като жиловлек. Връзка от него до местата, където сме забелязали бълхи, ще ги прогоним много лесно.
Те не обичат и розмарина. Ако направим билкова отвара с него, ще се избавим от хапещите паразити. За целта слагаме да врат във вода 2-3 стръка розмарин за 10 мин. Сваляме от огъня, изчакваме да изстине и я пресипваме в шише с пулверизатор. С него напръскваме тапицираните мебели, възглавниците, дюшеците и дори домашните си любимци.

...и две идеи от аптеката
• Хлебарките
Чудесно средство да се справим с тях е смес от равни части от боракс и захар. След като опитат от тази „вкуснотия“, те няма да оцелеят.
• Паяците
Срещу домашните тъкачи на мрежи ще ни помогне калиев сулфат от аптеката. Достатъчно е с четка да намажем по ръбовете касите на вратите и первазите на прозорците със смес от 1 част калиев сулфат и 2 части топла вода. Паяците няма да посмеят да влязат повече вкъщи.
Риболовът не е слука,а наука!
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

понеже съм прекарал няколко месеца в африка може да ви разкрия една тайна за репелент който струва буквално стотинки :D :D та това е витамин б1 напълно безвреден е и се изхвърля от организма ако е в повече иначе една таблетка и 5-6 часа забравяш за комарите 2 таблетки и цял ден нямаш грижи в африка ги ядяхме като бонбонки :D :D а мисля че 1 блистер от 10 таблетки е не повече от 2 лева :) :)
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

czd написа:...витамин б1...
Ха!Яко! :D
Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

stich написа:
czd написа:...витамин б1...
Ха!Яко! :D
А как ли работи?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Офф-а не баца при мене .. Аутана е ОК , но трябва да се напръскаш и по лицето и тн..
Иначе след 3 ракиджоса (50+ градуса) комарите не смеят да ме наближат дори .. толкоз съм кръвожаден :)))
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”