Как да хвана шаран!

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

svetlio101
новобранец
новобранец

Как да хвана шаран!

Мнение от svetlio101 »

Колеги имам един въпрос защото съм начинаещ :oops: . Гледам по магазините продав захранки по 5 лв килото за шаран и ароматизатори(които се смесват сигорно) и се чудя дали само от тази захранка и на торен червей ще стане да хвана шаран?
Видях по телевизията как някой лови шарани обаче слага царевицата не на куката а някакси до нея.Как става това ако някой може да ми обясно или снимки да прати ще съм му благодарен
П.П:Ще използвам карбонова пръчка окло 3.50 м.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Как да хвана шаран!

Мнение от MITKO70 »

Може да ти го обясни някой ,но няма да стане.Има го много обяснявано във форума ,ползвай търсачката ,и трябва четене.Има за всичко което те интересува :wink:
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
DrAkoN
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от DrAkoN »

Става и с коричка хляб без ароматизатори захранки и квото и друго да е :) Нека има шаран в гьола другото не го мисли :)
svetlio101
новобранец
новобранец

Мнение от svetlio101 »

Как така с коричка хляб?Ами например ако си на р.Янтра там има шарани ,обаче има и много други видове,затова си мислех за захранките за да многа да привлека шарана :)!
Но неможах да намеря това с царевицата как се слага до куката за шаран.
ribar77
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ribar77 »

svetlio101 написа:Как така с коричка хляб?Ами например ако си на р.Янтра там има шарани ,обаче има и много други видове,затова си мислех за захранките за да многа да привлека шарана :)!
Но неможах да намеря това с царевицата как се слага до куката за шаран.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 81&start=0
Любишь медок – люби и холодок.
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

...5 големички книги е риболова на шаран. :wink:
Ако си от софия може да ги ловим заедно и да ти покажа някои неща, но най- добре е да прочетеш основните неща и година практика.
svetlio101
новобранец
новобранец

Мнение от svetlio101 »

Не съм от София.И много благодаря на рибар77 да си жив и здрав баце! :D :D :drinkers:
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Ей тука се регистрираш и крадеш знание за Янтра.
http://ribargo.bulgarianforum.net/index ... 067a8ff801
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
svetlio101
новобранец
новобранец

Мнение от svetlio101 »

Четох до сега за лова на косъм.Доста добре има описани картинки само че неможе ли да си пробия топчето без специални приспособлени дето ги продават по рибарските магазини-например с игла.
И ако сложа това топче за шаран всеки път ли трябва да го сменям и еднква ли е кордата с която вържа куката и тази с която правя косъм :oops: :oops: :oops: ?
ribar77
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ribar77 »

svetlio101 написа:Четох до сега за лова на косъм.Доста добре има описани картинки само че неможе ли да си пробия топчето без специални приспособлени дето ги продават по рибарските магазини-например с игла.
И ако сложа това топче за шаран всеки път ли трябва да го сменям и еднква ли е кордата с която вържа куката и тази с която правя косъм :oops: :oops: :oops: ?

http://www.carpbg.com/forum/ това е специализиран форум само за риболов на шаран. Ако желаеш се регистрирай. Има подфорум, млад шаранджия. Там има отговори на въпросите ти. Успех. :wink:
Любишь медок – люби и холодок.
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Мнение от vlado-fidera »

MITKO70 написа: ползвай търсачката ,и трябва четене...
И тва не става само. Най добрия начин да идеш и да ловиш- практика си треа.
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D:D
Lakom
новобранец
новобранец

Мнение от Lakom »

Става въпрос за косъм, и аз така , гледам картинки, филми, но нищо не разбрах, оставих сложните схеми и сам си монтирах косъма на куката.Вързах кукичката по най обикновенни начин, възелчето дръпнах бадолу а на ухото на куката сложих едно такова нещо гумено дет се слага на плувката (законтрих го здравичко) и общо взето това ми бе6е монтажa :D :D :D :D
lyusienka написа: може да ми банете и този профил
:D
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Vlado_852 »

Lakom написа:Става въпрос за косъм, и аз така , гледам картинки, филми, но нищо не разбрах, оставих сложните схеми и сам си монтирах косъма на куката.Вързах кукичката по най обикновенни начин, възелчето дръпнах бадолу а на ухото на куката сложих едно такова нещо гумено дет се слага на плувката (законтрих го здравичко) и общо взето това ми бе6е монтажa :D :D :D :D
Ами ДА, това колега се казва новаторски дух... Сигурен съм, че ще имаш много успехи в риболова на шаран :D
anditor
новобранец
новобранец

Мнение от anditor »

svetlio101 написа:Четох до сега за лова на косъм.Доста добре има описани картинки само че неможе ли да си пробия топчето без специални приспособлени дето ги продават по рибарските магазини-например с игла.
Взимаш винтоверта и слагаш най-тънката бургия, която имаш.Пробиваш топчетата и ги нанизваш :)
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”