МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
slivnalia
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от slivnalia »

fn1p написа:А мога ли немога ли да кажа на проверяващите,пъстърва търся а пък всъщност да съм около Димитроград.Има някаква логика ако има пъстърва във водният обект той да е позволен(риболова на пъстърва)...я ме светнете.
Малък аз ли погрешно те разбирам,или нещо лампата ми светва.Що ти е да лъжеш проверяващите ,и в този ред на мисли нещо друго освен пъстърва ли искаш да си хванеш :roll:
Изображение
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Ами slivnalia това го мисля да го правя след 01.06.2010 ако увеличат НЕДОМИСЛЕНАТА забрана.Това е,аз няма да им ходя по-свирката на тея от ИАРА защото те имат дадени по-закон 45 дена кога ще ги пуснат си е тяхна грижа,на всеки беше ясно,че е рано да се пуска забрана.
Изображение Изображение
Аватар
tiktak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tiktak »

В четвъртък, в завода в който работя, бяха дошли на рутинна проверка инспектори от РИОСВ-Пловдив. Около обяд им се обадиха за много силно замърсяване на река Потока под Съединение. Хората направо изхвърчаха, като дописваха в движение констативния протокол. Някой колега от района знае ли какво е замърсяването? Както Пловдивчани знаят, тази рекичка се влива в Марица в района на 9-ти километър.
032/643-245 - това е зеления телефон на РИОСВ Пловдив.За съжаление работи само в делнични дни, но имам добри впечатления от служителите на инспекцията - отзовават се на сигнали и правят каквото могат.
slivnalia
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от slivnalia »

fn1p написа:Ами slivnalia това го мисля да го правя след 01.06.2010 ако увеличат НЕДОМИСЛЕНАТА забрана.Това е,аз няма да им ходя по-свирката на тея от ИАРА защото те имат дадени по-закон 45 дена кога ще ги пуснат си е тяхна грижа,на всеки беше ясно,че е рано да се пуска забрана.
Виж приятелю не ми се влиза в спорове,радвам се на будната ти гражданска съвест и нетърпимост към грешките на институциите но ,ти си противоречиш...
След като ти е ясно че рано бе въведена забраната не ти ли се струва НЕДОМИСЛЕНА тезата ти че ,видиш ли аз пък сега ще си ловя,щом е въведена рано то значи че до 01.06 рибата още не е свършила с брачните си игри и произхождащите от това бебета ,което значи че е още пълна с хайвер :smt017 Помисли :D
Виж дали са прави с удължаването или не, незнам,може да са може и да не са ,думата ми беше за закона има ли го трябва да се спазва ,а дали ще ходим по свирката им или не ,то всеки си решава ,дали ще слуша свирката или ще свири на нея :D :wink:
Изображение
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Колега напълно съм съгласен с теб за нито една от твойте думи имам против,обаче аз по Марица търся сом,а днес четах.Че се размножава когато температурана на водата стане около 16-20 градуса Юни,Юли месец така,че всяка година Юни и Юли месец не са забранени съответно...Стигам до извода,че трябва да има забрана по-отделно за всяко семество риби.И аз съм против да ходя когато е забранена рибата,ама не издържам.
Изображение Изображение
Красимир Кюрпеков

Мнение от Красимир Кюрпеков »

Най- много да отнесиш някой акт. Не си струва нервите :wink:
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Горката рекичка/Потока/,пак я замърсиха.Най-вероятно е от свинарниците под Съединение,не че отходните води на градчето не се изливат в нея/както и на Хепито на магистралата/ ,а какви мрени има в нея........колкото бирена бутилка,но от 6-7 години не консумирам риба от нея/щото ме спохождат стомашно-чревни проблеми/.
Ето,това е пълното недомислие на закона-хем има забрана когато рибата не се размножава........хем трябва да я удължим,защото рибата сега започва да си хвърля хайвера..........................в това отношение мисля,че малкия има известно право,освен това поне според мене,като си плащаме добросъвестно законово определена такса за риболов,имаме право поне на предварителна информация,относно промени на срока на забраната,защото всеки си прави предварителни планове и е доста унизително да ни държат до последния момент в неведение.
валатът не най-лошото нещо на света
unchita
новобранец
новобранец

Мнение от unchita »

Марица е като бозица...Много е голяма...
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Сега се връщам от там.Смятах да топна някой воблер,но не става, и пътя обратно.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
Кузмич
dreamer

Мнение от Кузмич »

Don4o_62 написа:Сега се връщам от там.Смятах да топна някой воблер,но не става, и пътя обратно.
Еееееееее направо ме отчая смятах утре да мятам дръве и железа.
Ще мисля алтернатива.
Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."

Аз по принцип съм музикален помияр...
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Кво ти пука,като почнат горещините ще спадне и избистри :D .
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Здравейте,колеги. Направих откриването на Марица,ама водата е много висока. :shock: Всички места от миналата година поне засега са развалени. :( Бях на бента на Маноле. Майната му на валата,довечера пак съм там. :D
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
tiktak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tiktak »

Днес и аз бях на Марица. За съжаление тръгнах късно - към 8. Според мен положението не е толкова лошо, но трябва да се ходи рано, преди да е напекло. Имах два удара, и двата на самоделно воблерче, производство на колега от форума. Според мен, 5.30 трябва да съм на реката и до 10 к'вото е т'ва е. Иначе колеги си къцаха мрянка.
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Оффф,какво да ви кажа вчера бях (11.06.10),днеска пак току що се връщам.Нищо уловено,равносметката е един изваден от водата воблер(намерен) и един засят на дъното.Водата според мен не е зле.
Изображение Изображение
Аватар
Кузмич
dreamer

Мнение от Кузмич »

Днес на бента на Маноле пълен кеф скобари, мряни и десетина дребни каракудки.
Всичката риба от моя живарник обратно в реката.
Репортаж http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=7&t=36328.
Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."

Аз по принцип съм музикален помияр...
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”