Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Еййй Вижте по света кво става
Модератор: bobopeli
Еййй Вижте по света кво става
Пристигайки в Риба-Роха със спомени за опосканите от бракониери реки и езера, българския риболовец започва да се чуди как е възможно да съществува такова райско място. Но ние не сме го подбрали случайно! Това е може би реката с най-големи рибни ресурси в цяла Европа. Мекия климат, чистата вода и не на последно място контролът спомагат тук рибата да се развива необезпокоявана и въпреки липсата на забрана през размножителния период да увеличава своето количество от година на година.
Какво се лови в Риба-роха може да видите в галерията ми .Кога ли и ние ще сме така А за по заинтересуваните http://fishing.riverta.com/spain/giols/ribaroja.html
Какво се лови в Риба-роха може да видите в галерията ми .Кога ли и ние ще сме така А за по заинтересуваните http://fishing.riverta.com/spain/giols/ribaroja.html
Цепи,лепи,вулканизира......монтаж, демонтаж,баланс
-
- сериозен играч
е
а ти кво изкаш да ти стане ясно бе колега давам ти линк и ако имаш излишни пари иди в испания на екскурзия на язовира РИбаРоха и ще ти стане ясно мноо ясно че сам ги теглил от саит то си личи пак и в самия саит на които сам дал линка ги има снимките никаде не сам казал че сам бил там
Цепи,лепи,вулканизира......монтаж, демонтаж,баланс
-
- новобранец
Бате, сайта е екстра – верно си е рай!
Сигурно ще кажете, че съм пълен комплексар, може и да сте прави....ама с тия парички дето ги искат хората
/за Европата/ тука ще ходя за сом цяла година...и то всяка седмица...
А пък за Кения да не говорим...10 години активен риболов и почивка не ми мърдат... иначе, дай боже всекиму!!!
Дано и тук някога поне малко се приближим към тоя рай, ама не ми се верва...
Сигурно ще кажете, че съм пълен комплексар, може и да сте прави....ама с тия парички дето ги искат хората

А пък за Кения да не говорим...10 години активен риболов и почивка не ми мърдат... иначе, дай боже всекиму!!!

Незнам точно кога у нас ще стане така добра обстановката за риболов ама в близките поне 20 г. няма да е.Трябва си сурово законодателство и ЗАРИБЯВАНЕ на водоемите(всяка година вадим билет- да не мислиш, че некой е дошъл да ми пусне риба, а тия пари от билетите каде отиват- на ловното в джоба, ако не пуснеме нещо тука от махалата и тва къде има и нема да го има)!
- krokibg
- учете се от него
Трябва много пара и себеоддаване от страна на ИАРА,ГОРСКО И ДЪРЖАВАТА.Само при тези условия нещата ще станат.Имаме си достатъчно хубави водоеми,който по нищо не отстъпват на чуждите.Само малко дето казва един колега.......Малко ни е шибан манталитета и сме много завистливи.Дано ги преодолеем тези неща!!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!

РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
Господа риболовци с възможност да влезна в разрез с правилата на този форум ще ви кажа че в момента говорите за неща, които изобщо не са ви понятни. Риболовните сдружения са съвсем отделно от ИАРА и от държавните лесничейства.
P.S. - Бракониери ще има докато вие господа риболовци не си промените начина на мислене. Българския народ е свикнал вече да търси само килипирията като Бай Ганьо.Вие сами с вашето мислене сте виновни за бракониерството и после си миете ръцете с държавните субстанции.
Говорите за чужбина и искате това да се случи и в България.
Погледнете начина на мислене на чужденците, погледнете и тук как мислят рибарите.Не Казвам че агенциите не са виновни, но вие първи трябва да си помогнете за да може и ние да ви помогнем.Най-лесно е да хуниш другите и да изкарваш себе си невинен.Помогнете на себе си и на нас, за да може и ние да помогнем на вас!
P.S. - Бракониери ще има докато вие господа риболовци не си промените начина на мислене. Българския народ е свикнал вече да търси само килипирията като Бай Ганьо.Вие сами с вашето мислене сте виновни за бракониерството и после си миете ръцете с държавните субстанции.
Говорите за чужбина и искате това да се случи и в България.
Погледнете начина на мислене на чужденците, погледнете и тук как мислят рибарите.Не Казвам че агенциите не са виновни, но вие първи трябва да си помогнете за да може и ние да ви помогнем.Най-лесно е да хуниш другите и да изкарваш себе си невинен.Помогнете на себе си и на нас, за да може и ние да помогнем на вас!
Когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна!!!

- Zen
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
DaRkWiSh, как може за два поста да направиш толкова грешки? Можеш ли да ми обясниш например какво е то "държавна субстанция" щото нещо не ми е ясно
. Гледам че се изявяваш като самата ИАРА, само че не можеш така да говориш в този форум, защото тук хората са загрижени за риболова и рибите в България повече от Вас
. И ако Вие си вършехте работата бракониерите щяха да бъдат пренебрежимо малко
. И малко тъпо ми се вижда с появяването си във форума да бълваш квалификации
И може би не е лоша идеята Вие да заработите както работят контролните служби в чужбина, а да не обвинявате други за вашата несвършена работа... щото то на крива ракета и космосът и крив
Да, има в българия келепирджии, но това не са хората които си пишат за риболов в Интернет, а едни други, дето ходят на нощен риболов с бомби, акумулатори, мрежи и вар... и не се виждат в тъмното много много и затова сигурно рядко се чува някой да е хванат
. А напоследък тези хора даже и през деня си действат необезпокоявани ... защо ли
.

Да, има в българия келепирджии, но това не са хората които си пишат за риболов в Интернет, а едни други, дето ходят на нощен риболов с бомби, акумулатори, мрежи и вар... и не се виждат в тъмното много много и затова сигурно рядко се чува някой да е хванат

друже не казвам и не защитавам никого както и не хуня просто изказвам моето мнение и въпреки работата в този форум пиша като най-обикновен риболовец а държавни субстанции са ИАРА и Държавните лесничейства, които са разпоредени от министерството да налагат контрол над водоемите, които са вписани като държавна собственост. Проверки от тези организации има и ще продължава да има. А относно незаконното ловене на риби с непозволени уреди(средства) и от незаконни граждани вие имате пълно право да се обадите на горещите телефони на дадето звено, към което спада дадения държавен водоем и да подадете оплакване.А Ние от наша страна сме длъжни да изпратим на посоченото място дежурните автомобили да проверят дали е така и ако е така да бъдат взети съответните мерки за наказание на нарушителите.
Когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна!!!

- Zen
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
DaRkWiSh, признавам си, че избухнах
обаче, не може да се появиш и да укоряваш хората и да им наливаш акъл без да ги познаваш
. Чета Форума от около година, от два месеца пописвам и никой не можа да ме ядоса за това време (освен може би един спамър който беше напъплил Форума по едно време). Като ще пишеш като обикновен риболовец, пиши, но когато започваш първия си пост с укори към колегите във форума не очаквай ръкопляскания. В този Форум има един подфорум в който има описани десетки случай на бракониерство, както и коментари за Вашата работа. За моя радост констатирам по отзивите на колегите, че като че ли има някакво раздвижване по отношение на контрола тази година, но то е крайно недостатъчно. Не знам как си го представяте Вие, но аз мисля, че контролът трябва да е такъв, че никой да не си и помисля да стъпи на брега на водоем без билет или недай си боже да нарушава ЗРА по друг начин, т.е. вероятността безнаказано да се нарушава закона да е много малка, така че ако един път някой е минал метър, втория път да не успее. Не е достатъчно да се ходи по водоемите само по сигнал, трябва периодично да се проверяват, защото не е задължително да има някой който да подаде сигнал на водоема, а тогава е най-доброто време и за бракониерите

P.S. В нашият език има една много добра дума - думата "здравей".
Здравей DaRkWiSh и добре дошъл във форума!

P.S. В нашият език има една много добра дума - думата "здравей".
Здравей DaRkWiSh и добре дошъл във форума!