Откриване на СезонЯ - яз.Искър 12.06.2010

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
juliano_84
фен клуб-скобар

Откриване на СезонЯ - яз.Искър 12.06.2010

Мнение от juliano_84 »

Здравейте колеги,

След дългото чакане дойде време да открием риболова :)
При стеклите се обстоятелства се получи така че 2ма от пичовете с който се бяхме разбрали да откриваме бяха свободни в петък.Та те двамцата (rosakat и брат му armani) в четвъртак след работа натовариха част от багажа и си биха шута към Шипоченския с надеждата че все още ще може да се намери някое по-добро място.Пристигнали към 8.30 горе, но изненадата не била голяма когато почти всички места на устието вече били заети.Познатата картинка с палатки, шатри, каравани и т.н. била вече факт. Върнали се леко назад и се настанили на място на който сме ловили и знаем че е добро ( макар и не много подходящи за бивак).Звънаха да кажат каде са застанали и че в цялата лудница все пак сме заели добро място.
Така настанили се там понаредили част от катуна и си отворили по биричка по две, след това си сипали и по ракия и на сутринта риболова при Любчо тръгнал доста тегав от към главоболие :lol: :lol: :lol:
В петък сутринта натоварих моя багаж и тръгнах на работа като по пътя към 9 сутринта се обадих на Росен да го питам как е тръгнал риболова. Той уби една малка част от хъса който бях събрал като ми каза че положението изаобщо не е розове. Имаха 2-3 платики и някоя и друга бабушка. Викам си абе ще потръгне и продължих да си работя в очакване да стане 4ч и с един колега (Мишо) да се присъединим към тях.
По обяд към 1ч пак набрах Роската да видиме как върви и в нас взеха да минават едни леки помисли дали да не се насочим към Струма че платики май няма да има.След бая чудене и мислене си казахме абе майната му колко има толко.И на тях много не им се местеше към реката тепърва пък и аз се бях настроил че ще откривам с платики и решихме да останем на язовира.
Стана време и ние с колегата да припалваме към Искър.
Прехвърлихме и неговия багаж в колата качихме се и газ към Шипока.
Изображение

Единствено ни беше останало да купим бира ма си викам айде там от селата след Ихтиман та да е студена.Караме си ние и подминахме Живково като си мисля че след него имаше още едно селце ма нещо съм се Убъркал Уекинко и викам абе айде да не се връщаме ще отбием за Венковец там трябва да има СТУДЕНА бира.След питане на 1-2 местни евророми разбрахме каде е Хоремага.Влизанахме вътре и ......
- Добър ден.Има ли студена бира ?
- Добър ден.Каде ще я пиете?
- Ми не е за тук.
- Еееее не става, а пък и нямате бутилки.
- Е ние ще си ги платим - казваме и с колгата в един глас.
- Ааа при мен тия не вървят - изненада ни тя.
:lol: :lol: :lol:
Погледнахме се с Мишо и си викаме еми ще се връща до Живково.
Не можехме малко да проумем какво ни се случи и то на 50км от София ама здраве да е :roll:
Върнахме се до там напълнихме всички празнини в колата с бира и продължихме.6.00ч пристигнахме на мястото.Пичовете имаха някакви риби, следобеда платиката все пак се беше пораздвижила и бяха хванали по някоя риба.
Разтоварихме багажа отворихме по Бира (бая зор видяхме докато я купим :) ) и започнах да си оправям мача.Около 7ч. и аз бях напръчил антена в очакване нещо да я надигне отдолу 8)
Излизлезна по някоя риба до към 9ч и аз реших да направя фидерите за вечерта докато си пиваме и хапваме.Направих ги хвърлих ги и вече беше време да се заемем с по сериозните неща за деня :)
а именно ....
Изображение

Роската в действие ....
Изображение

Салатката ...
Изображение

Сбраме се както се казва.
На фидерите така и не потръгна.За вечерта излязоха 3-4 инцидентни платики.В приказки не усетихме кога стана 2ч.Някои се качиха в колите някой си пригодихме долу и подремнахме за 2-3 часа.
Сутринта към 5 Роската се поразбуди и слезе при мен.Той се зае с това да прави манджата за рибите аз направих по едно кафенце и реших да пробвам пак с фидерите.
Хвърлих ги и след 10мин вече имах 1ва риба.Лека полека нещата потръгнаха и за около час до към 6.30 имаш 5-6 риби на фидер.
През това време Росен се въоражи с мача на мястото където си беше ловил предния ден и той изкара 2-3 риби.Любчо се разбуди към 6.30ч. и вика аз днес ще ги пробвам с директния - 8м.
Разпъна той директния захранихме и зачака.Не след дълго имаше и резултат - бабка, бабка и ООО КЕФ 1вата платика на Директния беше вече факт.
Не ми трябвахе много време и аз да разпъна мойта 8ца.
Сложих една линия (плувка 1,5г основно 0.12, повод 0.10) и застанах на петното. Почна се 1-2-3-4-5 ....серия риби
Изображение

Тази е малко по-дребна от масовите който бяха 300-400гр.
Изображение

Това продължи около час и рибата се дръпна навътре. Ееееех мъка тъкмо ги събрахме :cry:
В тоя момент Росен с мача направи една серия от 4-5 риби и около 9ч умря навсякаде.Не бара на нищо излизаха някакви инцидентни риби през 30-40мин.
Със слабото калване решихме да сменим тактиката
Изображение

Следобяд към 4ч пак ги посъбрахме и направихме добра серия и на мач и на директен до към 6ч. когато решихме че е време да си ходим.

Общия резултата в живарника не беше толкоз отчайващ,макар че кълването беше на моменти и рибата като цяло не беше много активна.
Изображение

Аз и Мишо с улова
Изображение

Това е от нас и нашето откриване.
Поздрави!!!
Юли & Компания
ivann
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Откриване на СезонЯ - яз.Искър 12.06.2010

Мнение от ivann »

:smt023 :smt023 :smt023 !
Dimitard
новобранец
новобранец

Мнение от Dimitard »

Браво. А дали я върнахте после да си плува?
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Dimitard написа:... А дали я върнахте после да си плува?
:shock: :shock: :shock:
ТОВА ли е най-важното? :shock:
А рибите от галерията ти плуват ли си? :roll:

@juliano_84, еваларката пичове, изкарали сте си страхотно и надявам се, че сте си изпържили цялата риба! :smt023 :drinkers:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
juliano_84
фен клуб-скобар

Мнение от juliano_84 »

GODzillata написа:
ТОВА ли е най-важното? :shock:

@juliano_84, еваларката пичове, изкарали сте си страхотно и надявам се, че сте си изпържили цялата риба! :smt023 :drinkers:
Благодаря ти колега.
Dimitard написа:... А дали я върнахте после да си плува?
Само ще те успокоя като ти кажа че една част от рибите са пуснати обратно, макар да смятам че не съм длъжен да се обяснявам.
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

Браво,много добре сте се представили и изкарали!
Необръщай внимание на разни дразнители!Поздрави!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Dimitard
новобранец
новобранец

Мнение от Dimitard »

GODzillata написа:
За съжаление, тези от 2006 не :( . Но това е важно да се споменава, че рибата е пусната, заради такива като мен преди 4 години.

Поздрави отново за хубавия риболов. :wink:
tisho_9610
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tisho_9610 »

браво добре сте изкарали
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Добре се е получил излета !!!!
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
ti6oboy
новобранец
новобранец

Мнение от ti6oboy »

Браво, поне риба сте хванали, а ние на Шипока, хванаме червен тен, кат на Приморско беше :lol: :lol: :lol: :drinkers:
Изображение Изображение Изображение
gazarcheto
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от gazarcheto »

браво момчета :finga:
Ама толкова много риба ти казвам. Хвърлиш-вадиш, хвърлиш-вадиш. По едно време нямах време да хвърлям и само вадех."
Манастира
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Манастира »

Добре сте открили! Браво!!!
А тишобой, бой ще яде дето лъже -живарника им беше пълен а и нема да казвам къде гледаха,все на брега хахах
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”