Шарани на плувка !

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
magichko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Шарани на плувка !

Мнение от magichko »

на подвижна плуфка.... повод 0.12 с издръжливост 1.45кг.. ще ми свърши ли работа за шаранчета от сорта 1-2-3 кг ?
Изображение
legolata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от legolata »

колега,според мойто скромно мнение зависи от това,колко е борбен шарана,щото на местата е различно.според мен 1-1.500 ще ти къса на всяко второ засичане,да не говорим за 3 кила шаран.
Изображение
Нека вали,нека вей,ич на уя да ти ней!
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

magichko написа:на подвижна плуфка.... повод 0.12 с издръжливост 1.45кг.. ще ми свърши ли работа за шаранчета от сорта 1-2-3 кг ?
здрасти,колега.по принцип става,но имай предвид,че зависи на коя фирма са поводите.някои са с точни показатели а други са доста завишени.не забравяй,че аванса се настройва спрямо издражливоста на повода,а не на основното влакно.също така когато ловиш с по-тънак повод,трябва да се засича по-умерено,защото ако засечеш по-рязко повода се къса веднага.ако местото е далече от закачки няма проблем,но ако наблизо има шавар или нещо подобно ,шарана бърза да се завре точно там и ще ти скъса. :wink: на слука пс. ако ловиш до закачки по-добре сложо 0,14
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
magichko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от magichko »

ами мин. седмица.. и грам не беше борбен излизаше за 1мин .... местото е чисто с чисто дъно няма никви странични глупости.... и несъм виждал по голям шаран... значи може да го махна 0.12 зада не скъса
Изображение
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

прочети темата по-подродно и помисли над написаното в нея... :wink:
vladorodos80
новобранец
новобранец

Мнение от vladorodos80 »

zdraveite pi6a vi ot Rodos garzia nov sam vav foruma i iskam da vi spodela edna tehnika koiato nau4ih tuk ot edin holandez na ostrova ima samo edin iazovir koito se pose6tava predimno ot na6i murgavi sagrajdani prostotiata ee neizmerima ta po temata pi4a lovi na buldo montaja vsi4ki go znaem efekta be6e porzitelenn izvadi nad 20 par4eta okolo 700 gr i po taia logika ne tarseta 6arana samo na danoto sori 4e niamam snimki no v balgaria ne sam 4ul niakoi da lovi po tozi na4in 6aran neveroiatno no fakt koito vidiah s o4ite ribar sam ot 20 god plufkar no tova be6e ne6to drugo blagodaria vi

Добре дошъл във форума!
Благодаря за информацията колега, но тук се пише само на кирилица. Ще те помоля следващите ти постове да са съобразени с форумните правила.

chirusa_bg
vinagi ima dve mnenia ,,,gre6noto i moito
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

добре дошъл колега.шаран може да хванеш и на повърхноста и в средния слой и на дъното.в зависимост от годишния сезон, дълбочината и релефа на водоема.да не забравяме и за термоклина.избора е твой. :wink: на слука ПС.основно се храни на дъното и затова повечето от нас го търсят там.строги правила няма .
bobi_97
новобранец
новобранец

Мнение от bobi_97 »

Здравейте рибари значи аз понеже ходих на 1 платен язовир ии нали си хвърлих въдицата ии понеже бях на 11 а сега съм на 13 нищо не знаех за риболова и само е така плувка тежест и кука нищо повече.Гледам аз няма ми плувката от горе ии дърпам и ми се беше закачило 1 шаранче около 2-3 килограма,но ми скъса влакното,но поне го извадих.А искам да попитам като го сложа тоя повод той каква работа върши има някакъв вирбел май се казва незнам ии засега съм си още само на плувка тежест и кука ако може малко да ми помогнете,защото много,много не разбирам от поводи,а все пак сам на 13 :D А ии замалко да забравя на каква дълбочина и на какво дъно се ловят шараните,ако въобще се ловят на дъното малко ме е срам че незная,но какво да направя :D.Благодаря предварително!!!!Много се срамувам,че не знам нищо за поводи вирбели такува :( :( :( :( ии много се извинявам ако отклонявам темата :( :( :( :( :( :( .Но все пак Благодара предварително!!!
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

bobi_97 написа:Здравейте рибари значи аз понеже ходих на 1 платен язовир ии нали си хвърлих въдицата ии понеже бях на 11 а сега съм на 13 нищо не знаех за риболова и само е така плувка тежест и кука нищо повече.Гледам аз няма ми плувката от горе ии дърпам и ми се беше закачило 1 шаранче около 2-3 килограма,но ми скъса влакното,но поне го извадих.А искам да попитам като го сложа тоя повод той каква работа върши има някакъв вирбел май се казва незнам ии засега съм си още само на плувка тежест и кука ако може малко да ми помогнете,защото много,много не разбирам от поводи,а все пак сам на 13 :D А ии замалко да забравя на каква дълбочина и на какво дъно се ловят шараните,ако въобще се ловят на дъното малко ме е срам че незная,но какво да направя :D.Благодаря предварително!!!!Много се срамувам,че не знам нищо за поводи вирбели такува :( :( :( :( ии много се извинявам ако отклонявам темата :( :( :( :( :( :( .Но все пак Благодара предварително!!!
Пич няма лошо, че незнаеш, но има отговори на всичките ти въпроси във форума, имаш доста да четеш !
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
bobi_97
новобранец
новобранец

Мнение от bobi_97 »

ее прочетох ама поечето неща не са точни и нищо не схванах :( :( :(
bobi_97
новобранец
новобранец

Мнение от bobi_97 »

Добре де по спокойно просто питам не е нужно да ме издяждаш напрао!!!
bobi_97
новобранец
новобранец

Мнение от bobi_97 »

milo_bg написа:
bobi_97 написа:Добре де по спокойно просто питам не е нужно да ме издяждаш напрао!!!
Спокойно ти обясних,просто има свръх много инфо във форума.Ако искаш да ме питаш нещо скайп dani_pi4a_93

А сега малко по темата.Какво мислите за лежането на дъното не само с повода или първи дропер а да се лежи с 2 дропера...Мисля,че така при по неспокойно време стръвта ще седи много по стабилно и ако рибата е капризна ще кълве по добре...
Аз мисля,че ако е с 1 дропер стръвта е нестабилна и ако рибата е капризна хич няма да кълве затова с 2 мисля,че е по добре :)
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

milo_bg написа:Какво мислите за лежането на дъното не само с повода или първи дропер а да се лежи с 2 дропера...Мисля,че така при по неспокойно време стръвта ще седи много по стабилно и ако рибата е капризна ще кълве по добре...
Ако искаш да закотвиш перото на едно място/да не го мести течението/ се слага по-голям дропер,който да потапя плувката изцяло. По този начин хем плувката не се влияе от течението,хем се индикира и по слабо кълване,а също така и на повдигане. При трудни риби/с много финно кълване/дропера е добре да е по-малък. При правилно утежнена плувка се индикира и най-слабото кълване. На слука :wink:
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

danev69 написа:
milo_bg написа:Какво мислите за лежането на дъното не само с повода или първи дропер а да се лежи с 2 дропера...Мисля,че така при по неспокойно време стръвта ще седи много по стабилно и ако рибата е капризна ще кълве по добре...
Ако искаш да закотвиш перото на едно място/да не го мести течението/ се слага по-голям дропер,който да потапя плувката изцяло. По този начин хем плувката не се влияе от течението,хем се индикира и по слабо кълване,а също така и на повдигане. При трудни риби/с много финно кълване/дропера е добре да е по-малък. При правилно утежнена плувка се индикира и най-слабото кълване. На слука :wink:
Почти винаги когато ловя шаран на плувка и дъното не е затревено, лежа с един или два дропера N8, или пък дропера леко допира дъното.
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
zvmgb
новобранец
новобранец

Мнение от zvmgb »

Значи ще обясня защо не добре да правите поводи над 30 35 см.Попринцип е вярно че по-дългия повод е по-добре но,ако сложите дропер на него а не над вирбела или възела,защото когато хванете по голям шаран когато почне да дърпа и този 30 35 смтровия повод остава свободен защото няма дропер пак казвам ако сложите дропер е добре но без в никакъв случай и когато е свободен повода рибата се откача по-лесно за това няма поводи над 25 см за шаран.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”