Съвет за такъм за големи риби - шаран и амур

Модератор: sapuna

bobi_97
новобранец
новобранец

Re: Съвет за такъм за големи риби - шаран и амур

Мнение от bobi_97 »

Виж сега начи вземи си е тая последната макара тя е добра за шарани ии е тва влакно дет беше 2.20 аз използвам такова за шарани щото само шараните и сомчетата ми изглеждат хубави рибки :D :D :D. Вземи си ии аз съм много доволен от тва влакно тъи,че даваи смело :wink: :wink: :wink: :wink:
seahawk
новобранец
новобранец

Мнение от seahawk »

don4o написа:След като ще ловиш трофейни риби защо несе спреш на пръти 3.5Lbr.Мисля че ще са по-полезни отколкото 2.75 или 3.00 Lbr.Макарите са добри но си помисли за прътите.Пари веднъж се дават нека да си заслужават.Но все пак това си е мое мнение. :?: :!: :!:
Извинявам се, но не мога да се съглася с това мнение. Кой е казал, че трофейни риби се ловят само на пръти с акция над 3лб. Удоволствието от това да извадиш голяма риба на сопа 2.75лб е много по-голямо от това на 3.5лб. Съвсем друг е въпроса за строя на пръчките върхов, прогресивен и параболичен. Колега най-добре е да си решиш точно за какво ще ти трябват пръчките, универсална сопа няма. Като гледам тук и във шаранджийския форум всеки гледа дистанции все едно ще се надмятат, а не ще ловят риба.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Извинявам се,ама и аз не мога да се съглася с твоето мнение!
Пояснявам - с Дончо откривахме на един и същ водоем,той имаше две риби а аз бях капо два дни.На третия ми влезе пасаж и настана мазало.С 2,75 нямаше да имам нито една риба/не че са слаби - бавно се справят,а засвирят ли и трите едновтременно Господ да ти е на помощ/ ! ;)
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
seahawk
новобранец
новобранец

Мнение от seahawk »

Има пръчки и пръчки :). Всеки си е направил изводите за себе си. Пробвай ако имаш възможност Дайва Инфинити Х ЛД 2.75лб(жалко че не ги правят вече) и тогава ми кажи дали се справят бавно :). Това да достигаш дистанции и да спираш риби са необходими въдици 3.5лб още не мога да се убедя.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Много правилно го каза:
seahawk написа:Всеки си е направил изводите за себе си.
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
don4o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от don4o »

seahawk написа:
don4o написа:След като ще ловиш трофейни риби защо несе спреш на пръти 3.5Lbr.Мисля че ще са по-полезни отколкото 2.75 или 3.00 Lbr.Макарите са добри но си помисли за прътите.Пари веднъж се дават нека да си заслужават.Но все пак това си е мое мнение. :?: :!: :!:
Извинявам се, но не мога да се съглася с това мнение. Кой е казал, че трофейни риби се ловят само на пръти с акция над 3лб. Удоволствието от това да извадиш голяма риба на сопа 2.75лб е много по-голямо от това на 3.5лб. Съвсем друг е въпроса за строя на пръчките върхов, прогресивен и параболичен. Колега най-добре е да си решиш точно за какво ще ти трябват пръчките, универсална сопа няма. Като гледам тук и във шаранджийския форум всеки гледа дистанции все едно ще се надмятат, а не ще ловят риба.
Колега Seahawk не те познавам и не обичам да спора ,но ще ти задам един въпрос : Ако си ловил големи риби кажи ми какще докараш до брега от 200 метра ето този 15 килограмов амур Изображение при положение ,че от двете ти страни на по-малко от 15 метра широчина има чужди шамандури и разпънати въдици с 2.75 lbr прът? Също така искам дате попитам КАТО го докараш до брега за закепване как ще задържиш рибата на повърхноста с този слаб прът? Ако си ловил трофейни риби би трябвало да знаеш.Колегата пита за такъм за ГОЛЕМИ РИБИ . затова не заблуждавай човека да ходи да харчи пари за детски играчки.
seahawk
новобранец
новобранец

Мнение от seahawk »

:D И аз не обичам да споря. Сапуна ме цитира най-добре. Всеки си е направил изводите за себе си. А точно със сопа 2.75лб ще го държа много по добре като дойде време за кепване. А това че си мислиш че имаш някакъв контрол над рибата на дистанция около 200м много ме учудва и че ще я спреш да отиде някой метър в страни. Както и да е съжалявам, че съм го заблудил колегата.
Поздрав.
П.С. Хубава риба колега.
don4o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от don4o »

:smt023 :smt023 :smt023
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”