Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Съвет за такъм за големи риби - шаран и амур
Модератор: sapuna
Re: Съвет за такъм за големи риби - шаран и амур
Виж сега начи вземи си е тая последната макара тя е добра за шарани ии е тва влакно дет беше 2.20 аз използвам такова за шарани щото само шараните и сомчетата ми изглеждат хубави рибки
. Вземи си ии аз съм много доволен от тва влакно тъи,че даваи смело

Извинявам се, но не мога да се съглася с това мнение. Кой е казал, че трофейни риби се ловят само на пръти с акция над 3лб. Удоволствието от това да извадиш голяма риба на сопа 2.75лб е много по-голямо от това на 3.5лб. Съвсем друг е въпроса за строя на пръчките върхов, прогресивен и параболичен. Колега най-добре е да си решиш точно за какво ще ти трябват пръчките, универсална сопа няма. Като гледам тук и във шаранджийския форум всеки гледа дистанции все едно ще се надмятат, а не ще ловят риба.don4o написа:След като ще ловиш трофейни риби защо несе спреш на пръти 3.5Lbr.Мисля че ще са по-полезни отколкото 2.75 или 3.00 Lbr.Макарите са добри но си помисли за прътите.Пари веднъж се дават нека да си заслужават.Но все пак това си е мое мнение.![]()
![]()
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Извинявам се,ама и аз не мога да се съглася с твоето мнение!
Пояснявам - с Дончо откривахме на един и същ водоем,той имаше две риби а аз бях капо два дни.На третия ми влезе пасаж и настана мазало.С 2,75 нямаше да имам нито една риба/не че са слаби - бавно се справят,а засвирят ли и трите едновтременно Господ да ти е на помощ/ !
Пояснявам - с Дончо откривахме на един и същ водоем,той имаше две риби а аз бях капо два дни.На третия ми влезе пасаж и настана мазало.С 2,75 нямаше да имам нито една риба/не че са слаби - бавно се справят,а засвирят ли и трите едновтременно Господ да ти е на помощ/ !

Има пръчки и пръчки
. Всеки си е направил изводите за себе си. Пробвай ако имаш възможност Дайва Инфинити Х ЛД 2.75лб(жалко че не ги правят вече) и тогава ми кажи дали се справят бавно
. Това да достигаш дистанции и да спираш риби са необходими въдици 3.5лб още не мога да се убедя.

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Много правилно го каза:
seahawk написа:Всеки си е направил изводите за себе си.
-
- научил се да хвърля
Колега Seahawk не те познавам и не обичам да спора ,но ще ти задам един въпрос : Ако си ловил големи риби кажи ми какще докараш до брега от 200 метра ето този 15 килограмов амурseahawk написа:Извинявам се, но не мога да се съглася с това мнение. Кой е казал, че трофейни риби се ловят само на пръти с акция над 3лб. Удоволствието от това да извадиш голяма риба на сопа 2.75лб е много по-голямо от това на 3.5лб. Съвсем друг е въпроса за строя на пръчките върхов, прогресивен и параболичен. Колега най-добре е да си решиш точно за какво ще ти трябват пръчките, универсална сопа няма. Като гледам тук и във шаранджийския форум всеки гледа дистанции все едно ще се надмятат, а не ще ловят риба.don4o написа:След като ще ловиш трофейни риби защо несе спреш на пръти 3.5Lbr.Мисля че ще са по-полезни отколкото 2.75 или 3.00 Lbr.Макарите са добри но си помисли за прътите.Пари веднъж се дават нека да си заслужават.Но все пак това си е мое мнение.![]()
![]()

Поздрав.
П.С. Хубава риба колега.