ЗА УКЛЕЯ

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

bkd, признавам си лично аз не съм ловил :oops: . С удоволствие бих научил нещо повече ако желаеш да споделиш с нас информация за този начин на риболов. :wink:
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

бе я стига с тия дУнапрени...хубаво си беше трьгнал форума за прасето-в тази врьзка искам да попитам има ли при вас свободни работни места за кучета? :lol: :roll: мога да лая,мога да хапя,а мога и да вия,ако некой ми подхвьрли 150кг прасе :lol: иначе по вьпроса с уклея-сьвсем спокойно може да се ползва плувка 3-4гр(фиксирам ваглер обаче)при по големи дьлбочини,стига да е утежнен как си треба :idea: не вервате за 5-6 метра ,а кво ли ще си помислите като ви кажа сега,че имах случай на яз Искьр,на Ренов дол(вододайната зона) когато зачесах уклея на ....12м дьлбочина и случайно,тьй като по пр тьрсех костур,клен и бабушка на бял. :shock: не знам това за крьвта,ще го пробвам задьлжително,но моята захранка дето е ефективна е следната-ЛЕБ С ВОДА(ударение на О) и малко песьк :lol: :lol: сичкото това се прави на боза и се разпльоква на повьрхността да прави облак :lol: а мниго добре действа ако в кутийката с бял чрвеи(цветен задьлжително) се капне малко ягодова есенция за торти :idea: доколкото знам-нац рекорд за уклей е 153гр ,не помна колко см,а аз навремето сьм хващал мутация около 30см и сигурно кьм 180-200гр,ама за сьжаление неам снимка,а и не се сетих да го препарирам :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Todor Jivkov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

oklei

Мнение от Todor Jivkov »

ПИШИ НА КИРИЛИЦА!!!.МОДЕРИРАНО
Vinagi priemam novi i novi saveti za ribolova.
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

не знам това за крьвта,ще го пробвам задьлжително,но моята захранка дето е ефективна е следната-ЛЕБ С ВОДА(ударение на О) и малко песьк :lol: :lol: сичкото това се прави на боза и се разпльоква на повьрхността да прави облак :lol
Да тази захранка също действа много добре за уклея,но при моята не се налага хранене периодично и загуба на време , както при твоята , а само разклащаш въженцето от време на време :D :wink:

Наслука :)
Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

ще я пробвам,бе пич-задьлжително! :lol: нещо подобно сме правили на доспат за пьстьрвите включително и кус кус с пропит с крьв,омесен с млян дроб и далак-грозна работа,ама какво нещо гледах по френския канал "чеше и пеше"( :lol: )...мляха некви черва с мелничка,месиха ги с некви трици...бе щях да повьрна,ама после като видях какви кленове зачесаха с макари и прьчки от 1960г..ум ти зайде :shock:
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

bkd написа:Kолеги ,изобщо някой от вас ловил ли е на донапрен???Като ви чета закачките ,явно сте чували нещо оттук-оттам :lol:
:lol: :lol: Аз съм и ще продължавам да ловя "на дунапренче" 8)

:cry: Трудно е намиране и съхранението :cry:
РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

5кила написа:ще я пробвам,бе пич-задьлжително! :lol: нещо подобно сме правили на доспат за пьстьрвите включително и кус кус с пропит с крьв,омесен с млян дроб и далак-грозна работа,ама какво нещо гледах по френския канал "чеше и пеше"( :lol: )...мляха некви черва с мелничка,месиха ги с некви трици...бе щях да повьрна,ама после като видях какви кленове зачесаха с макари и прьчки от 1960г..ум ти зайде :shock:
:smt045 Който храни той ще хване 8)
--- Конфуций---
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

vIdRaTa написа:
5кила написа:ще я пробвам,бе пич-задьлжително! :lol: нещо подобно сме правили на доспат за пьстьрвите включително и кус кус с пропит с крьв,омесен с млян дроб и далак-грозна работа,ама какво нещо гледах по френския канал "чеше и пеше"( :lol: )...мляха некви черва с мелничка,месиха ги с некви трици...бе щях да повьрна,ама после като видях какви кленове зачесаха с макари и прьчки от 1960г..ум ти зайде :shock:
:smt045 Който храни той ще хване 8)

:smt119 :smt119 :smt078 Ха Ха И аз то гледах - двама дедовци с ватенки у едно дървено корито без нос, мляха и кълцаха само че вадеха сомове :smt078 Пак по "чеше и пеше" :lol: :lol:
РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

Ако някой е ходил скоро на кърджали за уклей нека да пише дали е имал някаква слука :)
Смятам да отида в неделя до там да проверя как е :wink:
--- Конфуций---
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

Ходих :? Няма слука :(
Според мен три причини:
1.Имаше силен вятър :smt051
2.Вече се е качил на горе към нулата на язовира
3.Появил се е някой син кит ,помислил е уклея за планктон(на повечето места отговаря по размер :lol: ) и го е изял всичкият.
Това последното е шега разбира се :lol: :wink: ,защото аз лично там син кит не съм хващал доста отдвна ,мисля ,че беше 1951...или 1851 :smt017 абе май ме е хванала склерозата :D :lol:
Както и да е скоро той ша ни моли да го хващаме 8) :wink: :lol:
Наслука
--- Конфуций---
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

В синия кит ще да е проблема, местните казват, че по пълнолуние излизал и им крадял реколтата от брюкселско зеле :twisted:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

:lol: :lol: :lol:
--- Конфуций---
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

И аз съм вадил от 5-6м дълбочина на яз.Ломци,и то дърти по около 20см бяха ,на ЖИТО ,търсихме червеноперка.Иначе Дунавския ми такъм е следния:телескоп MITCHEL 3м,много мек и лек;влакно 0.10 без повод;ПЛУВКАТА е от сламка от малките сокчета(разтопена и затапена в двата края със запалка);кука бяла№14;една маалка съчма на 15см от куката.Подариха ми един парфюм в кутия от перфорирана ламарина(много малки дупки),събира около 2 шепи захранка.Връзвам я с капрон,едно камъче+захранка и айде у водата.Прави супер пътечка във водата.Понеже ловя на "изтичане" хвърлям над захранката,плувката минава най-много 2 метра и облеза вече е хванат(ако го има).Тая ПЛУВКА е супер чуствителна!!! Преди 3год. с това "оборудване"(без кутията),на МАЙТАП(водих жената на плаж)си мислех да натъргам малко облез на плажа на гр/с Мартен.Нали сме спецялно на плаж-само кутийка б.червей и захранка сух хляб(непродаваем в магазина)Да ама облеза нещо го нямаше,обаждаха се само бабушки ОБАЧЕ след...нямаше и час като тръгнаха едни скобари към триста грама...........на 30см дълбочина :lol: :lol: :lol: Представете си колко навътре хвърлях с триметровия :!: А телескопчето меко,меко като умрял х.й,а скобара див,див :lol: Направо се насрах от кеф.Та цялото това отклонение------ползвайте здрава корда и куки,нищо че ще ловите ПРИМЕРНО само облез :D :!: :D Не се знае какво идва след облеза, тъй да се каже :smt077 Айде наслука,че сезона отдавна почна :lol: :lol:
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Нали на облеза му викат и уклей :D :?: :D
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

по скоро на УКЛЕЯ му викат и облез :lol: :lol: ама до сега не бях го чувал-човек цел живот се учи..а това сьс скобара на 30см-хм,да,аномалии много,стига кьсмета да ти работи :lol: :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”