Сом на тролинг

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Сом на тролинг

Мнение от Troli Rapala »

Любо,понеже съм горял два пъти,веднъж със сом-5ка и после с клен не рискувам с тройките доживот! :D Познавам и по-зле,до операция в Гърция се стигна,хем го предупредих 120 пъти да внимава с морските риби! :idea: Франко,хитър ход и аз го правя редовно! :D
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

Троли,разкажи некоя сомска случка,-може и измислена :rolleyes: .....голема скука налегна сомския раздел. :? :drinkers:
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
lubo9
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lubo9 »

Troli Rapala написа:Любо,понеже съм горял два пъти,веднъж със сом-5ка и после с клен не рискувам с тройките доживот! :D Познавам и по-зле,до операция в Гърция се стигна,хем го предупредих 120 пъти да внимава с морските риби! :idea:
Взимам си поука, мерси.
Мисълта убива действието!
Аватар
oldman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от oldman »

Добре е и да има в лодката едни работнически ръкавици - тези от плат и кожа.
Сомът обича смелите!
Иво Ломски
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Иво Ломски »

Аз си взех едни такива ръкавички -

Изображение

Изображение
На мястото на човек можеш да седнеш, но не и на късмета!!!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Сега осъзнавам,че имам различно мислене щот съм сам в лодката и проблемите са ми тройно повече,щот нема помощ!Но така екшънът е по-голям,а и паниката! :D Още при удъра следва леко завъртане на лодката и много-лесно могат да се оплетат двете въдици/па некои са с 3-4/,като в калчища.Този проблем почти съм го решил на 95% успешно,но си остава!Другият голям проблем е канджосването с лява ръка-прът в дясна!Последният сом не го уцелих точно от първият път и само му разкъсах хрилото/трепереше ми ръката от вълнение/! :oops: :D Второто канджосване отново не бе перфектно,но хрилото издържа за да го вкарам у лодката! :oops: :D Господ просто е решил,че тази сомица е за мен! :D :drinkers:
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Браво бе, че ти в хрилете ли забучваш канджата? :shock: :rolleyes: :smt119 :smt120
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

След 50 уловени сома,сигурно още не знам къде се канджосва? :twisted: Има време,след 150-тия белким се науча! :twisted: :drinkers:Прочети-"Първи сом на кльонк",да разбереш някои неща за канджосването! :idea: Изводът е,че в голям екшън-рецепти нема!Явно хората,които не ловят сом на тролинг,не могат да схванат правилно нещата! :idea: Старчето му е ясно за кво му гаварим! :D Правилният въпрос е,как се справям с оплитането,а не с канджосването? :D Щот оплетеш ли се,мое да не се стигне до канджа! :D :D :D
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Мисля, че всички сме се оплитали, Троли.
Идеята ми беше, че като му боднеш канджата в хрилото, умира за отрицателно време. И ако си на 3-4 и повече дневен излет, то ше се вмирише хайванчето и става зян така. Ако пък си тръгваш същия ден, тогава е друга работа. :wink: Ако си го хванал последния ден преди тръгването - също. Освен разбира се ако не ползваш тия методи с осоляване... намси кво да се запази, които аз лично не съм правил никога.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Изображение

Убийството на сома е проблем! :idea: Колкото повече уважаваш противника,толкова ти е по-трудно вътрешно да го бастисаш! :idea: Пускам три снимки с образователна цел,за тези които решат,че трябва да запазят-пуснат женската, да си пусне хайвера! :idea: Защото много пъти съм задавал въпроса:"Как да различа мъжки или женски е сома?" :roll:

Изображение

Изображение

Изображение

Това след ануса,което прилича на клитор е мястото от където се хвърля хайвера и само по този признак мога да съм сигурен,че рибата е женска с хайвер! :idea:
Аватар
spookymiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spookymiro »

Troli Rapala написа:...Правилният въпрос е,как се справям с оплитането,а не с канджосването? :D Щот оплетеш ли се,мое да не се стигне до канджа! :D :D :D
Тролка, да предложа варианти :D
1. Не влачи сам
2. Влачи с една въдица
3. Използвай мултипликатори и въдици с широки водачи

Първите два са закачка, но третия вариант мисля че ще спаси положението при евентуално оплитане. Отпускаш на второто мулти да развива и си намотаваш и двата конеца. После ножица и кепчосване на плуващия :wink: воблер ако няма друга оправия. Но спираш двигателя да не се намота сома на перката и да почне да раздава шамари с опашката :D

Поздрави!
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Значи,за това си намирам често воблери по гьоловете,а? :D Това е знак,че некой е фанал сом! :wink: Не ползвам мултита за тролинг по две причини,едната е липсата на прецизен аванс!Спининговата макара реагира и на по-слабите придърпвания,така усещаш рибата по-добре!Решението на задачката е просто и ефективно,но не всеки има сърце да го приложи! :idea: Двигателят не трябва да се гаси,защото може да се наложи да преследваш сома!Даже това е основен проблем при мене,да ми загасне мотора по време на вадене! :drinkers: Наздраве! :drinkers:
мирославмладенов
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от мирославмладенов »

! :idea: Двигателят не трябва да се гаси,защото може да се наложи да преследваш сома!Даже това е основен проблем при мене,да ми загасне мотора по време на вадене! :drinkers: Наздраве! :drinkers:троли,ти си луд и ме кефиш :shock:
Аватар
spookymiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spookymiro »

Troli Rapala написа:Значи,за това си намирам често воблери по гьоловете,а? :D Това е знак,че некой е фанал сом! :wink: Не ползвам мултита за тролинг по две причини,едната е липсата на прецизен аванс!Спининговата макара реагира и на по-слабите придърпвания,така усещаш рибата по-добре!Решението на задачката е просто и ефективно,но не всеки има сърце да го приложи! :idea: Двигателят не трябва да се гаси,защото може да се наложи да преследваш сома!Даже това е основен проблем при мене,да ми загасне мотора по време на вадене! :drinkers: Наздраве! :drinkers:
Прецизния аванс върши работа за.... кротушки. За какво ти е тука толкова прецизен аванс бре? Закачих бяла, нема две кила. В този момент наблюдавах пръчката. Наведе си добре и даже малко аванс се отпусна. Мултито си е екстра а и не е некво извънземно. По около 100 кинта ги взех парчето от Орозов и си работят супер засега. Като си туриш достатъчно конец на мултито нема да преследваш сома а ще те влачи, ще се мори и ще си взима конец полека ако требе. Аз затова ловя с 30-50 либри. Иначе може да го гониш цял ден и после като се стъмни - фаса на конеца и аре на брега да ближем рани. :D

Поздрави!
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
мирославмладенов
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от мирославмладенов »

ааааа,фаса на конеца никога!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”