Лицемерие безкрайно...

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Saxon
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Лицемерие безкрайно...

Мнение от Saxon »

AL KAPONE написа:
Saxon написа: АКО държавата иска, точно за месец бракониерите сами ще запалят мрежите си, и ще забравят това препитание!
Да тук си прав! Обаче държавата не сме ли ние! Според мен има държава, ако има силно гражданско общество...
А има ли гражданско общество?

Тук в този раздел съм чел вече какво ли не... Не знам вече какво да кажа освен, че смелост има пред клавиатурите има безгранична а до водата... овчедушие и примирение!
Да припомня, че когато имаше идея за доброволни групи от нас риболовците, освен Васко и Любо от Пловдив и още двама трима друг не се нави... Петиция искаха... даже не подписаха, друга тема предложения за законови промени искаха... даже не си направиха труда да прочетат преди да вземат да нападат Ивака... Абе тъжна картина... няма оправия и не вярвам вече че ще има... тъжна работа!

Saxon, моето уважение, но съвсем скоро и ти ще се умориш да викаш като "глас в пустиня"... Всяка година се появява някой друг оптимист, но безхаберието на останалите бързо го смазва....
Поздрав

Моят оптимизъм, друже, не минава вече 42 години :) !
И ако не беше той, нямаше да ги има и малкото резултати, които САМ успях да постигна на язовир Копринка. Не обичам да се хваля, но сега ще го направя просто защото колегите трябва да знаят, че ако сме задружни, и разпределим усилията си, резултатите ще ги има, категорични при това!
Жената го беше споменала, но ще го повторя. През 2008-а година започнахме да охраняваме язовира с лодка, купена от мен специално за целта, с момчета, наети от мен специално за целта. Много мрежи бяха извадени, много бракониери ядоха боя. Ходих при министър Дикме, който обеща, и за мое голямо учудване спази обещанието си, язовира да не се изпуска поне до средата на юни, защото с оттеглянето на водите хайвера оставаше по бреговете неизлюпен...Ходих при ИАРАджиите тогава, ходих при тъпаците от ЛРДто, отникъде никава помощ, дори ми се смееха зад гърба, че съм се хванал с такава непосилна задача. Както и да е.
Разбира се, кризата ме принуди да свия платната миналото лято, но усилията ми все пак дадоха резултат. Който е идвал на язовир Копринка 2009та и тази година, може да потвърди, че рибата е много по-активна, и се лови в добри количества, което и аз доказах в няколко репортажа в "моя риболовен излет" миналата година. Представяте ли си какво щеше да е, ако бяхме задружни, ако бяхме събрали средства, за да задържим тази охрана досега, а защо не и да я увеличим .
Но не това е начина! Държавата трябва да поеме своите фунции, да приеме закони, гарантиращи жестоки наказания за бракониерство и да върне доброволното сътрудничество към охранителните органи! За останалото природата ще се погрижи :) !
Никога не пия карал!

Изображение
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Едно по едно да отговарям.
Първо на За ЛРд-тата. Нямат нито знаничта, нито възможноста да стопонисват който и да било язовир. Като го вземат просто ще събират такса и нищо повече. Да лилипути сме и няма да се оправим от мизерията в Бг. Никога няма да е Европа, и винаги ще е Анадола.

Относно законопроектите от ИАРА, има си такива, мисли се работи се в тази насока и ще си минат промените. Нощния риболов ще бъде разрешен да ви зарадвам :wink:
ИАРА ще си вършат работата и то както трябва, убеден съм в това. Вече не са пенсионери и недъгави хорица инспектори, сега са якички момчета по 120-130 кг с желание за работа :wink:

А това че държавата трябва да направи нещо. Никога няма да стане. Държавата са хората в нея, обществото и т.н.
Много неща търпим и си затваряме очите, и намираме какви ли не оправдания :wink:

Един тъп пример за наглост от страна на риболовец. Яз. Искър по-време на Откриването на риболова при наличието на 10-15 човека от ИАРА имаше 2-3 човека с по 10-тина въдици във водата. Бяха готови да се бият с инспекторите за да не извадят част от тях и си ги хранеха яко. Нахраниха ги е малко мрежи са били игорили и т. н. същото време минава баровеца с джета и си се врътка над шамандурите за захранката. Едно-две подвиквания и навеждане на главите и мънкане :wink:
Смели към мишките, страхливи към котките :lol:
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Много истини се написаха в темата, факт е. Много болки се изказаха, това също е факт. Гражданско общество - това е ключовата дума според мен, около това понятие се върти всичко. Ако ние имаме нещо общо с гражданското общество, досега сигурно щяхме да го покажем с действията си. В момента няколко сърцати, амбициозни и сериозни колеги са се захванали с непосилни задачи, но влагат много усилия и ресурс, голяма част от нас дори и не знаят закакво става дума, а трябва, трябва да ги подкрепяме, трябва всички ние да сме активни кой както може, всеки според неговите сили и възможности! Няма значение дали бай Михал пенсионера е попречил на бай Мюмюн мангала да си хвърли мрежичката или групата на г-н Големанов е заловила бракониерската група на "наглите" - всеки според силите, но да сме АКТИВНИ! Ако стопанисвам язовир, защо да не отделям всяка година по някое-друго рибе да пускам в избран от мен водоем, след което да го пазя? Евала на батю Любо и хората около него! Евала и на колегата Saxon, който не щади усилия в борбата му за язовир Копринка (и не само де). Ако имам свободно време, защо да не обикалям чат-пат близкия до мен язовир и да развалям рахата на гадовете, които дерибействат там?! Ако имам знанията, позициите и влиянието, защо да не издействам настоятелно промяна в нормативната уредба? Няма нужда да се изброяват конкретни действия, важното е всеки да носи тази идея в сърцето си и според неговите си сили да се бори за нея! САМО тогава можем да имаме сериозни, стабилни и устойчиви резултати, колеги! Затова апелирам аз!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Ivak написа:...същото време минава баровеца с джета и си се врътка над шамандурите за захранката. Едно-две подвиквания и навеждане на главите и мънкане :wink:
Ммм да.Точно това ми се случи преди дни и не с един,а с 4-5 джета ... и реагирах по същия начин.
Още се питам как точно трябваше да реагирам :?:
Изображение
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Ами ако сте по-голяма компания и няма жени - бой или поне аз така съм налитал. От друга страна е без каквато и да е полза.
В събота имаше и жена си се връткаше на 15-20 метра пред нас, и може би заради пола им дойде смелост на повечето колеги и като почнаха едни псувни, викове закани и т.н. не е истина. Ефект нула.
Друг случай с доста съформуци на Искър (Снег, Наско2, Емо Василев, Кърцата, Аз) бръмчи си с лодката пича точно пред нас и не го ебе. Викове молби ефект нула. Наско издвади дънарката и бой по него с оловото, та тогава се поизмести малко по-навътре да не го стигне някое олово :lol:

Та няма самосъзнание да не си пречим един на друг, пък камо ли да се спазват законите.

Идеята на примеря беше, че сме загнили като общество. Много подтисната злоба и комплекси и никва креативност.

Иначе мога с вдигната глава да ви обещая, че браконерите ще ядът МНОГО бой ама много :wink:
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Ivak написа:Иначе мога с вдигната глава да ви обещая, че браконерите ще ядът МНОГО бой ама много :wink:
Трябва да те викам при нужда от още една здрава ръка значи :wink:
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Saxon, освен поклон няма друго какво да кажа :wink:
Просто прибавям още един пръст и пак не става поне 10 :idea:
Забележи само и ще ме разбереш :arrow: Общо мнения 481199 • Общо теми 26992 • Общо членове 45886
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Saxon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Saxon »

Знам, брат! Но все си мисля, че говоренето, в случая писането, помага. Та, понякога много малко е нужно :) ...представи си следната ситуация- отива човека Х за риба, и на другия браг вижда бракониери да си вадят мрежата. Следва...мама им да и*а, педали...туй унуй...ама сега къде ще се вра между шамарите....обаче, прочел той във форума предния ден, че някакви там пишат много, опитват се нещо да правят, и си казва, ще взема за звънна поне на 112, нещата се оправят, може па някой да дойде... :) .
Човешката психология е сложна, но се влияе от доброто :rolleyes: :) .
Наслука!
Никога не пия карал!

Изображение
старец в дом
новобранец
новобранец

Мнение от старец в дом »

SAXON Що не доѝдеш да ошуташ служителите от ИАРА Шумен,ще ти заема бастуня няма нужда да ги дебнеш или да ги търсиш.Ама ходят въоражени и ще ти трябват тенекиени гащи.Не съм чул шефа им да са го уволнили кат мръсно коте.Нов бардак се прави с нови курви.Тоя наглец няма да се махне сам.Не си попадал на подходящи браконери затуѝ си корназ,никога не късно де.
Saxon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Saxon »

Благодаря ти, старче, за пожеланията :) ! Да ти се връща, както се казва :D !
Никога не пия карал!

Изображение
Аватар
Herodot
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Herodot »

stich написа:
Ivak написа:...същото време минава баровеца с джета и си се врътка над шамандурите за захранката. Едно-две подвиквания и навеждане на главите и мънкане :wink:
Ммм да.Точно това ми се случи преди дни и не с един,а с 4-5 джета ... и реагирах по същия начин.
Още се питам как точно трябваше да реагирам :?:
Eто как са постъпили някои наши "възмутени съграждани" според бачо Илия, когато при откриването на риболова на Душанци един наглец се е направил на глух,...ама много бързо му се е оправил слуха в последствие
http://dox.bg/files/dw?a=f96f8fe8e8
Изображение
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

:D Само дето бях сам и невъоръжен.а джетовете 4-5,та се и сменяваха.Абе 10 тина шкембати турбо-селяци.Имаше и лодки,а на близкия понтон се заформи и дискотека на пубери.Когато отидох беше мъртвило.Само аз.Заклех се през уикенда да не стъпвам на това място.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”