Яз. Тича - откриване.

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Яз. Тича - откриване.

Мнение от IVKOPIVKO »

Ден последен (четвъртък) , в университета беше ужас, последни лекции,подписи , уговорки за изпити.Едва към 12 успях с голям зор да се измъкна и газ към общежитието.В Шумен движение нетипично за четвъртък наобяд (като в Америка) , жега , дупки , на бензиностанцията се наложи да изчакам 5-6 коли докато ме заредят, в риболовния магазин пред мен имаше 10-тина души. В крайна сметка потеглихме навреме някъде към 13.10 , по пътя ме очакваше приятна изненада ,дупките измъчвали ме преди забраната бяха 80-90 % ремонтиране което попправи настроението ми. Предвидения за път един час се скъси на 35 минути и някъде към 13.50 бяхме на Ловец. Звъннах на Цанко, а той човека на 5 минути път от мен. Вече към 14.30 под едно дърво на сянка последва разгъване на бивака и засядане на по чашка...
Изображение
аз най-после щаслив...а Цанко разгъна палатката.
Изображение
Ето ме и мен 2 часа по-късно последва захранване на мястото за риболов ..
Изображение
Изображение
кът-кът-кът насааам насааам
Изображение
Малко по-късно пристигнаха и Цанковите хора , весели шумни и нетърпеливи , имаше каракудаджий , сомаджий, шаранджий и лафаджиий ...
Вечерта беше веселичка и протече в разговори за отминали успехи и надежди за бъдещи и така до съмване, 4.30 старт на риболова...
Последва ,мятане на дънни и чакане...заветния удар така и не последва...
От ляво на мен на 6-7 метра дълбочина Митака започна да вади някоя и друга червеноперка на плувка, аз бях избрал малко по-плитко място (което се оказа не правилна тактика).Още с първото мятане изкарах една платичка около половинка и това ме обнадежди но в последствие само дребни червеноперки , докато в ляво от мен риболова кипеше с пълна сила. Митака ги дърпаше солидно едри червеноперки , платики и една прилична каракуда около 600-700 гр. В последстиве и Цанко се измести в дълбокото и започна да ги вади , аз упорствах на моето място и след като изсипах близо 5 килограма разнообразна храна към 16,30 имах прилична серия червеноперки 200-300 грама и една изпусната платика около 600-700 грама. Към 18.00 риболова замря и почти спря.
Ден втори, изобщо не извадих дънните , а на ранина към 5.30 бързах с диретния телескоп към дълбокото място, взех от Младенчо хубав жилав качамак и захраних с него което се оказа печеливша тактика.30 минутки по-късно на близо 7 метра дълбочина вадех прилични червеноперки 200-300-400 грама , а закачих и една около 600-700 и вече бях на върха на щастието , но това не бе всичко. Към 10 часа последваха 3 почти последователни взимания на платики 600-700 грама , който Цанко бе така любезен да ми кепчоса.Към 11 вече дърво и камък се пукаше от горещина , а аз нямах чадър така че се наложи да прекратя риболова.
Останалото е малко снимков материал ...

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Vankata
сериозен играч
сериозен играч

Re: Яз. Тича - откриване.

Мнение от Vankata »

Супер излет сте направили,поздравления :smt023
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobrin_dinev »

Страхотно!
Аватар
bigfish133
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bigfish133 »

Тоя голия юнак май е спал на закачалка :D . Бива го излета :smt023
Аватар
felippemassa
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от felippemassa »

От към риба добре, от към купон добре, че и от към дупки добре :lol: :drinkers: :drinkers:
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

dobrin_dinev написа:Страхотно!
И още как !!!! :smt023 :smt023 :smt023
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”