Daiwa -тролинг пръчка без водачи

Модератор: sapuna

Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: Daiwa -тролинг пръчка без водачи

Мнение от Павел Иванов »

xoxo написа:...от магазина ми казаха че Dawia държи нарочно ниски цена на тази вадица -около 120 бг лв
Е с това направо изби рибата :shock: Дайва държи ниски цени само на неща които се казват Корморан примерно или на наистина нискокачествената си продукция инак напълно спазват съвременната Японска поговорка :
Ако нещо ти е скъпо , то тогава си смени бизнеса !
:lol: :lol: :lol:
Общо взето това няма значение ако гегичката ти допадне което е и най-важното , но тоя вариант с нарочно по-ниските цени :?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

ами не знам - така ми казаха в магазина. все пак 120бг лв не е кои знае колко са въдица. то тук по начало на Daiwa прачките не се водят за кои нае какво ниво и не са много популярни. може и да ме будалка - ще ида още 1-2 пъти са риба да е видиа как е. иначе не ми се дават 2-3 пъти повече са г.ломус или са е21 carrot.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

По принцип съм почитател на американските геги и японските макари ! Гари Лумис над ДжиЕл2 ( примерно ДжиЕл3 - класика и ДжиЕлХикса за който просто ще замълча ) са повече от перфектни геги откъдето и да ги погледнеш !Не си вервай че основният асортимент на Дайва са нискобюджетните геги ! За твоят риболов примерно едно Бранзинио би било незаменимо :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Хохо! Как ти се струва.Най леката акция на тази пръчка ще бъде ли подходяща за чепаре от лодка в Черно море.Говоря за стандартно 10-12 куки 7-8 номер и олово 80-100гр. На последния ми излет (ЦЪК често ми се закачаха куките във влакното между водачите докато откачах рибата.За това една такава въдица ми се струва особенно подходяща! Какво мислиш? Няма ли да е прекалено твърда за подобен вид риболов.Все пак сафрида знаеп колко е голям.
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

мисля че модела - SL-XB661MLF-I /които аз взех/ ще е идеален за тази работа - върха е много чуствителен/ no аз не го ползвам с чепаре и сафрид/просто нема такива риби при мен/ другите модели ги гледах ама те са за по сериосни натоварваня. вероятно ще си всема и такава че от тази сам много доволен добра пръчка на добри цени.виж тук всичките модели
http://www.daiwa.com/Rod/detail.aspx?ID=167
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

някой ако види такъв тип въдица по родните магазини из страната ще съм благодарен да сподели :D
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

заинтересува ме с тези чепарета и открих че се прави специална пръчkа zа чепарета - като чепаретата с куките влизат вътре в прачката. не са скъпи - около 60 бг лв ислизат но не знам дали е възможно да се намери в БГ. все пак фирмата е Australia - но мисля че може online да се купи eto linka
http://www.jarviswalker.com.au/browse/r ... abiki.html
a tova sa adresite ima i v EU
http://www.jarviswalker.com.au/contactus.asp
Последно промяна от xoxo на Чет Юни 17, 2010 12:10 am, променено общо 1 път.
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

след 2 сезонa с тази пръчка мога да пиша впечатления - ползвана е само за лек тролинг с макара Пенн 525маг ,монофил 30лб. само в солена вода. впечаления - положителни - чуствителен връх, работи добре с цялата дължина ,учудващо по малко съпротивление при хваната голяма риба от триене на конеца от тези с водачите/явно тиренето се распределя вътре равномерно/Отрицателни - ако се изниже конеца е по трудно да се наниже - требва да се ползва нанизвачката особено ако е с плетено влакно/монофил 30лб си се нанизва направо/ требва да се мие от вътре от полепване на сол/при мен не е проблем - аз мия макарите и пръчките след всеки риболов с прясна вода - исползвам бутилка със спреи помпа/.водата се отича от долния водач /а му направих и малко подобрение - пробих 2 малки/3-4мм/дупки на гумената тапа дето се слага на колана и от там да изтича вода/дали да не го предложа на Даива??/общо впечетление - добра въдица на добра цена - залужава си всяко пени дадено са нея
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

Малко негативизми да вметна към тая пръчка. :D
Не съм я ползвал, но според мен ще бъде неудачно да се ползва със спинингова макара поради спецификата на изнизването на влакното. :D
Прави впечатление че първия водач/дупката на влизане на влакното/ е много близо до макародържача, което би затруднило изнизването на влакното. при макара тип спининг:D
Също така и малкото сечение нa водача/дупката/. :D
Следователно удачно е да се ползва само с мултипликатор. :D
Пиша горното, поради описанието дадено в сайта от колегата ХОХО. "You can use it with any reel". Можете да я използвате с всякаква макара. :D
По скоро само с мултипликатор. :D
А как се замята с мултипликатор ние всички знаем/трудно особено ако не си го практикувал/. :D
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Колега ...тези пръчки са предназначени за риболов от лодка а там за проблеми със замятането трудно може да се говори.Иде реч за тролинг и чипарета .Още веднъж благодаря на колегата хохо
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

orion30 написа:............... поради описанието дадено в сайта от колегата ХОХО. "You can use it with any reel". ......

ааа - ти гледаш тези от JW какво са написали - това е пръчка само за сабики/ или какато му казваме в БГ а чепаре/ аз съм е гледал - тя е доста широка и цялото чепаре/сабики/ заедно с куките влиза вътре в пръчката. аз не ловя с чепаре но ми се вижда също трудно за спинингова макара. иначе Дайвата сам е ползвал само с мулти - пенн 525маг
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Скоро ще споделя впечатления от това... Ще я тествам като стандартен брегови щукарски спининг , защото другите и качества за мен са ясни :D
http://www.daiwa-cormoran.info/dw/de/pr ... -model.htm
Хваля се де :D
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

За щука от брега ще става само с тежки примамки и тънка линия,леките ги плюе като беззъба баба чорайбе :lol: :idea: :!: От години ползвам такива пръчки,още от първата която излезе на пазара,даже съм забравил вече кога беше това.Перфектно си работи за Тролинг и със Чепаре,обаче трябва да се избира,защото ако направите грешка и не я пипнете в ръка за проба и преценка,ще трябва да я ползвате за кльонкане.Аз така направих грешка и сега я ползвам за кльонк с по финно влакно и леко олово :lol: :lol: :lol: Замятането е мъка с нея и на половина поне на това с обикновена спининг пръчка :lol: :lol: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Кроки , дайва имат доста такива пръчки(знеш сигурно) като концепция , но повечето модели до сега бяха доста солидни , както казваш , за тежък тролинг , дълбоководни морски изпълнения и разни други .Това ме спираше до сега . Този модел излезе на европейския пазар миналата година и е насочен към спининга. Пръчицата е нехарактерно лека за класа си и мисля , че няма да имам проблеми никакви при извъхрлянето на примамки в диапазона си 15-50 но ще видим. Не очаквам да постигам същите дистанции но не ми и трябва (с каяка) Идеята ми беше да я тествам от брега точно за да направя съпоставка с традиционните въдици . Живот и здраве , този уикенд ще я пробвам и споделя . Плюенето при теб може би се получава , защото ползваш тролинг модела а той е доста по корав кол . Тролинг модела си го взе едно приятелче за чипаре но не даде време да го пробваме на вода.
Сподели какво ти е впечатлението при ваденето на риба с такава пръчка. Наистина ли "усещането " се предава по добре?
Поздрави !
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

аз ползвам такава / не тази която си взел -те са от новите модели а по старите/ вече няколко сезона и съм доволен. наистина ефекта особено си личи при натоварване - конеца се "плъзка" при истегляне на аванса "мазно" и прибирането на влакното е някак си " по-лесно" .не мога точно да го обесня но ще го усетиш. няма да съжаляваш за покупката -може и да ти стане любимата въдица. аз е ползвам в солена вода и требва да се промива от вътре -аз ползвам едно пласмасово шише с малка дупка на капачката и е измивам от горе " под налягане"

PP с каква макара ще е ползваш. при мен наи добре си пасва с Penn 525 mag и мисля че най добре ще и подхожда тези " baitcasting" или както им казват lowprofile макари - не знам точно под какво име са популярни на BG тези малките мултита но ти се сещаш кои имам в предвид.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”