Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Риболова около Русе
Такова нещо още не съм намерил....имам една въздушна пушка ама надали ще свърши работа....дебелокожи са тия твариkasabinho написа:Щръклево не е платен. Отиваш и ловиш и си вземи нещо против мангалиbachoivo написа:Здравейте колеги! Ще съм благодарен за някакво прясно инфо за Щръклево(ако е платен, какви са условията) и за р. Лом.
Благодаря предварително!!.

Мерси за отговора

- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
Привет колеги.ДА ви попитам всеки казва ,че Текето се мрежи .Колко от вас са станали свидетели ? Охраната какво е виновна 2 човека за това езеро .А лодката им 6 метра с мотор 4коня .Нямат техника това е истината .Всеки си взима по някоя маломерна риба ,бухат маломерки яко в живарника.Когато някой хване шаран 2 кг ууууу голяма риба .Ама си я прибира .От 2008 несъм прибирал риба от Текето Как да порасне след като е станала мерни и хайде в живарника .НЕ СА ВИНОВНИ ОХРАНАТА а самите риболовци.Не всички но 80% от тях!!! За това няма риба на Текето
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
-
- вече хвърля и на тежко
Напълно си прав и аз съм на това становище
-
- ще става разбирач
Пич неска бях на текето и е трагедия.... Причината не е в рибарите а в мрежите .Текето е доста опоскан и отделно рибите там са много наплашени и са сатанали доста предпазливи. Тва е истината!!!!!!!!!!!!!!
Много си прав Митко.MiTKo_Fisher написа:Привет колеги.ДА ви попитам всеки казва ,че Текето се мрежи .Колко от вас са станали свидетели ? Охраната какво е виновна 2 човека за това езеро .А лодката им 6 метра с мотор 4коня .Нямат техника това е истината .Всеки си взима по някоя маломерна риба ,бухат маломерки яко в живарника.Когато някой хване шаран 2 кг ууууу голяма риба .Ама си я прибира .От 2008 несъм прибирал риба от Текето Как да порасне след като е станала мерни и хайде в живарника .НЕ СА ВИНОВНИ ОХРАНАТА а самите риболовци.Не всички но 80% от тях!!! За това няма риба на Текето

Вярно е, че търмъкчии има, но стига с тези мрежи. Тука сме сума ти и рибари, които ходят на Текето. Как един не каза, че е видял мрежар, а само сте дочули. Някой пуска слухове и всеки разнася като развален телефон. Момчетата бяха хванали все пак някакви бракониери преди 1-2 години. Причината е в нас. Аз лично не съм видял на Текето някой да хване риба и да я пусне. Отделно има добри рибари хващат големи шарани и ходят и ги продават по други язовири.tenesista_ написа:Пич неска бях на текето и е трагедия.... Причината не е в рибарите а в мрежите .Текето е доста опоскан и отделно рибите там са много наплашени и са сатанали доста предпазливи. Тва е истината!!!!!!!!!!!!!!

- Vlado_852
- разбира нещата
Стига бе хора, ще ме разбиете. Kasabino прочети си поста за николовските мрежари...
А че е виновна охраната, виновна е! Нали за това е охрана, най-малкото да сигнализира! А някой пита ли се защо не го прави!?
Ако нямаше мрежари, щеше да има риба, особено след такова зарибяване а още никой нищо не е хванал.
ПП
Kasabino sorry, ти си писал, че охраната се оплаквала, че няма правомощия срещу бракониерите, което си е същото де...
А че е виновна охраната, виновна е! Нали за това е охрана, най-малкото да сигнализира! А някой пита ли се защо не го прави!?
Ако нямаше мрежари, щеше да има риба, особено след такова зарибяване а още никой нищо не е хванал.
ПП
Kasabino sorry, ти си писал, че охраната се оплаквала, че няма правомощия срещу бракониерите, което си е същото де...
- djokoriboloveca
- разбира нещата
А ти какво искаш,да ти се обадят по телефона "Ела че ще пускаме мрежата,да ни видиш".kasabinho написа: Вярно е, че търмъкчии има, но стига с тези мрежи. Тука сме сума ти и рибари, които ходят на Текето. Как един не каза, че е видял мрежар, а само сте дочули. Някой пуска слухове и всеки разнася като развален телефон. Момчетата бяха хванали все пак някакви бракониери преди 1-2 години. Причината е в нас. Аз лично не съм видял на Текето някой да хване риба и да я пусне. Отделно има добри рибари хващат големи шарани и ходят и ги продават по други язовири.
Това не са слухове.Информацията е от човек който си е купувал прясна риба от съседа си по време на забраната а и преди това.Бракониера е от Николово и работи в Дунарит.Ако искаш и трите му имена ще науча.
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
Ами какво чакаш. Кажи му имената. Направи го публично известен, да се стресне малко. Тука сме много хора и той все ще разбере, че е станал известен. Познавам хора, които даже и бият бракониери. Да седиш пред компа и да казваш "Оф, че много мрежари има" няма да се оправят нещата.djokoriboloveca написа:А ти какво искаш,да ти се обадят по телефона "Ела че ще пускаме мрежата,да ни видиш".kasabinho написа: Вярно е, че търмъкчии има, но стига с тези мрежи. Тука сме сума ти и рибари, които ходят на Текето. Как един не каза, че е видял мрежар, а само сте дочули. Някой пуска слухове и всеки разнася като развален телефон. Момчетата бяха хванали все пак някакви бракониери преди 1-2 години. Причината е в нас. Аз лично не съм видял на Текето някой да хване риба и да я пусне. Отделно има добри рибари хващат големи шарани и ходят и ги продават по други язовири.
Това не са слухове.Информацията е от човек който си е купувал прясна риба от съседа си по време на забраната а и преди това.Бракониера е от Николово и работи в Дунарит.Ако искаш и трите му имена ще науча.

-
- сериозен играч
Текето се мрежеше през цялата забрана, и се мрежеше изцяло през ноща.И не е взжно да ли е бил Иван или Драган, след като системата го позволява винаги ще има бракониери.Не са виновни рибарите които отиват през уйкенда да си починат и да се позабавляват, виновна е цялата ни система, и такива служби с ХРАНТУТНИЦИ като ИАРА и КОРС, специално за текето са си виновни КОРС и нашият любим кмет който го боли оная работа какво правят неговите служители, защото само в определени смени се мрежи, ама на кой му пука.
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
Днес бях ,на щтръклево,много комари, само таранка....доволно ...1 кило за бирата.ще си останем и без този водоем......
Тя работата с текето е ясна, а някой може ли да ми каже нещо за "Малък Преславец" тъй-като съм решил утре да го посетя но нямам никаква информация за там, има ли риба или не, на какво взема и евентуално къде да застана. Благодаря предварително и наслука на всички.
- Vlado_852
- разбира нещата
Колеги не е точно за тук но искам да попитам, някой от русенските рибари, посещавал ли е Церова Курия? Мисля другата седмица да го посетя и събирам всякаква инфо.
- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
Днес на Текето от 5,00 до 11,00ч 1 каракуда 3 попчета и 2 облеза .Няма да я бъде тая
Ще сменям водоема

Не тръгвай с голяма кошница за гъби
Днес,за първи път след забраната ми остана време от работа да си почина и естественно реших да се отдам на риболовната страст.Едни приятели ми споменаха да вървим на Звънарци и се съглсих да отида с тях.Станах 5.00 ,нагласих такъмите,направих кафенце и ето ги тях пред входа.Натоварихме ,минахме през магазина за манджа и газ към дестинацията.Естественно по пътя се позабавихме и бяхме на язовира кам 7.30.Времето ,облачно.Разпънахме захранихме и почна надлъгването.Отначало нищо не бутва,времето се сменя облаци,сланце,облаци,дъжд и се почна,явно шаро се бе наспал и бе време за закуска.Стръв-царевица с аромат на ванилия а колегите царевица кисната в захар.Аз и единият колега вадехме умерено а Венци направо ги развинти гол след гол(да спомена ,че късмета му бе в едно пешкирче ,като след всяка риба си бършеше ръцете и аз пробвах и наистина действа).Ловихме на плувка с кука 12 ,жълта а решихме да пробваме и дънарките които уви останаха безмълвни цял ден.Подавахме периодично захранка царевица от консерва и заешки пилети ,но по едно време излезе силен вятър и обърна кофата с пилетите и с тях бе до там.За периода от 7.30 до 15.30 резултата бе 2 кофи риба.Шараните са под кило като малките ги връщахме.По навътре се виждаха да скачат отделни индивиди като на моменти даже скачаха и по 5-6 наведнъж и според окото ако не ме лъже бяха към 2 кила и нагоре.Лошото беше ,че неможахме да им хванем цаката как се ловят.Истървахме 3 шарана по над кило поради простата причина че нямахме кеп.Риболовът бе повече от доволен.За пояснение да спомена ,че се плаща по 5лв на човек излизат шарани главно ,има и таранка но изключително рядко.Колега MNG какво направи на Малък Преславец?
...and justice for all