Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Съвети за начинаещи гмуркачи
Модератор: nkolev66
-
- научил се да хвърля
Re: Съвети за начинаещи гмуркачи
Неопрените на АПНЕА също ще ти свършат работа.
"Only after the last tree has been cut down, Only after the last river has been poisoned, Only after the last fish has been caught, Only then will you find that money cannot be eaten."
Някой може ли да даде линк към тези неопрени? Да видя цени, размери и тнт.deathwalker написа:Неопрените на АПНЕА също ще ти свършат работа.
-
- научил се да хвърля
Най- малкото което искам е да влизам в колизии,особено с теб Сашо,просто предложих опция на колегата понеже взех на брат ми неопрен APNEA-LEGEND миналата година и ми хареса,та за това....пък който иска,знае къде да намери.gofus написа:Някой може ли да даде линк към тези неопрени? Да видя цени, размери и тнт.deathwalker написа:Неопрените на АПНЕА също ще ти свършат работа.
"Only after the last tree has been cut down, Only after the last river has been poisoned, Only after the last fish has been caught, Only then will you find that money cannot be eaten."
-
- новобранец
Последното, за което спестявам още от миналата година е някоя от модификациите на "АВМ" или "Украйна" , въпреки че където и да питам всеки продавач ми обяснява , че е това е много лоша идея.[/quote]
Първо, здравейте на всички от форума!
Аз съм нов и се надявам да ме приемете
. В отговор на "ретро рибаря": - От моите скромни познания мога да кажа, че не слушай толкова продавачите. Те трябва да си продават стоката. Всеки си знае с какви средства разполага и какво да си купи. Що се отнася до двата апарата, не се притеснявай щом можеш купи си. Лесни са за подръжка и с "просто" устройство, не ти трябва специализиран сервиз дори за редуктор и дихателен автомат. Грижиш ли се за тях редовно, ще ти служат дълго време. Успех!
Първо, здравейте на всички от форума!
Аз съм нов и се надявам да ме приемете

...Добре дошъл !black-shark написа:Първо, здравейте на всички от форума!Аз съм нов и се надявам да ме приемете

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Здравейте отново на всички , благодаря за съветите
Неопрена и всичко останало е вече е при мен
Остава само да го пробвам ,коеото ми се вижда голяма гимнастика 

Неопрена и всичко останало е вече е при мен

- Jack Daniels
- разбира нещата
да не забравиш да се намокрите първо заедно с неопрена, че иначе мисията е невъзможна с каквато и да е гимнастика 

Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Ами то направо си беше за скрита камера работата....
Влизам в банята мокря се.... и успях и го сложих .
Ама после тръгвам да го махам и така се заклещих ,че направо полудях, все едно жилетката ми сложиха от тея на лудите-така се омотах
Почнах да обикалям и да мокря навсякъде ,дърпах ама не , не иска да излиза и по-едно време влиза жената с малката и ... какво ли не ми чуха ушите ...
Примолих и се и го издърпахме заедно , но още малко и бях готов да зимам ножа и да го кълцам
След два ,три часа и след няколко питиета спокоен - пак в банята
Този път с балсам за коса - сложих го и го махнах сам
Малко ми стяга сякаш , но се надявам като вляза във вода да се отпусне ? 

Ама после тръгвам да го махам и така се заклещих ,че направо полудях, все едно жилетката ми сложиха от тея на лудите-така се омотах

След два ,три часа и след няколко питиета спокоен - пак в банята

Един приятел щеше да се удуши с една 7-ца,и от тогава повече не го е пипнал

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Дано да е само първия пътgogo26 написа:![]()
Първия път е така.После неопрена леко се отпуска а и ти му свикваш.
Един приятел щеше да се удуши с една 7-ца,и от тогава повече не го е пипнал

...колега , аз по принцип избягвам да слагам каквито и да са химически препарати при обличането на неопрена , всичко това ти влиза в тялото , чрез порите на кожата
, за един път или два пъти не е фатално , но ако ти стане навик си тровиш организма
...как се обличам аз , при поносима температура на морската вода :намирам си издълбано в скалите на брега , от морските вълни нещо подобно на кресло или улей ,което е на дълочина 20-30 см. далеч от пясъка ...подлагам си горницата , сядам на нея и със задник потопен във водата нахлузвам крачолите на долницата , като самите те са пълни с вода , нахлузвам ги , доколкото мога , после се изправям и си дообличам гащеризона , след това с пръст си разтварям крачолите отдолу за да изтече събраната в долницата вода ...следва обуване на ботинките - тях ги обуваш над морското равнище , но требе ги намокриш също ...горницата - влизам до кръста в морето , поемам дъх и под водата си нахлузвам бонето , после си показвам манерката отгоре и подводно си нахлузвам и ръкавите , после излизам , изчаквам да се оцеди ако се е събрала вода вътре и си смъквам долницата и я закопчавам ...пробвай
...тъй се облича неопрен точно за 10 мин . без зор
...общоприето правило е маншетите на ботинките и ръкавиците да са под неопрена , но според мен при топла вода и обратно да ги сложиш , не е фатално и много по лесно ...аз не робувам на правила

Това е най-добрия начин за обличане Булти,но ако водата е над 18 градуса.Аз влизам до кръста и си обувам панталонките под вода,слагам горнището във водата и се "гмурвам"в него,излизам на брега и изцеждам водата.
- Jack Daniels
- разбира нещата
аз за да избегна този гърч си взех 7мм тип водолазен,с плюш отвътре и цип, обличам си го на сухо, мислех че може да ми е студено и допълнително взех потник 2мм вендуза който облякох само първите 2 пъти щото нямаше нужда, 3 часа изкарвах без даже да сефтосам пикалото на батко Влади /благодарско за подаръка
/ тези 3 часа при яката миграция си бяха напълно достатъчни кукана да ми стане къс
, така че всеки трябва да реши за себе си с кое да направи компромис

- Jack Daniels
- разбира нещата
много важно нещо - гащеризона в горната си част е вендуза и долу на глезените /както и на китките/ си завършва с вендуза, която си залепва за вендузата на чорапите
Последно промяна от Jack Daniels на Пет Юли 30, 2010 8:36 pm, променено общо 1 път.
Джимбо , предимствата на вендузата , не са само в по-добрата топлоизолация , но и в по-голямата еластичност , която благоприятства и по - добрата апнея , което е от значение при гмуркане на 15+ ...