Асеновград-регион<реки,язовири,езера,блата>

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
bat_boiko_nikolov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Асеновград-регион<реки,язовири,езера,блата>

Мнение от bat_boiko_nikolov »

chestarfield написа: Доста конфузно ще ми е овчарите да ми се смеят като ме видат да кибича с дънни тамка. :oops:
Абе кажи им , че са мойте :D
Нали са и от една марка....
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
ahvoinev

Мнение от ahvoinev »

Бойко ти си бил голям професор :D :D :D
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

И ако хвани някоя останала каракудка,да каже че пак е от твойте :D
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
Invader
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Invader »

Два дена вече след работа отскачам до р.Чая. Завчера каквото си хванах си го върнах, но снощи изкарах 20-тина мерни мряни и си ги взех. Всичките бяха пълни с хайвер :( Същото беше и с петъчните каракуди от "40-те извора".
Който ги мисли тези забрани му препоръчвам да започне да се занимава с нещо друго :!:
:fishing6:
Аватар
bigfish133
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bigfish133 »

Invader написа:... 20-тина мерни мряни и си ги взех. Всичките бяха пълни с хайвер ...
Който ги мисли тези забрани му препоръчвам да започне да се занимава с нещо друго :!:
Колега , специално за мряната това си е в реда на нещата , хващал съм мряни с хайвер и август месец , та не мисля , че тука баш са виновни господата от ИАРА . Виж , ако ти имаш желание можеш да пускаш хайверените , ама това си е лично твой избор , никой не може да те накара да го правиш . Успехи !!!
Аватар
Invader
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Invader »

bigfish133 написа:
Invader написа:... 20-тина мерни мряни и си ги взех. Всичките бяха пълни с хайвер ...
Колега , специално за мряната това си е в реда на нещата , хващал съм мряни с хайвер и август месец , та не мисля , че тука баш са виновни господата от ИАРА . Виж , ако ти имаш желание можеш да пускаш хайверените , ама това си е лично твой избор , никой не може да те накара да го правиш . Успехи !!!
Колега, ако трябва да съм честен, в август хайверени мрени не съм хващал (говоря за р.Чая). Случвало ми се е най-късно до началото на юли и то примерно на 20-30 мряни-1 до 2 с хайвер. И съм забелязал, че всяка година перодът играе с 2-3 седмици, не само за реките, а и за затворените водоеми.

Съжалявам, че малко ще се отдалеча от темата, но според теб за забраната кой е виновен? Да не би ние? Тази година се осетиха, че направиха грешка, обаче не посмяха да я увеличат с повече от 10 дни. Сега и каракудата и мрените и кефалите са още пълни.

И ако не е тайна как разбираш коя мряна е с хайвер и коя не? Серозно питам, защото хайвера им е удължен (подобно на мехура) и се разполага по дължината на рибата. Аз ги гледах, гледах и не можах да разбера дали са по-надути от нормалното. За каракудата и кефала е друго нещо, винаги може да се разбере имат или нямат хайвер. За улеснение ти пускам една мряна от снощните:

Изображение

Наслука и успехи и на теб !

п.п. ако някой си е помислил, че се правя на по-католик от папата е сбъркал! Просто исках да предупредя колегите от асеновгреадско, че можем да изчакаме още малко с мряните.

По темата:
В района на Бачково едрите мряни са се загубили нещо. Или са си хвърлили скоро хайвера и сега са мудни, или са заминали надолу по течението. В момента там излизат предимно малки до средни мренки и кефалчета. По-едри кефали (около 20 см) изкарах в събота и то само на скакалец. Няма ги вече едно времещните 35-40 сантови рибоци :( Да не говорим че дядо ми, лека му пръст, ми е разказвал за мрени по над 40 санта :shock: След строежа на флотационната в Лъки всичко се е променило коренно, а според мен и сега се постепенно всичко се променя с отрицателен знак :evil:
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Около Бачково,големите мрени ги няма от 2- 3 г.Нали една цистерна се беше обърнала под Н. Бани,и мрените и те обърнаха коремите.Квото беше беше,мряната изчезва от година на година.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от chestarfield »

Доколкото знам се готвят да правят ощи два ВЕЦ-а над Баните :evil: , така че скоро ни мрени ни кефали та камо ли пастърви ще има.
И от Марица риба не можи да се качва :?
Както се казва наща река е на самотек и скоро само жаби и комари ще има около нея и в нея.
Добре че направиха хората 2-3 състезания и зарибиха та пъстърваджйите начесаха крастата след тях :wink:
http://www.facebook.com/karakshans
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
Аватар
bigfish133
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bigfish133 »

Invader написа:...Колега, ако трябва да съм честен, в август хайверени мрени не съм хващал (говоря за р.Чая)...
... Съжалявам, че малко ще се отдалеча от темата, но според теб за забраната кой е виновен?...
...И ако не е тайна как разбираш коя мряна е с хайвер и коя не? Серозно питам, защото хайвера им е удължен (подобно на мехура) и се разполага по дължината на рибата. Аз ги гледах, гледах и не можах да разбера дали са по-надути от нормалното...
Колега , за съжаление не съм ходил за мряна по Чая и не мога да кажа за там , но там където ходя всяка година хващам мряни с хайвер в средата на август . Не е толкова много като количество както през юни , но торбичките с хайвер са наполовина пълни . Не съм сигурен , но мисля ,че не го хвърля наведнъж , а го прави на порции , като понякога остава хайвер , който се изхвърля накрая на лятото без да се осемени . По въпроса за забраната съм абсолютно съгласен с теб , че тази година господата от ИАРА сглупиха със неадекватния срок , който определиха , ма ние сме си свикнали с техните глупости така че ... Просто имах предвид , че какъвто и срок да дадат от агенцията , в началото на разрешения за риболов период неминуемо ще се хващат мряни с хайвер . А за това как да ги познаваш - много е просто - коремът на мряната , която е хвърлила хайвера си е плътно прилепен към тялото и рибата има онази специфична вретеновидна форма . Подутината която се вижда точно над средния ти пръст говори ,че рибата не е свършила работата си . Ако хванеш риба , чиито анален отвор е зачервен и поддут (рядко се случва , поне при мен ) значи си хванал риба , която е току пред мръстене . Ма то тогава при най - малкото стискане и хайверът "потича". Успехи !!!
Аватар
Invader
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Invader »

chestarfield написа:Доколкото знам се готвят да правят ощи два ВЕЦ-а над Баните :evil:
Прав си Асене. Преди 2-3 месеца проучих първата площадка, която започва от табелата на Наречен (т.е. там ще е водохващането) и завършва около километър надолу по течението, където ще е мини ВЕЦ-а. Тези централи са малки и не са толкова пагубни за реката. Водата надолу няма да се загуби, а само в този участък ще намалее. Скоро разбрах, че са получили разрешително, но не знам кога започват строителство. По-лошо щеше да е ако беше голяма ВЕЦ като "Асеница", на която и трябва доста голям пад.
А другата МВЕЦ за сега е превидена да е след разклона за Забърдо, но още нищо не сме правили там и не знам подробности, освен че инвеститорите са от Турция.

p.s. Чая в района на Асеновград в момента е бозичка.
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от chestarfield »

Тези централи са малки и не са толкова пагубни за реката
Всяко едно одбиване на вода и пресичане на естествения поток е пагубен за околната среда и екосистемата.
А на Чая това ще е 3 участък който ще пречи, нито на горе , нито на доло да се движи риба.
Ако не е Лясковската река през лятото,тази отсечка до града няма да е има, това значи край на екосистемата около тази област.
http://www.facebook.com/karakshans
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
ШарАнЧО
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ШарАнЧО »

Здравейте колеги рибари.Утре съм на яз,Мулдава някой ако ми даде инфо какво е положението в момента ще съм му много благодарен :)
georgi30
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от georgi30 »

На Мулдава но на кои язовир то там има 2-3 язовира майче.
Георги Тенев
ШарАнЧО
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ШарАнЧО »

Еми асъл мулдавския точно до селото е като се отива за с.Стоево веднага след Мулдава в дясно се отбива кара се по черен път 100-200 метра и се вижда язовира
edinak22
новобранец
новобранец

Мнение от edinak22 »

Долкото сам информиран,Мулдавския язовир е изоставен и няма нищо,другия които е в ляво е на такса 10 лв. зарибен !!! :D
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”