Малко помощ за монтажи

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Станимир Христов
разбира нещата
разбира нещата

Малко помощ за монтажи

Мнение от Станимир Христов »

Здравейте колеги

Днес отидох до реката в Кингстън да пробвам малко на ваглер как е риболова, но от този фидер и спининг съм забравил как да си построя такъмчето.... :)

http://www.gerrysfishing.com/images/pro ... _large.jpg - ето с такъв ваглер съм 2.5гр. лети перфектно, но нещо не мога да хвана цаката как да си построя линията....

Ваглера не може да носи никакво допълнително олово... смисъл слагам един миниатюрен дропер на повода и дотам (ваглера го фиксирам с възел отгоре и отдолу)

Някакви други идей за монтажи да ми дадете ???
Изображение
Изображение Изображение
Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
Ачо ♣

Re: Малко помощ за монтажи

Мнение от Ачо ♣ »

Във форума има доста мнения по този въпрос. Виж това може да ти помогне .
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Смени си ваглера, като начало.

Какъв монтаж искаш да правиш при положение, че плувката не носи никакво допълнително олово?
Това е ваглер за риболов на малки дълбочини и е напълно нормално да носи съвсем малко олово по линията или дори само стръвта.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Naiden71
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Naiden71 »

Колега,мисля си че ако се поогледаш там където си ще получиш доста компетентен отговор от някой местен!
Пък после да ни запознаеш и нас... :wink:
Cohiba Fishing
nedkofishing
новобранец
новобранец

Мнение от nedkofishing »

Станимир Христов написа:Здравейте колеги

Днес отидох до реката в Кингстън да пробвам малко на ваглер как е риболова, но от този фидер и спининг съм забравил как да си построя такъмчето.... :)

http://www.gerrysfishing.com/images/pro ... _large.jpg - ето с такъв ваглер съм 2.5гр. лети перфектно, но нещо не мога да хвана цаката как да си построя линията....

Ваглера не може да носи никакво допълнително олово... смисъл слагам един миниатюрен дропер на повода и дотам (ваглера го фиксирам с възел отгоре и отдолу)

Пробвай първо на някое малко гьолче колега докато свикнеш с риболова на мач въобще и забрави засега реката . На течение ще имаш големи ядове с монтажите и захранките за начинаещ в мачовия риболов. Съвет -прикрепи се до някой който е в час с риболова на мач там където живееш в момента.Успех :D
Аватар
gorkata_petrov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gorkata_petrov »

Послушай Чируса.Запаси се с повечко ваглери.Може да се посъветваш с някой по- опитен колега с какви точно.Ако нямаш такъв , пиши ми на лични , ще се опитам да помогна.На всеки ваглер пише какво е собственното му тегло и колко тежест може допълнително да носи по линията.Вземи си ваглери на Колмик, Сенсас,Мило.Те са утежнени в долния си край с шайби, които могат да се свалят и тежеста им да се добавя по линията.А за монтажи виж тук
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 0%B0%D1%87
Това е като да бягаш сам и да излезеш втори ????
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Станимир Христов написа:Здравейте колеги

Този ваглер е pellet waggler което означава че с него се лови със стръв пелети на макс 1м. дълбочина и за река няма да ти върши работа. Пробвай със слайдер или както им викат в Англия stick float демет плувка стик.
Ето ти един монтаж за стик
Изображение
Тук може да прочетеш още http://www.gofishing.co.uk/Angling-Time ... d-streams/
А със тоя ваглер дето си го купил може да ловиш шарани с пелети у някое commercial fishery.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”