Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Три вида макари за далечна дистанция.
Модератор: Paublo_Eskobar
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Три вида макари за далечна дистанция.
Колеги, наскоро почнах издирването на макара за фидер за далечна дистанция, и ето какво открих като единствени три предложения.
Моля за съвет коя да избера, поствам моделите от горе на долу по цена:
http://www.daiwa-cormoran.info/co/en/pr ... -model.htm

http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=6781

http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=7348

Номер едно е най-лека и най-евтина, съответно най-некачествена , но ми харсева , цената и е ,85,00лв.
Ще се радвам за съдействие с мнения и отзиви, за Балзера съм събрал едно, две мнения...
Поздрави,
Мариан.
...забравих да питам, ако някой знае Корморана къде се продава да свирка.
Моля за съвет коя да избера, поствам моделите от горе на долу по цена:
http://www.daiwa-cormoran.info/co/en/pr ... -model.htm

http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=6781

http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=7348

Номер едно е най-лека и най-евтина, съответно най-некачествена , но ми харсева , цената и е ,85,00лв.
Ще се радвам за съдействие с мнения и отзиви, за Балзера съм събрал едно, две мнения...
Поздрави,
Мариан.

...забравих да питам, ако някой знае Корморана къде се продава да свирка.

- gloupan
- разбира нещата
Re: Три вида макари за далечна дистанция.
http://hristocarp.com/shop/index.php?ma ... 1bafef6372
Ако имаш път мини да провериш и в "Майсторски риболов" до Пирогов.
Ако имаш път мини да провериш и в "Майсторски риболов" до Пирогов.
TRS70MLF2
Ще ти дам малко инфо и за браунинга-приятеля с който ходим за риба си я взе-като цяло са едни и същи с балзера-по големина и екстри,като разликата е в шпулите,като на браунинга събират повече корда от рода на 0.25 -200м/без да притендирам за точност/и в това ,че втората шпула е графитена.Той ми спомена също ,че черната боя е започнала да се лющи след 10-на риболова.Ето я на ,,зелено,,

ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Колега не така на земята макарата
няма как да не започне да се люпи.

Не е от това -повярвай.Това,, на земята,, се случва рядко.Черната боя на макарата за която говорим, стои на усещане като гумена,много е приятна на пипане,но изглежда не е качествена или не за там-не знам,но което в прочем не пречи на добрата и работаneumornia написа:Колега не така на земята макаратаняма как да не започне да се люпи.
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Това микадо си е за тежък дънен риболов. Ще ти дойде големичка за фидера.

Незнанието не е извинение.
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
....значи отпада.
-
- учете се от него
Всички варианти на макарите CORMORAN "CORCAST"също са за далечни дистанции 
п.п. цитата е от темата за "сбиролино", ма то е почти същото:

п.п. цитата е от темата за "сбиролино", ма то е почти същото:
Бачо Илия написа:..........................................................
Относно макарите и влакната!
Макарите трябва да се не много високо оборотни, ориентировъчно с предавателно число 4.2-5.2- обикновенно проводката със сбиролино се извършва или бавно, или много бавно; с вместимост на шпулите около 200м/0.20 или по-голям номер за по-едрите видове хищници, като щука, бяла риба....Добре е, във връзка с големите дистанции 50...70....100м, шпулите да са или издължени(лонгкаст), или като тез на картинката по-долу; спининговия модел на "корморан -коркаст" е с предавателно число 4.2:1, а тези на картинката са с предавка 5.1:1.
Влакната е добре да са оцветени в ярки цветове, добре видими и във всички случаи трябва да са низко разтегливи, безпаметни и с нисък коефициент на триене(износоустойчиви) 0.18-0.25. Според мен трябва да се ползват и плаващи и потъващи влакна, в зависимост от това какъв вид поплавък се ползва по време на риболова. От първия вид, ползвам влакна на Колмик, а от втория вид- на Сарфикс; с едно уточнение, че това всичкото на картинката по-долу го ползвам и за фидер, мач и боло. За плетените влакна нямам мнение, защото не съм ползвал такива, но имам един колега и много добър приятел който лови само със сбиролино,ползва само плетени влакна и едни умопомрачителни 50-60 грамови бомбарди и булда. Като му знам резултативноста на Копринка... явно вършат добра работа ( той, между впрочем ми е и "връзвача" на всички мухи и стримери от десетина години насам).
От няколко месеца съм заприходил и две нови макари, пак са Корморан-КОРКАСТ, но с преден аванс; едната е спинингова с предавателно число 4.2:1 и две дълбоки шпули(160м./0.30); другата е мачова с три плитки шпули(110м/0.20) и предавка 5.1:1, на едната от шпулите вече имам и плетено влакно 0.10, но още не съм го тества.
Толкова за сега за прътите, макарите и влакната; по-нататък ще следват поплавъците, аксесоарите, куките и примамките.

- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
За сега съм с тази-------->

...събра 300м. 0,20 някакво Куантум , което за сега ми допада най-много, а макарата е пълен боклук-предполагам като удари 20кг риба ще ме напусне, и ще трябва да си върна стария безстрашен Mach-2, който 30кг цом извади без проблем.
По межодругото, май ще си поръчам Балзера от 110лв.

...събра 300м. 0,20 някакво Куантум , което за сега ми допада най-много, а макарата е пълен боклук-предполагам като удари 20кг риба ще ме напусне, и ще трябва да си върна стария безстрашен Mach-2, който 30кг цом извади без проблем.
По межодругото, май ще си поръчам Балзера от 110лв.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Големшък е тоя балзер бе колега.Не бързай.Гледал съм го на един колега тук по Дунава се засичаме.Ми то си е за дънарка само дето шпулата му е плитка.И то много.Нали видя че е за плетеняци? Да не стане така,че да не събере достатъчно монофил.От друга страна пък не мога да ти дам добър съвет,защото не ми се е налагало да гоня далечни дистанции.Само ще загрозиш Катаната 

-
- разбира нещата
qno_zloo защо ти е макара за далечна дистанция ,като ти и с тази си мяташ хранилки 70гр. на 160 метра... ? ?
За тебе далечна дистанция какво е 350м ?

Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Станимире, това шега ли е?Станимир Христов написа:qno_zloo защо ти е макара за далечна дистанция ,като ти и с тази си мяташ хранилки 70гр. на 160 метра... ? ?![]()
![]()
нямам живарник
-
- разбира нещата
Не бе човек, прочети
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 30#p588144
който го може го може
Той пича само на 140m със 70 гр. хранилки мята
аа да и е с монофил 0.18 

Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
-
- учете се от него
Тази първата съм я гледал, връткал.... даже се бях насочил да заприходя две такива:

Това, вярно че е макара за много големи дистанции, но и прътите за нея трябва да пасват някак си- ако са "НН"-фидери, специализирани "карп" или "метод" фидер-пръти, "авон"... по-леки варианти на шаранджийски изпълнения на пръти, бива; това "нещо" е малко по-малко от макара "биг пит" и като ниско бюджетен шаранджийски вариант е съвсем подходящо. Да, това откровено е макара за големи дистанции, особено пък и ако говорим за по-тънки плетени влакна и лидери, но пак казвам че прътите трябва да са подходящи и да има къде да се ползва по предназначение

Това, вярно че е макара за много големи дистанции, но и прътите за нея трябва да пасват някак си- ако са "НН"-фидери, специализирани "карп" или "метод" фидер-пръти, "авон"... по-леки варианти на шаранджийски изпълнения на пръти, бива; това "нещо" е малко по-малко от макара "биг пит" и като ниско бюджетен шаранджийски вариант е съвсем подходящо. Да, това откровено е макара за големи дистанции, особено пък и ако говорим за по-тънки плетени влакна и лидери, но пак казвам че прътите трябва да са подходящи и да има къде да се ползва по предназначение