Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

моля, кажете ми...
Модератор: sapuna
моля, кажете ми...
Здравейте!
Седя тук и се опитвам да обясня на едни колеги с какво съм ловила риба, но не му помня името. Без съмнение знаете, така че, моля, помогнете.
Значи "уредът" е една мрежа опъната между две летви (не задължително дървени), с тежести от едната страна. Мята се и тя като падне във водата застава вертикално, та рибите, които решават да минат, там си и остават. Сега остава да напиша "Що е то?":)
Не и се сърдете - тя е само жена!:)
Седя тук и се опитвам да обясня на едни колеги с какво съм ловила риба, но не му помня името. Без съмнение знаете, така че, моля, помогнете.
Значи "уредът" е една мрежа опъната между две летви (не задължително дървени), с тежести от едната страна. Мята се и тя като падне във водата застава вертикално, та рибите, които решават да минат, там си и остават. Сега остава да напиша "Що е то?":)
Не и се сърдете - тя е само жена!:)
-
- ще става разбирач
много благодаря!
по-добре бракониерка, отколкото да пълня водоемите с риболовни аксесоари. 

офффф
абе такива жени най-добре да не се вяскат по водоемите
Ей, това, че някога, някъде съм ловила с мрежа не означава, че го правя постоянно. Всъщност, на риба не съм била отдавна, а и не ми е страст. Зададох 1 въпрос, получих конкретен отговор, за което благодаря. Благодаря и за не толкова конкретните "отговори" от типа "Аз съм мъжото, а ти работа на гьола немаш!":)
А между другото, работа там винаги си намирам, защото след всяко скъсване, което е почти на всяко мятане:P, се налага да си връзвам кукичките САМА. И това само, защото МОГА, а вие?
Беше ми приятно!:)
И ако не кълве, бийте си камшика към Овчарица - там със сигурност ще успеете, не ви трябват специални умения.
На слука
А между другото, работа там винаги си намирам, защото след всяко скъсване, което е почти на всяко мятане:P, се налага да си връзвам кукичките САМА. И това само, защото МОГА, а вие?

Беше ми приятно!:)
И ако не кълве, бийте си камшика към Овчарица - там със сигурност ще успеете, не ви трябват специални умения.

На слука

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
МмммДа ! Доколкото си спомням имаше един такъв член ( не му помня номера ) в който се пише горе долу тъй : разрешен е риболова с един брой цапало , със размер на окото ( не го помня точно колко беше ама не е от порядъка на 10 -20 см ) , което се използва ЕДНОКРАТНО за риболовен излет за набавянето на стръв .
Бах бааа му , кат се сета на последното състезание - екоакция на Пънчака как с Алеко ( тогава все още ИАРА служител ) конфискувахме на един образ три цапала като му цитирах по - горния член
и после ги зачислих на Добри Добрев който ги бил наклъцкал под надзора на Бат Станиля 
Бах бааа му , кат се сета на последното състезание - екоакция на Пънчака как с Алеко ( тогава все още ИАРА служител ) конфискувахме на един образ три цапала като му цитирах по - горния член

Абре колеги, не му ли отделяте малко повечко внимание на това пусто цапало?!! Не че го одобрявам, даже напротив. Най малкото защото няма по-гадно нещо от това насред тишината и спокойствието на някой летен селдобед да се появи някой и да започне лудо шляпане около теб с въпросния инструмент. Но да го коментираме толова...?! Прилича ми на господата проверяващи, които през пролетта ще се изпотрепят да "хващат" пенсионери и цигани отишли за попчета на Дунава с по някоя върбова клечка, докато косачите, мрежарите и бомбаджиите сякаш не съществуват...
Колега, не рабирам защо е нужно да използаме всеки повод да заставаме на нож срещу другия?!? Аз едвам казах "А", а ти си готов да ме разкъсаш!! Ще кажа пак, този път по ясно: твърдо ПРОТИВ съм изпозването на всякакви подобни уреди и лично аз не бих го направил никога. Просто ми се стори че му се отделя повечко внимание отколкото заслужава. Доколкото съм виждал с него освен уклей (същия, който бихме хванали и с въдица) и изключително рядко по някоя бабушка друго не се лови. Но е твърде вероятно за 15 г. риболов да не съм видял достатъчно и в такъв случай разбира се въобще не съм прав.
Хайде наслука и късмет!!!!
Хайде наслука и късмет!!!!
-
- вече хвърля и на тежко
Виждал съм с цапало да се вадят кленове по 600-700г.
Е тва е, ебати простотията .
Мислех че , е абсолютно забранено
.
Много ме дразнят оправданията от типа : Ееее , кво аз съм фанал само педесетина рибки с тва , кво се заяждате с мене вижте ония с километрите мрежи или заводите колко цапат и т.н.
Все едно да се каже : Еее , кво аз съм направил едно грабежче за 5000лв . кво се заяждате с мене вижте ги ония дето гепат милиони .

Е тва е, ебати простотията .
Мислех че , е абсолютно забранено

Много ме дразнят оправданията от типа : Ееее , кво аз съм фанал само педесетина рибки с тва , кво се заяждате с мене вижте ония с километрите мрежи или заводите колко цапат и т.н.
Все едно да се каже : Еее , кво аз съм направил едно грабежче за 5000лв . кво се заяждате с мене вижте ги ония дето гепат милиони .

дай рибо рибо дай
Не бре, колеги! Вече започвам да мисля, че не мога да се изразя като хората...
Най-малко аз съм засегнат или обиден от нещо във връзка с тъпото цапало. Но точно заради това че "все си измиваме ръцете с другите" аз ужасно се дразня от другата крайност: да се симулира контролна дейност и непримирима решителност по отношение на някой с пет бабушки в торбата, а този с петте тона в мрежите да не го вижда никой
Иначе абсолютно сте прави за всичко, което казвате - гадно е, тъпо е, неразбираемо е, и е ПРЕСТЪПНО. Риболовът е нещо съвсем друго от това на всяка цена да занесеш рибата до тигана (и да я набуташ в тумбака), но това е една дълга и прекалено краисва тема за да я зачеквам точно тук...
P.S. Фактът , че пощенската ми кутия е празна ме радва и е оптимистичен знак, че все пак сме се разбрали

P.S. Фактът , че пощенската ми кутия е празна ме радва и е оптимистичен знак, че все пак сме се разбрали