Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Идея ... Линия За КЛЕН(КЕФАЛ)
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Идея ... Линия За КЛЕН(КЕФАЛ)
Линия За КЛЕН(КЕФАЛ).Мисълта ми е да мога да ловя на Вишна или други плодове

- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Идея ... Линия За КЛЕН(КЕФАЛ)
Ми хващаш клен / Кефал/, слагаш му вишна или друг плод в устата / портокал,ябълка и т.нат./, и линията ти е готова .....
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
- icho_87
- вече хвърля и на тежко
лично не съм хващал, но съм виждал на черница как се лови. най-обикновена линия с няколко сачми за утежняване - най-тежката най-долу и нагоре по-малки. Успех 

-
- и господ не е толокова добър
Местя темата. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- vladimir1974
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
По р.Осъм/около Ловеч/ ловят с тежки самоделни плувки/4-5г легнали/ от дърво/чам обикновенно/.Линията е без повод и без утежнение и така се презентира стръвта по естествено от самата си тежест пропада .Ползват се мн.видове стръв червени плодове-черница,вишни,череши,рибка,жабки,дренки и т.н. Аз лично на парче джанка/жълточервена/съм имал най- голям успех.Пусках в края на бързея и водата отнасяше стръвта във вир в който 90% от замятанията имах кефал...успех
kasmet
-
- ще става разбирач
Е това точно не го разбрахviktor_todorov_ написа:![]()

-
- научил се да хвърля
от тънката част на царевичака /стеблото/ отрязваш парче около 3-4 см. навиваш в него малка вида .лакираш двата края и му нанизваш две шлауки.ловиш само на това без олово. плозвам само такива плувки за мравка.
-
- и господ не е толокова добър
Взимаш клечка от реката, застопоряващ я и си готов, линията може и без тежест, може и с някой дропер, зависи къде ще ловиш.Това се прави предимно при наплашени риби в плитка и бистра вода, кефала не се плаши от клечката, за разлика от плувката.Ако си с директен, не ти трябва и клечка 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- новобранец
ЛЕЛЕЛЕ мгого ти благодаря ..... добре че не те пазнавам ,че трябваше да се самоубия от твоя хумурbat_boiko_nikolov написа:ващаш клен / Кефал/, слагаш му вишна или друг плод в устата / портокал,ябълка и т.нат./, и линията ти е готова .....

-
- научил се да хвърля
Тук ловим клена на череша, а по късно и на джанка с плувка 1гр. ,без утежнение и кука №3,4,5 - с дълбока огъвка.
Стръвта се движи над дъното по естествен начин, без да я смущават никакви тежести.
Стръвта се движи над дъното по естествен начин, без да я смущават никакви тежести.
И да ме няма, пак съм тук !
-
- сериозен играч
За кефал- легнала плувка без тежест след нея. Плувката си я правя от химикалка, като с запалка стопявам двата края от страни и нахлузвам шлаухи. Този метод е изключително ефективен за по плитки реки с бавно течение. За стръв използвам скакалец. По този начин на Арда съм правил по 30-40 кефала на ден.

- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
viktor_todorov_ написа:ЛЕЛЕЛЕ мгого ти благодаря ..... добре че не те пазнавам ,че трябваше да се самоубия от твоя хумурbat_boiko_nikolov написа:ващаш клен / Кефал/, слагаш му вишна или друг плод в устата / портокал,ябълка и т.нат./, и линията ти е готова .....![]()
Аз не съм лош човек

- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
При нас го ловим на легнало стиропорено перце / от най-малките/ и много малка тежест / дропер/, но подвижен на 20 см. над куката !
Стръвта е различна - скакалец, червей, муха, попово прасе и т.н.
Тактиката е на изтичане, като линията се влачи леко по дъното .
Успех
Стръвта е различна - скакалец, червей, муха, попово прасе и т.н.
Тактиката е на изтичане, като линията се влачи леко по дъното .
Успех

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Ама да го ловят,а не само да разлайват кучетата!
На джанка/вишна,череша/ - изрязвате малко капаче от страната на дръжката,от към дупето/долната страна на плода/ и с клечка избутвате костилката.От към изрязаната част нанизвате повод с малка кука/тройката е желателна/ до набиването и в плода и закачате към основното влакно/вирбел,карабинка или бърза връзка,а може и клуп в клуп/.Няма плувки,няма утежнения.Заставате на обраслия бряг под точното плодно дърво,мятате шепа точни плодове,пускате монтажа на 20-30см от брега и се криете в бандарлъка!Индикацията на вземането е ВИЗУАЛНА!
СТРЪВТА е според ДЪРВОТО,под което ловим!!!
Тогава тя си е основна храна за района и сезона,а не случайно попаднала под носа на клена!

На джанка/вишна,череша/ - изрязвате малко капаче от страната на дръжката,от към дупето/долната страна на плода/ и с клечка избутвате костилката.От към изрязаната част нанизвате повод с малка кука/тройката е желателна/ до набиването и в плода и закачате към основното влакно/вирбел,карабинка или бърза връзка,а може и клуп в клуп/.Няма плувки,няма утежнения.Заставате на обраслия бряг под точното плодно дърво,мятате шепа точни плодове,пускате монтажа на 20-30см от брега и се криете в бандарлъка!Индикацията на вземането е ВИЗУАЛНА!
СТРЪВТА е според ДЪРВОТО,под което ловим!!!
Тогава тя си е основна храна за района и сезона,а не случайно попаднала под носа на клена!

Чесно да ти кажа аз ги ловя с мухарката и си е чиста работа . Иначе по Ловеч ги ловим с бяла плувка от дърво както каза един колега по - нагоре в темата, плувките се правят най - често от чам . На черница, малка рибка, джанка и череша не слагам никакви тежести само кука и на 4 педи от куката плувката . Та общо взето това е ...