Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

панчарево
- geibriel
- вече хвърля и на тежко
панчарево
Значи накратко от някой бях чул че след пънча (маи си е река искър там) имало рибета и реших да проверя отидох отзад на стената нз дали е разрешено да се лови там но имаше колеги и пуснах плувката риба имаше но изобщо не пипна та въпроса ми е разрешено ли е да се лови там и ако някой знае дали излиза нещо там и на какво иначе се подразних от парашутистите който необезпокоявани пълнеха живарника но какво да се прави явно някой хора просто не им пука за природата а на господата от иара още по малко
Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
1875
Re: панчарево
Имаш предвид под стената ли, там дето са мангалите?
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Няма страшно!Като се научи простолюдието,че парашута не е позволен начин за риболов,ще ни мине! 
П.п Иначе най дава на парашут,щом неще на плувка.

П.п Иначе най дава на парашут,щом неще на плувка.

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Как да се научат, че е забранен като се продава свободно в магазините 

- geibriel
- вече хвърля и на тежко
Имаш предвид под стената ли, там дето са мангалите? да точно там знаеш ли нещо на какво се лови какво излиза;}
Не сме народ
1875
1875
Преди години излизаха едри кленове, ама сигурно вече са изловени от бледоликите братя мангали.
костур,червеноперки,каракуди-маломерни.
Риболовът там зависи от доста фактори, на първо място от това дали изпускат вода от Панчарево или не. По принцип в реката има клен, понякога и едри екземпляри, мряна, кротушка, чат пат костур и дребосъци. Ако изпускат вода, пак става риболов, ама трябва да търсиш рибата в спокойните места около брега. За стръв ти препоръчвам две доказали себе си примамки. Едното е земният червей, който се копае в бреговете на самата река. Един такъв леко синкавее. Другото е жабче, кефалите си умират за него. За кефал най-добре е да ловиш на влашка плувка. Такъмът е следният - директен телескоп, на линията слагаш утежнение 3 - 4 грама под формата на 6-7 съчми. Плувката е вдигаш нагоре, тя ти служи само за индикатор. Замяташ по течението надолу и оставяш водата сама да ти положи линията на дъното, като правиш сметка да отиде все пак на някакво читаво място - вир, дълбочина до брега или нещо от сорта. Слагаш телескопа на колче и чакаш. Като ти изплющи кефала - действаш. Става и с пиявица, обачепри първото кълване трябва да му отпуснеш малко влакно, за да наеме и чак тогава засичаш.geibriel написа:Имаш предвид под стената ли, там дето са мангалите? да точно там знаеш ли нещо на какво се лови какво излиза;}