Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Препоръка/Мнение за шаранджийска макара
Модератор: sapuna
Препоръка/Мнение за шаранджийска макара
За Tica Scepter GE е ясно, но ми идва малко скъпо. Опитвам се да мина с до 80лв и се заглеждам към Tica - Rage LA размер 60. На практика никакви отзиви не намирам за нея. Приемам и други предложения. Мисля да ги слагам на JRC Contact.
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Препоръка/Мнение за шаранджийска макара
Колега неизглежда лошо макаричката , но защо несе огледаш за корморан биг-бен 500 , аз ловя с такива и съм доволен , аи щети се върже пак в този ценови диапазон
http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/en ... k5866.html

http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/en ... k5866.html

-
- сериозен играч
И аз бих използвал обявата да науча нещо за Tica Rage LA 8000Raven написа:За Tica Scepter GE е ясно, но ми идва малко скъпо. Опитвам се да мина с до 80лв и се заглеждам към Tica - Rage LA размер 60. На практика никакви отзиви не намирам за нея. Приемам и други предложения. Мисля да ги слагам на JRC Contact.

Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
Помисли върху въпроса-ще разпъваш или ще хвърляш от ръка!
За разпъване е много важна вместимостта на шпулата.
И на двете вместимостта на шпулата е добра. Види ми се читава макара. 4,4:1 за предавателно отношение според мен е много добро. Ако можеш да я видиш на живо ще е най-добре пожене ми се стува, че шпулата е по-скоро дълбока от колкото широка, което може да окаже леко влияние на далечината на замятане от ръка.Pavkata 1977 написа:Помисли върху въпроса-ще разпъваш или ще хвърляш от ръка!

Незнанието не е извинение.
-
- ще става разбирач
Макарето е хубаво но имай предвит че е с пласмасова шпула иначе аз имам 7рi размер 4500 и 5000 като си навиеш кордата кат хората не е проблем но имай напредвид че ако не разпъваш имаш да навиеш доста корда
зависи с кво ловиш де ако си с 0,40/0,45 немаш грижи
иначе като маккара съм я въртял е доста читава за парите си мое мнение успех колега 

Никой не може да ти отнеме мечтите
Видях я днес. Стабилна изглежда. С алуминиева шпула е.
Само от ръка хвърлям, но има и евтини 300м. 0,35 монофил, така че влакното не мисля че ще е проблем.
Само от ръка хвърлям, но има и евтини 300м. 0,35 монофил, така че влакното не мисля че ще е проблем.
Не мисля,че ако ще разпъваш на 300-350 метра ще ти е достатъчна шпула с вместимост:"0.35-330 0.40-260 0.45-200".bisqo написа:И на двете вместимостта на шпулата е добра. Види ми се читава макара. 4,4:1 за предавателно отношение според мен е много добро. Ако можеш да я видиш на живо ще е най-добре пожене ми се стува, че шпулата е по-скоро дълбока от колкото широка, което може да окаже леко влияние на далечината на замятане от ръка.Pavkata 1977 написа:Помисли върху въпроса-ще разпъваш или ще хвърляш от ръка!
Затова по-рано казах,че всеки за себе си знае къде ходи и при какви условия лови!Ако нямаш намерение да разпъваш на по-големи дистанции макарето изглежда читаво,но все пак ако имаш възможност да я видиш наживо е много по-добре!
- Vlado_852
- разбира нещата
Здр. колега, нямам мнение за тази макара, но тази ми се вижда добра и цената й не е лоша... Аз лично смятам такава да си взема. http://zen.fishbg.org/index.php?main_pa ... c68890b81f
При 0,30 отива на 400м. Където и да ходиш на повече от 250-300м на дали ще разпъвашPavkata 1977 написа:Не мисля,че ако ще разпъваш на 300-350 метра ще ти е достатъчна шпула с вместимост:"0.35-330 0.40-260 0.45-200".

Незнанието не е извинение.