Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Внимание!
Внимание!
naRiba.com

Форум

ВРЕМЕТО В МОМЕНТА И ПРОГНОЗИ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО
Модератор: emo vasilev
-
- научил се да хвърля
Re: ВРЕМЕТО В МОМЕНТА И ПРОГНОЗИ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО
Любак,
Кажи нещо за петък, събота и неделя. Мисля да накисна парахода...
Приятелю , в отпуска съм и нямам поглед над обстановката за 3-4 дена напред. Това което Ви пускам са само сателитни снимки и последните краткотрайни прогнози на колегите.str.hadjiev написа:Любак,
Над източна Б-я преминаващ студен фронт /валежи с локални гръмотев./. На запад/северозапад от Б-я се намира оклюзия /дъжд с локални гръмотев./ която се движи на югоизток бавно. Вятърът над страната ще е запад/северозапад 4-6 м/с. Днеска времето почти като вчера, над цяла Б-я от обяд нататък се очакват валежи. По Черноморието късен следобед вятърът да намалее до 2-3 м/с.
Запълваща се оклюзия юг/югоизточно от страната. Въртейки се обратно на часовниковата стрелка ще се изтегля на североизток. На север от страната имаме Антициклон, който ще определя вятърът през деня по Черноморието от североизток 4-6 м/с, но около обед ще се усили до 6-8 м/с. средна скорост с импулси до 11-13 м/с.
Слаби превалявания от дъжд се очакват в източна Б-я и Тракийската низина още преди обяд. Следобед на изолирани места валежите трябва да се поусилят .
Слаби превалявания от дъжд се очакват в източна Б-я и Тракийската низина още преди обяд. Следобед на изолирани места валежите трябва да се поусилят .
-
- сериозен играч
Колега liubak
Имам една молба към вас. Ако имате някаква статистика
интересувам се за скороста на вятъра в Поморие вчера 6-6-2010 .Ако е и по часове грубо ехеееее....
Предварително ви благодаря от сърце!
Имам една молба към вас. Ако имате някаква статистика

Предварително ви благодаря от сърце!
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Над страната сутринта е измамно ясно. Фронталните облачни маси са встрани от Б-я, но атмосферата над страната е нестабилна. Този пренос от северозапад /синята стрелка/ ще способствува от обяд нататък, над страната ни да се образуват мощни купесто-дъждовни облаци, придружени с валежи и гръмотевици.
По Черноморието вятърът сутринта от запад до север 2-3 м/с. По северното вятърът постепено ще се изкривява на север, а от обяд нататък в североизточен 5-7м/с, на отделни места и източен. Превалявания са възможни след обяд.
По южното източен вятър 4-6 м/с., възможни превалявания след обяд / на места/.
По Черноморието вятърът сутринта от запад до север 2-3 м/с. По северното вятърът постепено ще се изкривява на север, а от обяд нататък в североизточен 5-7м/с, на отделни места и източен. Превалявания са възможни след обяд.
По южното източен вятър 4-6 м/с., възможни превалявания след обяд / на места/.
-
- новобранец
А за събота и неделя,какво ще кажеш?
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Става за разработване на мотор в езерото май,краси_шопа написа:А за събота и неделя,какво ще кажеш?
ама гледам си шоп,може и в морето да се разходиш.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- новобранец
Разходих се Кире и си останах само с разходката 

Над страната се върти циклонче. Очакват се валежи и гръм. бури над по-голяма част от страната, след обяд.В по-голяма част от страната вятърът трябва да е запад/северозапад 5-6 м/с.
Над Черноморието ще имаме от малооблачно до разкъсана облачност до обяд. Но след обяд, облачността да се поувеличи и са възможни валежи и гръмотевици. Вятърът до обяд да бъде запад/югозапад 4-6 м/с., но около обяд има голяма вероятност да се обърне на югоизток 4-6 м/с. /на места източен/. Късен следобед - вечерта отново да се обърне на запад/северозапад 5-6 м/с.
Над Черноморието ще имаме от малооблачно до разкъсана облачност до обяд. Но след обяд, облачността да се поувеличи и са възможни валежи и гръмотевици. Вятърът до обяд да бъде запад/югозапад 4-6 м/с., но около обяд има голяма вероятност да се обърне на югоизток 4-6 м/с. /на места източен/. Късен следобед - вечерта отново да се обърне на запад/северозапад 5-6 м/с.
-
- научил се да хвърля
Любак, кажи нещо за петък вечер и събота(по прогнозата де)
Другото и аз мога да го кажа

Другото и аз мога да го кажа

Много хубаво, ами хайде да се редуваме, а ?str.hadjiev написа:Любак, кажи нещо за петък вечер и събота(по прогнозата де)
Другото и аз мога да го кажа![]()
-------------------------------------------------------------------- -----------------------------------------------------
Най-общо казано за Варна.
До събота включително вятърът ще е запад/северозапад 4- 8 м/с. с импулси до 10- 14 м/с. Небето предимно облачно с превалявания по всяко време на денонощието. Чак от неделя нататък вятърът ще понамалее 2-5 м/с. /средна/, очертава се от слънчево до разкъсана облачност, но са възможни превалявания през някои от дните. От началото на месец юли - отново ЛЯТОоооо.

----------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------- Над Черно море има циклонче, което ще докара почти през целият ден дъжд по северното Черноморие. По южното валежи се очакват около обяд. Над цялата страна вятърът през деня ттрябва да е запад/северозапад със скорост 4-7 м/с -средна. Валежи са малко вероятни, но все пак са възможни в централна Б-я след обяд.
-
- научил се да хвърля
Голямо благодарско(къде изчезна картинката с голямата бира
)

От север/североизток към страната се движи облачна маса, в която имаме конвективни ядра с дъжд и гръмотевици. Първо ще захапе североизточна Б-я и след това надолу. Почти над цяла Б-я след обяд се очакват валежи от конвективна облачност, но по-значителни над източна Б-я.
По Черноморието в момента вятърът е неорентиран 2-3 м/с. , но около 11-12ч. трябва да се ориентира на югоизток/изток 5-6 м/с. Заоблачаване и валежи / на места придружени с гръмотевици/ се очкват от обяд нататък.
По Черноморието в момента вятърът е неорентиран 2-3 м/с. , но около 11-12ч. трябва да се ориентира на югоизток/изток 5-6 м/с. Заоблачаване и валежи / на места придружени с гръмотевици/ се очкват от обяд нататък.