Как да направим добър харпун в домашни условия

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
котката
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Как да направим добър харпун в домашни условия

Мнение от котката »

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
може да се монтира и втори ластик
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Някой е работил последните седмици усърдно браво батка.Като си го пуснал дай и малко данни на пушкалото :D
котката
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от котката »

Корпусът е от осен.Дължина от ластика до захващането на стрелата е 980 мм.Дебелината отпред е 25мм , а при спусъка - 30мм.Тази стрела е ф7 * 1300мм.На тръбичката ще монтирам още един чифт ластици.Те са ф14,5 - от Владо.Допълнително ще направя стрела ф6*1300мм - за един ластик ф16 или ф17,5.Спусъкът е реверсен.Още не съм пробвал плаваемоста му.Надявам се скоро да го пробвам в "бойни условия"
Поздави.
grizmin
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от grizmin »

ШАПКИ ДОЛУ! Котка, браво човеко !
Зелен байц или греша?
Кефи ме как си скрил в касетата релийза,а и като цяло просто е супер на вид. :D :D :D :D
Следващите снимки с риба до него.От 2 кг. нагоре.
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
котката
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от котката »

Grizmin здравей.Не ползвах байц.Първо лакирах с преразреден автомобилен лак.Следващото лакиране е с със същият лак , но с нормална гъстота и с малко оцветител в лака.Цветът не е много равномерен , но покритието е здраво.Дръжката омотах със самовулканизираща се лента против преплъзване.
Аватар
udoudo
новобранец
новобранец

Мнение от udoudo »

Момчета, благодаря ви!!! Снощи се регистрирах във форума и като зачетох темата... Само дето не си плюх по клепачите, за да мога да чета! Благодаря ви, че сте написали всичко това и че научих каквото успях!!! Мислех, че съм начинаещ, ама разбрах, че съм си направо неук.
Вчера си и купих първия що-годе истински харпун - Патос 75. Преди това имах руски пневматичен и един български, правен по американски лиценз (хидропневматичен бил), ама като се сетя за него пришки ми избиват. Та - Патосът ми е третия и се надявам с него да гръмна нещо друго освен попче. Другата седмица заминавам на турското черноморие и вече ръцете ме сърбят.
Желая ви успех във всяко начинание (не само по темата) и слука в синевата!
Извинявам се, ако с първия си пост оспамвам страхотната тема, ама не се сдържам!
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Батка знай ,че в Турция подводният риболов за нас е забранен.И гледай да не береш ядове вместо да си правиш кефа.
gunman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gunman »

@ udoudo, :wink: Добре си дошъл!
Извинявай, ако заради мен не си спал снощи, защото аз отворих темата. :oops:
Малко късичък си го взел Патоса, ама да ти е честит !
Последно промяна от gunman на Чет Юли 01, 2010 8:23 pm, променено общо 1 път.
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Jack Daniels »

и умната при комшиите, щото..... :ANAL: прочети тука за житие и страдания грешного speara у турско http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 63#p571663
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
Аватар
Шуменеца
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Шуменеца »

здравейте, въпреки, че темата се е обърнала като за "мараба" :D ...да се похваля и да похваля пиша...сиреч за "евалла" или "маш аллах" :D ...Владо Акулата на живо не съм го виждал, но днес си купих( и получих)негов спусък...с такива неща се занимавам от древността, но мога само да кажа- ВЪЗХИТЕН СЪМ!..За цени не ме питайте, питайте него, но спусъка си заслужава всяка стотинка, даже и доста повече стотинки...просто професионално...пратих тия снимки( доста са смотани, с телкефон правени), на куп хора и даже и сега е пред мен механизма и си го щракам и се кефя.....да не плямпам повече..в писането не ми е силата...ето фототата
Изображение
Изображение

Изображение
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Jack Daniels »

минути за реклама , тука поне е безплатна :D
Аватар
Шуменеца
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Шуменеца »

Jack Daniels написа:минути за реклама , тука поне е безплатна :D
Тук някаква завист ли усещам?...Или се заблуждавам? :D ...Както казах, КУПИХ тоя спусък!!! Виждал съм доста правени спусъци и аз съм правил, но не можах да се въздържа да не се ПОХВАЛЯ( естествено хваля и този, който го е направил, защото го заслужава), а не хваля СЕБЕ СИ! Слава Богу, кризата при мен действа наобратно и не мога да се оплача от липса на парички, така, че не коментирам дали нещо е скъпо или евтино, а дали е ХУБАВО! Мисля с това отговарям напълно изчерпателно на тия , меко казано, ЗАБЕЛЕЖКИ! :roll: ...А в края на краищата, темата е за НАПРАВА НА ХАРПУН, нали?! Поради липса на време, аз по скоро сега сглобявам харпун в домашни условия, а не го правя изцяло...защото си КУПИХ тялото от Пешо от Варна, а спусъка от Владо....естествено, ластиците не си ги правя аз, ами също ги КУПУВАМ :D :D :D .....накупил съм всички дебелини и от Праймлайн и от Дънлоп
tanosliven
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tanosliven »

браво за темата.Аз вече не се гмуркам заради проблеми но бих помогнал с това което знам и това което знаят моите приятели и познати ,един от тях ЛЕГЕНДА - Папакастрициос ,за мен в подводния риболов по -добър няма.Също ако се съгласи братовчеда ще покажа снимки на оръжието ръчнч изработка негова от дърво,много добра изработка
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Jack Daniels »

Шуменеца написа:
Jack Daniels написа:минути за реклама , тука поне е безплатна :D
Тук някаква завист ли усещам?...Или се заблуждавам? :D ...Както казах, КУПИХ тоя спусък!!! Виждал съм доста правени спусъци и аз съм правил, но не можах да се въздържа да не се ПОХВАЛЯ( естествено хваля и този, който го е направил, защото го заслужава), а не хваля СЕБЕ СИ! Слава Богу, кризата при мен действа наобратно и не мога да се оплача от липса на парички, така, че не коментирам дали нещо е скъпо или евтино, а дали е ХУБАВО! Мисля с това отговарям напълно изчерпателно на тия , меко казано, ЗАБЕЛЕЖКИ! :roll: ...А в края на краищата, темата е за НАПРАВА НА ХАРПУН, нали?! Поради липса на време, аз по скоро сега сглобявам харпун в домашни условия, а не го правя изцяло...защото си КУПИХ тялото от Пешо от Варна, а спусъка от Владо....естествено, ластиците не си ги правя аз, ами също ги КУПУВАМ :D :D :D .....накупил съм всички дебелини и от Праймлайн и от Дънлоп
Това е вече друго, така трябваше да похвалиш и Пешо от Варна и Прамлайм и Дънлоп че да не се сърдят, можеше даже и да ги снимаш, не спомена е стрелата каква е ......и не се връзвай много :)
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”