Къде се намирам:
Относно Сайта
Препоръки и Оплаквания
naRiba.com

Форум

Бургаската група
Модератор: sapuna
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Бургаската група
Ефекта е ясен и идеята добра. Събират се приятели и си правят група- място на което могат да си пишат в неформална обстановка.Място, на което можеш да споделиш с приятели без да се окаже, че цялото интернет чете. Който иска да влезе в групата да кандидатсва. Какъв е проблема?
Има ли нещо в поведенитето Ви във или извън форума, което може да попречи на приемането ви в групата?
Има ли нещо в поведенитето Ви във или извън форума, което може да попречи на приемането ви в групата?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Нещата не са толкова крайни, с отделянето на определен брой човека в една група. Това в никакъв случай няма да доведе до тяхната изолация от общия форум. Споделянето на знанията и уменията, контактите с останалите участници не виждам защо ще бъдат прекъсвани!Katana написа: Всичко това е много хубаво, ама сепаратизмът и цепенето на групички не е довело никога до нещо добро.И щом ще се пише само в затворените групички за излети, такъми и тем подобни неща, за къв х@й тогава е форумът? Нали затова е форум, за да се споделят уменията и знанията на едни с другите, които ги нямат? Ами като ще е тъй, като ще се цепят групички по населено място барем го закрийте форума, че става безполезен и си открийте десетки малки местни форумчета, които само след няколко дни ще умрат или ще се изпокарат.
Според мен отделянето в затворени групи е вредно за всеки форум, разединява и демотивира участниците му да пишат. И това в крайна сметка води до смъртта му. А никой от нас не го желае това.
Нашата идея с образуването на група е по-спокойно да обменяме информацията за водоемите и риболова в Бургаска област. Едва ли разкриването на подробности за водоемчета и рибните запаси в нашия край, би била полезна за самите тях в крайна сметка. Не е тайна, че много хора черпят единствено информация и се възползват от нея по-начин, който не ни харесва. Твърде пресен и горчив е примера с това, което се случи на прекрасни водоеми в нашета област като Ясна поляна, Камчия и Ново паничарево. Вече са недостъпни за редовния риболовец и вина може би носим и ние с представената информация за тях преди време.
В тоя ред на мисли, не е ли по-добре нещата касаещи единствено съхраняването на рибните ресурси, да бъдат обменяни в по-тесен кръг?
Да,това е единствения начин за този форум да не се черпи инфо от бракониерите.Илийката най-добре го е казал,но май забравяте,че има и доста Варналии,,,защо да не е ''Морската група'' и да членуват всички морски в нея.
Морската ни ивица е много малка и както знаете морските риболуват по цялата ивица, независимо от къде са,,днес в Царево,утре са в Варна,,,там където е пасажа.Това е само предложение де и мисля,че за всички морски ще е полезно
Морската ни ивица е много малка и както знаете морските риболуват по цялата ивица, независимо от къде са,,днес в Царево,утре са в Варна,,,там където е пасажа.Това е само предложение де и мисля,че за всички морски ще е полезно

- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Варненска група
Айде последно и една варненска да направим
Че тука сме доста хора които се познаваме лично 

- malkia_joro
- разбира нещата
Вие хубаво ще си ги направите тези групи,ами аз какво ще правя сам в група "Разлог"?saksi написа: Дай да си направим Софийска група...Пл....Вд. ..Пз. група и така нататък.
п.п.нещо много сте розАви бургаската група

Красотата на живота е в това,че продължава.

-
- ще става разбирач
-
- вече хвърля и на тежко
Машалла, трябва ли да ти обяснявам като на дете каква глупост написа? Чат ли си, че сега за да прочетеш какво пишат колегите от София, Пловдив или Варна трябва да ставаш член и на техните групи, плюс твойта собствена? А ясно ли ти е, че хилядите членове на тоя сайт ще са принудени да го направят ако искат да четат? Май не. И колко групи трябва да има? Колкото населени места ли? Това със затворените групи е най-огромната глупост, която може да се сътвори и както и да приключи вече ще е нанесло своите вреди.петър василев написа:Защо не се присъедините ми само ревете бе![]()
Пише ,че са отворени групи и можете да се присъедините![]()
Бургаската група
Това е отворена група, приемат се нови потребители.
Последно промяна от Katana на Нед Юни 27, 2010 1:02 pm, променено общо 1 път.
All we are is dust in the wind...
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Katana написа:Това със затворените групи е най-огромната глупост, която може да се сътвори и както и да приключи вече ще е нанесло своите вреди.

Бързай бавно.
-
- вече хвърля и на тежко
Каква е гаранцията, че в тия групи няма да се промъкнат евентуални бракониери? Някой познава ли всеки кандидат? Аз примерно съм от с. Пачикрак и кандидатствам за Бургаската или която и да е група и ме приемат, кой може да гарантира, че не съм бракониер? Или ще се разчита на гадаене, или на съвест може би? Нищо не могат да спрат тези групи, определено. Казват пътят към Ада бил осеян с добри намеренеия. Верно е така. Ставащото сега тук е отличен пример. Заради една хипотетично добра цел се прави тъй, че вече се оформя сблъсък и разногласие между участниците във форума. Бракониери винаги ще има. Който го е страх от мечки да не ходи в гората. Ама да издигаш високи дувари около всяка къщурка няма да реши въпроса щото мечките могат да се катерят.chirusa_bg написа:Ефекта е ясен и идеята добра. Събират се приятели и си правят група- място на което могат да си пишат в неформална обстановка.Място, на което можеш да споделиш с приятели без да се окаже, че цялото интернет чете. Който иска да влезе в групата да кандидатсва. Какъв е проблема?

Далеко съм от мисълта, че с думите си ще променя нещо. Вие сте си го решили това и си го изпълнявате. Аз обаче смятам, че грешите с тия групи и ви го казвам. Пък вие си правете каквото си знаете.
- barutchiata ©
- Администратор
Katana написа:Каква е гаранцията, че в тия групи няма да се промъкнат евентуални бракониери? Някой познава ли всеки кандидат? Аз примерно съм от с. Пачикрак и кандидатствам за Бургаската или която и да е група и ме приемат, кой може да гарантира, че не съм бракониер? Или ще се разчита на гадаене, или на съвест може би? Нищо не могат да спрат тези групи, определено. Казват пътят към Ада бил осеян с добри намеренеия. Верно е така. Ставащото сега тук е отличен пример. Заради една хипотетично добра цел се прави тъй, че вече се оформя сблъсък и разногласие между участниците във форума. Бракониери винаги ще има. Който го е страх от мечки да не ходи в гората. Ама да издигаш високи дувари около всяка къщурка няма да реши въпроса щото мечките могат да се катерят.chirusa_bg написа:Ефекта е ясен и идеята добра. Събират се приятели и си правят група- място на което могат да си пишат в неформална обстановка.Място, на което можеш да споделиш с приятели без да се окаже, че цялото интернет чете. Който иска да влезе в групата да кандидатсва. Какъв е проблема?
Има ли нещо в поведенитето Ви във или извън форума, което може да попречи на приемането ви в групата?Единствения резултат ще е, че комшиите няма да могат да общуват, ще се забравят и ще почнат да враждуват. Образно казано.
Далеко съм от мисълта, че с думите си ще променя нещо. Вие сте си го решили това и си го изпълнявате. Аз обаче смятам, че грешите с тия групи и ви го казвам. Пък вие си правете каквото си знаете.
Бате това с групите в момента става и по скайпа, приятели си говорят и обменят идеи.Дай да им забраним да го правят по скайпа.Същото е повярвай.Просто няма досадници.Колкото до запонанството, те хората си личат по делата. Читавите хора си личат по написаното от тях, а има и НС където можеш спокойно да прецениш човек.Това е като в кръчма с много маси, ако си приятен на компанията, ще те поканят на масата.Бате никой от нас не споделя под път и над път всичко за себе си.
-
- вече хвърля и на тежко
Скайпът, приятелю си е скайп, а не форум. В скайпа можеш да общуваш по един начин, а във форума по съвсем друг. Никой не пречи на никого да си говори в скайпа, но виж с групите се създават ограничения. Това е разликата.barutchiata © написа: Бате това с групите в момента става и по скайпа, приятели си говорят и обменят идеи.Дай да им забраним да го правят по скайпа.Същото е повярвай.Просто няма досадници.Колкото до запонанството, те хората си личат по делата. Читавите хора си личат по написаното от тях, а има и НС където можеш спокойно да прецениш човек.Това е като в кръчма с много маси, ако си приятен на компанията, ще те поканят на масата.Бате никой от нас не споделя под път и над път всичко за себе си.
Нещата ги виждам така - групите ще се създадат по местоживеене, ще си обсъждат излети, проблеми, новости само в тях, така ще се капсуловат и ще пишат все по-малко в открития форум, което ще доведе бързо такива като мен, които не искат да бъдат членове на никоя група(аман от комунизъм) да си бият шута. Не че някой ще го заболи или ще забележи, ама днес един, утре двама, вдругиден... и ще стане туй, което казах няколко поста по-нагоре.
Животът, приятелю, не се състои, нито зависи от някакви си форуми, но те правят същия тоя живот по-цветен, по-богат на знания и впечатления, и е много кофти когато виждаш как нещо такова, носило ти безброй приятни емоции и мигове си заминава полека-лека...
Katana написа:Машалла, трябва ли да ти обяснявам като на дете каква глупост написа? Чат ли си, че сега за да прочетеш какво пишат колегите от София, Пловдив или Варна трябва да ставаш член и на техните групи, плюс твойта собствена? А ясно ли ти е, че хилядите членове на тоя сайт ще са принудени да го направят ако искат да четат? Май не. И колко групи трябва да има? Колкото населени места ли? Това със затворените групи е най-огромната глупост, която може да се сътвори и както и да приключи вече ще е нанесло своите вреди.

Явно съм ти станал и на теб като ''трън в окото'' от някогашния ни спор

Много добре са ми ясни тези групи и това,което няма да виждаш ти или аз ще е прясно инфо и водоемчета ,които могат да станат жертва на бракониерите,пък и в края на краищата,,какво те интересува теб къде кълве сафрида сега,,,или пък мен,,,къде кълве шарана в момента

-
- научил се да хвърля
Бракониерите много добре знаят къде какво има и едвали са опрели до форуми. Според мен целта на групите е, да се предпазят добрите места от голяма навалица.
Любишь медок – люби и холодок.
-
- вече хвърля и на тежко
Спор? Ти наистина ли мислиш, че си нямам друго удоволствие освен да помня с кого съм спорил, да го дебна и веднага да му образувам контра?!петър василев написа:аааааааа,ся ми стана ясно
трябваше да ми обясниш,че малко бавно схащам
![]()
Явно съм ти станал и на теб като ''трън в окото'' от някогашния ни спор,защото има и други мнения като моето,но ти избра на мен да изясниш по-простичко ,че да разбера
![]()
Много добре са ми ясни тези групи и това,което няма да виждаш ти или аз ще е прясно инфо и водоемчета ,които могат да станат жертва на бракониерите,пък и в края на краищата,,какво те интересува теб къде кълве сафрида сега,,,или пък мен,,,къде кълве шарана в момента

Радвам се, че групите са ти ясни, така ще можем да обменяме мнения без да "ревем" и да сме си "тръни в очите", според теб разбира се. И като оставим настрани тези "захапвания" ще ти кажа, че никой не може, а и не бива да определя на другия какво би го интерeсувало и защо, или как... Мен може да ме интересува не само как кълве сафридът по морето, а и излиза ли сом на Студен кладенец или как е риболовът по Видин, без да смятам да ходя там. А групите, които ти така адмирираш ще ме лишат от това. И не само мен. Затова водя тези дебати. Защото е признак на егоизъм да се отделиш в капсулирана група след като до днес си бил в едно огромно общество и така да му отнемеш знанията или преживяванията, които имаш и които би могъл да им предадеш.
Това е, и не оставай с лоши впечатления, наистина бях забравил за какво сме спорили с теб. Тури му пепел. Аз съм го направил отдавна-отдавна.