Автоконсултация

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Автоконсултация

Мнение от sapuna »

Здравейте приятели!
Пиша тук защото знам,че има много компетентни колеги и ще получа реални съвети относно вълнуващия ме проблем в момента!
Та ... отделил съм малко парици и реших да ги вложа в автомобилче.Писна ми от няколко котурника в момента да се чудя как и къде да си навра калъфа,палатката,чувалчето с царевица и т.н. и с коя да дерна за язовира.Трябва ми комби.В предвид на ограничените средства/до 3000лв/ изборът ми се спря на Fiat Marea.Реално имам по голяма сума,но искам да ми останат за регистрация,екотакси при нов внос и т.н.Поразрових се насам натам и разбрах,че има вариант да се справя.Желанието ми е да е дизел,някоя и друга екстра,конски сили като за малък данък и що годе прилична възраст!Днес попаднах и на JTD двигател!Доколкото разбирам това е команреал мотор,но изобщо не съм в час.Ще се радвам някой да ми разясни плюсовете и минусите на този двигател,а и на автомобила като цяло!Не пиша из автофорумите,защото ми писна от търговци хвалещи стоката си,а искам мнението на хора каращи такъв автомобил,а защо не и директни предложения за покупко-продажба!
Приемам варианти и за друг автомобил,но да са съобразени с изискванията ми! ;)
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
todor2104
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Автоконсултация

Мнение от todor2104 »

Колега аз бих ти предложил този афтомобил ! http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details :drinkers: :drinkers: Не конкретно този но като модел!
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

Колега защо неси помислиш и за пасат комби ,за този ценови диапазон , можеш да намериш много такива коли , Отделно си е здрава машина , хубава возия , широк отвътре ,както и багажника е доста сериозен , а и като марка е по-добър варянт (поне за мен).Имам един съсед където се седи под мареата проблем автомобил е.Виж прецениси ако имаш възможност покарай и двата вида коли събери повечко мнения и действаи ;) :drinkers:
Изображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Огледах няколко тройки на Пасата.Напълно съм съгласен,че е голямо и здраво комби,просто все попадах на бензинови мотори и не знаех за съществуването на този мотор!Единствената забележка,която си набелязах е липсата на жаб/пка!
Мерси,идеята е много добра и ще е алтернативен вариант!
И все пак си ме интересува Мареата!
Изображение
toyo1

Мнение от toyo1 »

Колега(ТУКА СЬМ В МОИ ВОДИ ) :wink: запомни от мене НЕ СЕ ЛЪЖИ ДА КУПУВАШ ИТАЛИАНСКА ИЛИ ФРЕНСКА кола особено над пет годишна.Аз бих ти препоръчал ЯПОНСКА (Тоиота,Мазда ,Хонда и след тях Нисан и др) а за немците колкото е по стара толкова е по здрава .Вариянта с Пасат ТДИ не е лош 1,9ТДИ е много стар и доказал се мотор които го прават и до ден днешен (с малки промени)ламарината на италианките и франсетата са също слаби .Ако си решил мешду итал. или френска ПЕЖО (дизел) също е вариянт Ако се разровиш и намериш Мерцедес 124 мод.250дизел или 300дизел ДА ЗНАЕШ ЧЕ ТОВА Е КОЛАТА . Витара дълга база 1,6 но осем клапановата също е решение НО ЛАМАРИНАТА ИМ Е ......иначе съм сменил 11 и в момента имам една (дежурна) :idea:
Katana
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Katana »

sapuna написа:Огледах няколко тройки на Пасата.Напълно съм съгласен,че е голямо и здраво комби,просто все попадах на бензинови мотори и не знаех за съществуването на този мотор!Единствената забележка,която си набелязах е липсата на жаб/пка!
Мерси,идеята е много добра и ще е алтернативен вариант!
И все пак си ме интересува Мареата!
Митаче, недей се мята по дизелите (за Пасата говоря), намери си някой с 1,8л/90 к.с. моноинжекция, слагай една обикновена газова(става, проверено :wink: ) и си карай пашалъка. Ти бръмчиш доста, от газта по-тънко няма, тъй че не му мисли много. Племенникът ми(твоя адаш) има такъв(едно бяло комби ако се сещаш, седи до цеха ми) и няма да ти казвам - е просто няма такъв катър.
All we are is dust in the wind...
fishingmania
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fishingmania »

Баща ми има мареа 2,4 JTD.Има я от вече 2-ра година и засега сериозни проблеми не е имала ,освен нещата които се сменят профилактично,масло свещи и т.н.Двигателя е мн як и когато имаш нужда от повече мощ винаги може да разчиташ.Обаче тука идва проблема не толкова с разхода колкото данъка .Ако не се лъжа не сам 100% сигурен данъка е към 230 лв.Разхода е що годе нормален ,като за този двигател извънградско е стигала до 6,30-7 литра/100км.. )
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

VW Passat е най-верният рибарски автомобил! Аз имам 1.9 тд комби и не го заменям за никоя друга.За 5 години несъм пипал нищо по мотора,а иначе обикновенните неща и консумативи.Да не говорим,че и си спя в него,седалките при опънато положение-става спалня с размери 1.44/1.97,направих си матрак от 10см дунапрен и е супер.Събира ми лодка.мотор и всичко необходимо за многодневен излет+род пода и 4 шарански и остава място :D Разход 5 на 100 дизел,извънградско :idea:
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Здрасти,колега. Близо две години карах Мареа/само че бензин 1,8/,лично аз съм много доволен от нея. Не бих ти препоръчал дизел,защото в сервизите които ползвах съм питал за дизела и не съм чул нищо добро. Ходовата част на Мареята не е много здрава,но с един ремонт кара 15000-20000км.. Не съм имал никакви сериозни повреди. Иначе е много удобна за каране. Мареата съм я карал много по Марица и си минава навсякъде. Като бутнеш задната облегалка има страшно много място. Сваля се и се вдига много бързо. Поздрав ПП. На газ ми гореше 10/100
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Тишо,много добре знам за коя кола ми говориш!Ако ще е Пасат обаче,ще е 3-ка с 1,9TDi мотора.Пет поредни бензинови коли карах и им се наситих!
Гледах и B4-ки с 1,9TDi,един Focus 1.9dCTi/нещо такова беше/, Пежо 306 и още няколко различни автомобила.Единствената причина да се ориентирам към Италианците е по малката възраст за сносна цена.Карах две поредни Алфи и знам за ламаринения им проблем!
Момчета,конкретно ме интересуваше 1,9JTD мотора - какво означава означението и преки наблюдения върху работата му!

Благодаря ви за съветите ... пишете!Всяко мнение ми е от полза! ;)
Изображение
Аватар
undergrounder
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от undergrounder »

Колега,вземи си Опел Астра дизел комби.За тази сума ще намериш сносен автомобил с екстри.Аз карам Астра от седем години и е в момента на над 500 000 километра.Аз съм и натъркалял над 400 000 от тях.За това време само съм сменял консумативи.Имат здрава ламарина и евтина подръжка.Автомобила ми е служебен и го карам всеки ден по над 120 км.Сутрин паля без да гледам ни масло ,ни антифриз.За Пасата съм скептичен,защото имат една слабост.Захващането на шайбата на ангренажния ремък към коляновия вал е кофти и прескача.Имам комшия дето два пъти прави основен ремонт заради този проблем.Аз имах Венто със същия двигател и същия проблем.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
Аватар
akoto13
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от akoto13 »

fishingmania написа:Баща ми има мареа 2,4 JTD.Има я от вече 2-ра година и засега сериозни проблеми не е имала ,освен нещата които се сменят профилактично,масло свещи и т.н.Двигателя е мн як и когато имаш нужда от повече мощ винаги може да разчиташ.Обаче тука идва проблема не толкова с разхода колкото данъка .Ако не се лъжа не сам 100% сигурен данъка е към 230 лв.Разхода е що годе нормален ,като за този двигател извънградско е стигала до 6,30-7 литра/100км.. )
Това е най сполучливия дизел.Карам такава марея от три години и съм супер доволен от колата.100 пъти по добър от дизела на пасата,който можеш да купиш за тези пари.Легендите от сорта не си взимай италианка са глупости.Може да оцениш колата само като я подкараш.Супер удобна е и много много евтина за подръжка
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
Аватар
PREDATORst
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от PREDATORst »

Бате аз карам Ланча Дедра която всъщност е по добрия фиат.Казват предниците им били слаби да ама със 150лв покриваш цялото окачване отпред без амортисьорите разбира се.Аз съм много доволен от Ланчата само дето моята е 1,8 16в бензин на газ,и багажника пак си го имам щото бутилката е на мястото за резервната гума а самата гума(резервна) е в левия заден калник пог кора скрита.За тез пари италянките са с най-много екстри и най-млади.
JTD на фият е най добрия им дизел но не са най-икономичните,всъщност те италянките по принцип си погорват повече.
Огледай се и за Ланча Дедра или Капа,возията е много по добра и са доста по височки,дизеловите Мареи са доста ниски,има доста колеги във Фиат-Форума със спукани картери.
п.п забравих да спомена че ако гледаш Капа да внимаваш че комбитата отзад самите амортисьри са механични нивомати и ако са отишли единия нов е от порядъка на 1200-1500лв,ама българина и там е намерил колая,знам че приспособяват някакви обикновенни но нямам спомен какви
Последно промяна от PREDATORst на Пон Юни 28, 2010 4:38 pm, променено общо 1 път.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Адаш ,за Пасата всичко е вярно което казват колегите,рибарски автомобил ,удобен,но има един малък косур,по-нисък е ,особено предния спойлер под бронята ,а той е важен.Варианта Ауди В4 също е добър вариант ,малко по-високо ,а относно мотора 1Z-1,9тди е един от най-коравите мотори,доказан,той и Пасата е с него.Сега карам Ауди В4 с този мотор ,при нас е от 13г. и няма ядове-малък разход,пъргав.Имам мнение и за френските коли ,но да не разводнявам темата ,нищо че някой ги отричат. :wink: А за италиянския дизел нямам впечатление ,но Мареата също е нисичка ,а това е важно по язовирите.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Katana
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Katana »

sapuna написа:Тишо,много добре знам за коя кола ми говориш!Ако ще е Пасат обаче,ще е 3-ка с 1,9TDi мотора.Пет поредни бензинови коли карах и им се наситих!
Гледах и B4-ки с 1,9TDi,един Focus 1.9dCTi/нещо такова беше/, Пежо 306 и още няколко различни автомобила.Единствената причина да се ориентирам към Италианците е по малката възраст за сносна цена.Карах две поредни Алфи и знам за ламаринения им проблем!
Момчета,конкретно ме интересуваше 1,9JTD мотора - какво означава означението и преки наблюдения върху работата му!

Благодаря ви за съветите ... пишете!Всяко мнение ми е от полза! ;)
Ти си преценяваш. :wink: JTD при италианците е индекса на комън рейл турбодизел.
All we are is dust in the wind...
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”