Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
Re: Риболова около Русе
И аз съм забелязал, че таранките понякога проявяват този каприз - нещат, нещат и като почнат за 30-40 мин нямат спиране, след това пак същото. 

риболов - нещо истинско сред всичкия фалш
- djokoriboloveca
- разбира нещата
Здравейте колеги,Мартенски зависи каква риба търсиш.Преди седмица бях на яз.Бели лом.До мен имаше силна група от Разград,с каравани,с Булсаткома,с домочадието, с по три или четири дънни на родподите, лодка за разпъване и т.н.Но хваната риба на дъно нямаха.Аз лових на директен 7м. на торен и хванах доста таранки.Излизаха и дребни костури и червеноперки.За разлика от миналата година тази година червеноперката нещо я няма, или водата е още голяма и тя се крие във водораслите.martenskia написа:има ли някой информация за язовир Бели лом има ли риба
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
-
- новобранец
основно за таранка мисля да ходя ,
Вчера на Чифлика един шаран 2.5 ,около 30 до кило и 2 таранки над 500гр.Всичко на система с малай + царевица.Бях на плоткото до кръчмата
и съм доста доволен от излета има снимки в галерията.На плувка на торен и бял само дребосък и 1 шаранче на царевица.А и без захранка бях.От време на време малко царевица мятах.До стената хващаха едри шарани на директен , но там имаше доста хора.

След информацията за великите късания от колегата mmirchev71 реших днес да отида за шаран на Чифлика и да зарежа ученето за даскало
. Вчера отидох на разузнаване и разбрах, че хората, които държат язовира хранят редовно всеки ден под масичката пред входа и вчера имаха няколко извадени шарана. Та реших да им направя малко мръсно
като застана вляво от тях и се опитам да привлека тяхната риба, която е научена да яде пред тях. За жалост днес шарана не се хранеше както вчера и до около 1:30 на обяд нямаше друг изваден приличен шаран освен моя - 4.100 кг. А нямаше и удари по язовира. Стръвта, на която ме взе беше дипната царевица в бял шоколад.

-
- ще става разбирач
Някакво инфо за Янтра? Говоря за шаран таранка и др. мирни риби?
- iko05
- новобранец
- Обратна връзка:
Аз последно ходих там на 20.06. след като бях и на самото откриване.
Отново само за малко - от към 16.30 до към 20.30.
Слаба активност отново и пак мътна вода. За това време - няколко вземания предимно на таранка и морунаж. Общо около 1,5 кг. което все пак не е капо.
Сега обаче след дъждовете , водата по всяка вероятност ще е по мътна и за това аз лично все още се въздържам.
Имах и удар на един шаран , който за съжаление беше доста малък (около 400 гр.) и го пратих уж да повика някой негов по възрастен роднина , ама нейсе.
Най доброто за деня беше ето това:

На слука колеги!!!
Отново само за малко - от към 16.30 до към 20.30.
Слаба активност отново и пак мътна вода. За това време - няколко вземания предимно на таранка и морунаж. Общо около 1,5 кг. което все пак не е капо.
Сега обаче след дъждовете , водата по всяка вероятност ще е по мътна и за това аз лично все още се въздържам.
Имах и удар на един шаран , който за съжаление беше доста малък (около 400 гр.) и го пратих уж да повика някой негов по възрастен роднина , ама нейсе.
Най доброто за деня беше ето това:

На слука колеги!!!
-
- научил се да хвърля
Хах нещо много активен стана Чифлика
На сената до преди седмица и нещо тези, които бяха там нямаха нищо! Сега като гледам обратното
:D ... Запазете рибата и за мене
! mmirchev исках да кажа пръскачи... някой ако е навит за петък да се срещнем там да казва на ЛС 

Колега и 0.40 да си купиш тея шарковци пак ще ти счупят телескопа. Много са борбени - 10 минути се върти около кепа и не иска да влезе. Ако си толкова фен да ги ловиш на гол си вземи по-яко ластиче и хубава кука не вярвам да ти създадат проблеми. Все пак не са толкова големи до около 5,5 - 6 кг са. А относно здравото влакно 0.22, което издържа 6 кг - много ме съмнява дали издържа и 4 кг. Аз ловя с трабуко 0.30, на което пише че издържа 11 кг, а реално са 6.4 кг на възел.mmirchev71 написа:Здравейте, никой не се хвали с риболов ,че реших аз да се похваля,ходих на чифлика вчера ,хванах 30 тина малки шаровци между 200 и 600 грама имам 3 късания на дирекния и един изваден 2 кг.Днес се заканих да им го върна, минах през магазина и си купих по здраво влакно 0.22 6кг. само да ви кажа че 6 пъти ми скъса че даже гонихме дирекния с лодката и като го настигнах пак скъса.Много се ядосах и си направих линия от 0.35, и си викам ей сега ви накъсах шушоните да ама не като заби одържаж го около 30 секунди и ми откъсна накрайника на телескопа![]()
утре ше пробвам да кача някоя снимка.То там шаровците май неса за директен

-
- ще става разбирач
Ми колега iko05 и това е нещо на Дунава е трагедия не знам до кога ще продължава да ни мъчи......
- iko05
- новобранец
- Обратна връзка:
Верно е колега- все е нещо. Надявам се че ще се променят нещата.
Относно Дунав - не ми е от любимите места. Най вече защото не познавам местата и винаги оставям много такъми в него.
А р.Янтра ми е любимата дестинация. Никога не съм се връщал с празни ръце.
Надявам се по скоро да се пооправи времето и пак да я посетя , че нещо пак усещам сърбеж по ръцете
.
На слука!!!
Относно Дунав - не ми е от любимите места. Най вече защото не познавам местата и винаги оставям много такъми в него.
А р.Янтра ми е любимата дестинация. Никога не съм се връщал с празни ръце.
Надявам се по скоро да се пооправи времето и пак да я посетя , че нещо пак усещам сърбеж по ръцете

На слука!!!
-
- ще става разбирач
Ми така е колега всеки ходи там където си познава местата и рядко биха го подвели
...
Последно промяна от ribarq92 на Вто Юли 06, 2010 9:24 am, променено общо 1 път.
-
- научил се да хвърля
Нали са го отарашилиribarq92 написа:Браво,браво колега... Радвам се че се запознахме на Текето,издебна ме най накраяmmirchev71 написа:Здравейте, никой не се хвали с риболов ,че реших аз да се похваля,ходих на чифлика вчера ,хванах 30 тина малки шаровци между 200 и 600 грама имам 3 късания на дирекния и един изваден 2 кг.Днес се заканих да им го върна, минах през магазина и си купих по здраво влакно 0.22 6кг. само да ви кажа че 6 пъти ми скъса че даже гонихме дирекния с лодката и като го настигнах пак скъса.Много се ядосах и си направих линия от 0.35, и си викам ей сега ви накъсах шушоните да ама не като заби одържаж го около 30 секунди и ми откъсна накрайника на телескопа![]()
утре ше пробвам да кача някоя снимка.То там шаровците май неса за директен![]()
![]()
П.С Днеска се прибирам от един 6 дневен риболов на Текето 8 класни риби и 35-40 амурчета до 3 кг

Между другото днеска под вития мост на нашата любима река, където сега дирктни по 5-6 метра се мятат и гледайте на какво попаднах

Ей направо побеснях седа и се чудя кво да направя... тей като не знаех номера на ИАРА питах рибарите те казват и те не го знаят, а и като са дошли тая мрежа била там(Това се случва към 13:40)... ЧУда са кво да прая гледам от Румънския кораб някви 2 гледат... Нз... Толкова ядосан бях и викам ся тея да не са я метнали те тая мрежа от кораба тая сган :X.... Ядосах са ритах я и се помъчих да я отвържа, но бепе много здраво завързана(че нямах запалка ;x)... Вече незнам тея хора защо не ги прибират нарпаво в затвора:X, а и къде са тея от ИАРА с джипа????? Според мен са я метнали, защото от както се дигна последните 3 дена има все щекари и вадят добре...
Браво колега. Нали по принцип ги пускаш малките амурчетата. Интересно ми е повече големи амури ли хвана или големи шарковци. Колко кг ти беше най-голямата риба. Да ми дойдат бърклитата и ще направя един риболов и аз там. Сигурен бях, че не са я изтърмъчили цялата риба. Още не съм го сефтосал Текето след забраната - деба и това даскало и работа.ribarq92 написа:Браво,браво колега... Радвам се че се запознахме на Текето,издебна ме най накраяmmirchev71 написа:Здравейте, никой не се хвали с риболов ,че реших аз да се похваля,ходих на чифлика вчера ,хванах 30 тина малки шаровци между 200 и 600 грама имам 3 късания на дирекния и един изваден 2 кг.Днес се заканих да им го върна, минах през магазина и си купих по здраво влакно 0.22 6кг. само да ви кажа че 6 пъти ми скъса че даже гонихме дирекния с лодката и като го настигнах пак скъса.Много се ядосах и си направих линия от 0.35, и си викам ей сега ви накъсах шушоните да ама не като заби одържаж го около 30 секунди и ми откъсна накрайника на телескопа![]()
утре ше пробвам да кача някоя снимка.То там шаровците май неса за директен![]()
![]()
П.С Днеска се прибирам от един 6 дневен риболов на Текето 8 класни риби и 35-40 амурчета до 3 кг