Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Кой, с какво и за какво лови на спининг ?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Кой, с какво и за какво лови на спининг ?
Здравейте колеги! От дълго време посещавам форума, но нямах регистрация. Запален съм по спининговия риболов и тъй като смятам да го практикувам интензивно, се интересувам от това какви такъми ползвате вие, напредналите спинингисти.
Предлагам който желае да сподели тази информация да драсне 2-3 реда относно неговото спининг оборудване и какви са впечатленията му.
Примерно: Пръчка (марка, модел, дължина, акция, тегло). Макара (марка, модел, лагери, предавателно число, тегло). Влакно (монофилно/плетено, дебелина). За риболов на (видове риби) в еди коя си река или в язовир. И не на последно място какви са впечатленията ви от гореспоменатия комплект.
В допълнение, който желае може да качи и снимка на такъмите си или на някоя уловена с тях риба.
Надявам се да се получи една интересна тема, която в крайна сметка може би ще бъде полезна и за бъдещите спинингисти в избора им. Поздрави и наслука
Предлагам който желае да сподели тази информация да драсне 2-3 реда относно неговото спининг оборудване и какви са впечатленията му.
Примерно: Пръчка (марка, модел, дължина, акция, тегло). Макара (марка, модел, лагери, предавателно число, тегло). Влакно (монофилно/плетено, дебелина). За риболов на (видове риби) в еди коя си река или в язовир. И не на последно място какви са впечатленията ви от гореспоменатия комплект.
В допълнение, който желае може да качи и снимка на такъмите си или на някоя уловена с тях риба.

Надявам се да се получи една интересна тема, която в крайна сметка може би ще бъде полезна и за бъдещите спинингисти в избора им. Поздрави и наслука

Re: Кой, с какво и за какво лови на спининг ?
Явно ударих греда с тая тема
Модераторите може да я изтрият, ако искат 

- В.Стефанов
- вече хвърля и на тежко
За пръчка избрах
DIAMOND - 2,40м. - 10 / 25 гр.(166гр.)
http://www.colmic.bg/?page=rods&cat=6
За макара избрах
Ryobi Zauber 1000 (280гр.)
http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... click&page
и постигнах ето това

- 
DIAMOND - 2,40м. - 10 / 25 гр.(166гр.)
http://www.colmic.bg/?page=rods&cat=6
За макара избрах
Ryobi Zauber 1000 (280гр.)
http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... click&page
и постигнах ето това

Последно промяна от В.Стефанов на Сря Юни 23, 2010 8:30 pm, променено общо 1 път.
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Мойте такъми са сходни с тези на гуспудина Марку
Всичко му е много прецизно избирано 
Посочения Премиер е уникална въдица, за Авида (btw не е 11, а 10.5 гр
) нямам какво да кажа. Уникална , супер е за по-големи реки с бързи води. За по-малките реки съм приготвил друг такъм
Макарата - мечта
Влакното е най-удачно от почти цялата серия на ИГК.
По-скоро кажи в какъв вид спининг ще се ориентираш - лек или тежък и с какви пари разполагаш. Ако всеки почне да си показва нещата ... има хора с дооооста маТриал
Ако имаш пари и възможност да пазаруваш от Ибей взимай смело това по-горе дет марко се фука с него
Кефа е неуписуем !
Ако ли не -
За Л/МЛ риболов Колмик Пърч Плюс тояга - тест и дължина според вкуса ти. Макаре - Риоби Заубер 2000
Скоро време ще има и едни безкалъфни на доста добра цена. Серията Триумф. Не е толкова Фаст като Авида и Премиера ,но на мен доста ми пасна .. а и цената й е доста добра за Кроа
За М/H аз ползвам Колмик Даймън серията , тъй като е доста твърда и здрава. Макаре като на колегата по-горе - Заубер 3000
п.с.
Марко , AVS66LF2 на какви пари е в момента ако не е тайна ?
Тези тубуси .. цена?
Това дето си го кепчосъл си е мъник бре ! Да се пооправи Искъра и ще ви водя с гусин Стоян на едно местенце с тлъсти и агресивни клендаци
Пък дали ке' фанем шъ видим 

Посочения Премиер е уникална въдица, за Авида (btw не е 11, а 10.5 гр

Макарата - мечта

Влакното е най-удачно от почти цялата серия на ИГК.
По-скоро кажи в какъв вид спининг ще се ориентираш - лек или тежък и с какви пари разполагаш. Ако всеки почне да си показва нещата ... има хора с дооооста маТриал

Ако имаш пари и възможност да пазаруваш от Ибей взимай смело това по-горе дет марко се фука с него

Ако ли не -
За Л/МЛ риболов Колмик Пърч Плюс тояга - тест и дължина според вкуса ти. Макаре - Риоби Заубер 2000
Скоро време ще има и едни безкалъфни на доста добра цена. Серията Триумф. Не е толкова Фаст като Авида и Премиера ,но на мен доста ми пасна .. а и цената й е доста добра за Кроа

За М/H аз ползвам Колмик Даймън серията , тъй като е доста твърда и здрава. Макаре като на колегата по-горе - Заубер 3000

п.с.
Марко , AVS66LF2 на какви пари е в момента ако не е тайна ?

Тези тубуси .. цена?

Това дето си го кепчосъл си е мъник бре ! Да се пооправи Искъра и ще ви водя с гусин Стоян на едно местенце с тлъсти и агресивни клендаци

-
- ще става разбирач
Звучи ми познатоsandista написа:За Л/МЛ риболов Колмик Пърч Плюс тояга - тест и дължина според вкуса ти. Макаре - Риоби Заубер 2000

С такава комбинациика си се преборих с две тетевенски сестри на пъстървата на Марко и един застаряващ клен на Ботуня. Пръчката има достатъчно мощ

Прилична комбинациика

-
- ще става разбирач
Аз като слаб спинингист се спрях на малко по евтини такъми а именно гега граувел http://www.diemfishing.com/catalog/sc-v ... -p-96.html
а за макаре си взех едно шиманце http://zen.fishbg.org/index.php?main_pa ... cts_id=991

влакно ползвам някакъв монофил на суфикс ама не помня какво беше.
Грамажа на сопата с макарето е 467гр.добре се държи с примамки от 7 до 10 гр.дръжката ми идва малко дълга ама се оправям някак си.

И най готиното беше че докато си връткам за костури и бяла риба се боцна за устата едино шаранче от 1.800гр.извади го без проблем ,явно му се е хапвало зелен силикон
но за съжеление нямах телефон за да го снимам.
а за макаре си взех едно шиманце http://zen.fishbg.org/index.php?main_pa ... cts_id=991

влакно ползвам някакъв монофил на суфикс ама не помня какво беше.
Грамажа на сопата с макарето е 467гр.добре се държи с примамки от 7 до 10 гр.дръжката ми идва малко дълга ама се оправям някак си.

И най готиното беше че докато си връткам за костури и бяла риба се боцна за устата едино шаранче от 1.800гр.извади го без проблем ,явно му се е хапвало зелен силикон

но за съжеление нямах телефон за да го снимам.
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Суфикс монофила за мен е голям боклук !
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
да ти казвам ли че нищо не разбираш или ти си го знаешsandista написа:Суфикс монофила за мен е голям боклук !

е тва си е екстра

http://www.sufix.com/international/fish ... xl_strong/
лошото е че трудно се намират цветове (жълто електриково зелено...)
до сега съм намирал само тъмно зеленото
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
-
- вече хвърля и на тежко
Като фен на теле спиновете,за този сезон си избрах този
.Пръчката не е от скъпите,60лв. й е цената(без отстъпката).Има си твърд тубос със грип на дъното.Дължината й е 2.40м с 8-20гр. акция.Със 2гр.и 4гр.воблерчета се справя задоволително.Има си даже клипс за закачане на воблерчетата при преход.
Малко се олях във хваленето
,но пръчката,със "марката" си B.F.F.(Best For Fishing),превъзхожда в пъти Mitchell ,който е в същият ценови клас,и Quantum на Zebco,който е два пъти по-скъп.Единственият й недостатък,според мен е че,има паразитче на върха.
Ето и снимки:

Събрах я със едно Seido 3000 SFA,с което си пасват идеално
,за риболов я слагам,в калъвче,в чантата с воблерите и останалите жилеза

За монофил ползвам 0.18мм.на Focus-Spin Master.Явно съм отцелил добра партида,защото съм доволен
,а плетеното ми е Barkley Crystal 0,10mm.

Малко се олях във хваленето

Ето и снимки:

Събрах я със едно Seido 3000 SFA,с което си пасват идеално

За монофил ползвам 0.18мм.на Focus-Spin Master.Явно съм отцелил добра партида,защото съм доволен

Е,моята техника е далеч по евтинка от тази на Марко например,но става
Пръчката е 2,10 с акция 10-30 на Cormoran моделът е Thunderstick. Макарето е fish finder на Mikado 5.2:1 7+1 лагера.
Влакното е монофил 0,16 на Sufix - зелено.
Ловя основно на р.Искър-горното и средното течение на реката.Кленът е най често,като не изключвам и костурът по затворените водоеми.Доволен съм от комплекта.

Пръчката е 2,10 с акция 10-30 на Cormoran моделът е Thunderstick. Макарето е fish finder на Mikado 5.2:1 7+1 лагера.
Ловя основно на р.Искър-горното и средното течение на реката.Кленът е най често,като не изключвам и костурът по затворените водоеми.Доволен съм от комплекта.
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Само да вметна .. това е може би най-лошата пръчка, която имам ! Ужасно тежка, стегната и неудобна. Страшно дърво ! Дори за джерк не бих я ползвал.. И с тая акция 10-30 за клен .. Моя съвет е да я смениш с нещо другоjporlando написа:Е,моята техника е далеч по евтинка от тази на Марко например,но става![]()