Автоконсултация

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Gan4eff
разбира нещата
разбира нещата

Re: Автоконсултация

Мнение от Gan4eff »

И един съвет; колкото по малко екстри, толкова по малко екстри за чупене.[/quote]

Извинявай колега ама Серво усилвател, ABS, климатроник ,чупещ волан ,ел огледала ,са едни от екстрите които са си предимство от кадето и да го погледнеш и аз поне не бих си взел друга кола без тези малки но важни нещица .Имобилайзерът също е едно от нещата които е добре да има в една кола .
ПП.До Сапуна Ако случайно спреш избора си на Фиат Мареа имай в предвид че Колата върви комплект с 3 ключа които са Уникални и имат вграден транспондер което значи че ключът се разпознава от компютъра на колата и тодава тя пали .От тези 3 ключа единият е Мастер ключ и е с кафява опашка другите 2 са работни и са с сини опашки .Ако липсва някои от тези ключове и най вече Кафевия МАСТЕР ключ отписвай колата моментално .Не си мисли ами ще си направя нов и т.н. Без КАфевия нема как да си направиш дубликат а без някои от сините се обричаш за неизвесноста някои да има ключ за твоята кола .Кафевият ключ е нещо като талона за собственост на колата ,но тя не се кара с него ,той се държи там кадето държиш важни документи а използваш сините /работни ключета/
Цепи,лепи,вулканизира......монтаж, демонтаж,баланс
kraki
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kraki »

Gan4eff написа:И един съвет; колкото по малко екстри, толкова по малко екстри за чупене.
Извинявай колега ама Серво усилвател, ABS, климатроник ,чупещ волан ,ел огледала ,са едни от екстрите които са си предимство от кадето и да го погледнеш и аз поне не бих си взел друга кола без тези малки но важни нещица .Имобилайзерът също е едно от нещата които е добре да има в една кола .
ПП.До Сапуна Ако случайно спреш избора си на Фиат Мареа имай в предвид че Колата върви комплект с 3 ключа които са Уникални и имат вграден транспондер което значи че ключът се разпознава от компютъра на колата и тодава тя пали .От тези 3 ключа единият е Мастер ключ и е с кафява опашка другите 2 са работни и са с сини опашки .Ако липсва някои от тези ключове и най вече Кафевия МАСТЕР ключ отписвай колата моментално .Не си мисли ами ще си направя нов и т.н. Без КАфевия нема как да си направиш дубликат а без някои от сините се обричаш за неизвесноста някои да има ключ за твоята кола .Кафевият ключ е нещо като талона за собственост на колата ,но тя не се кара с него ,той се държи там кадето държиш важни документи а използваш сините /работни ключета/[/quote]

Баце ще ме откажеш да си продам пасата :D :D :D
Аватар
malkia_joro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от malkia_joro »

Gan4eff написа: Объркал си се много сериозно колега http://italauto-bg.net/forum/index.php Общо мнения 93521 | Общо теми 5317 | Общо членове 1373 ....Мога да кажа че италианската кола за някои хора е религия поразгледай и ще се убедиш че доста грешиш
Поразгледах и не прочетох нищо хубаво за Marea тук :arrow: http://italauto-bg.net/forum/viewtopic.php?f=47&t=297

1.Сред хроничните недостатъци на каросерията най-често се споменава клеясващата брава на задната врата при комбито.
2.Връх в гамата е петцилиндровият двулитров агрегат с мощност 147 коня (след март 1999 г. 154 к.с.). Той обаче е не само лаком, а и не обича всякакво гориво. Характерен за всички бензинови мотори недостатък е любовта към маслото. 300 грама на 1 000 км се смятат за обичайна норма.
3.При колите с климатик пък могат да възникнат проблеми с охладителната система. В топло време вентилаторът на такива автомобили практически не спира да работи. Не са редки и случаите на нестабилна работа на празни обороти.
4.Що се отнася до смяната на ангренажните ремъци, собственикът ще постъпи добре, ако не чака да се навърти предвиденият пробег от 60 000 км.
5.Изброеното дотук се отнася в пълна сила и за монтираните на Marea турбодизели. Изключение прави само нестабилната работа на празни обороти.
6.Особени проблеми с тях не са отчитани, стига да не се смята разходът на масло от 0.8 литра на 1 000 км., заложено от производителя, но на практика не повече от 0.3-0.5 литра/1000км.
7.Типичен дефект на ръчната трансмисия е износващият се механизъм за превключване на предавките. Ако за нещастие на собственика скоростната кутия сдаде багажа, трябва да се има предвид, че всеки двигател се комплектова с трансмисия с различни предавателни числа.
8.Съединителят обикновено издържа 100-ина хил. км, но заради мощните мотори не са редки случаите, когато се налага смяната му дори след 40 000. Сцеплението не се саморегулира и от време на време не е зле да му се обръща внимание.
9.Следствие от изобилието на мускули под предния капак са и бързо износващите се спирачни дискове. Иначе накладките отпред издържат стандартните 30-ина хиляди.
10.Неприятно наследство от по-старите модели на FIAT е капризната електрическа система.
11.Механизмите на елстъклата редовно дефектират, а електрониката на двигателя създава главоболия при старт.
12.Оплакват се и собственици на коли с фабрична алармена система. Сложната й конструкция не е особено надеждна, а при евентуална загуба на контактния ключ обикновено следва солидна инвестиция.

Ще ме извиняваш,ама аз на моя Ситроен още не съм му менил накладките,съединителя,дисковете и агренажния ремък(сменя се на 80 000 при тежки условия на есплоатация),а вече е на 64 000 километра.
А да не говориме,че един мой приятел има Хонда на 85 000 и досега сменя само маслото и филтрите.
Така че с плюсове като този,че частите са им евтини на фиатовете не ми излизай,защото собствениците на японски коли,с много малки изключения,изобщо не знаят колко струват техните части,защото не им се налага да купуват!И разберете,че интериора и екстрите не са най-важното за един автомобил!
Красотата на живота е в това,че продължава.
Изображение
Аватар
Andrey82
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Andrey82 »

Абе той Сапуна каза в началото, че не иска конкретно предложение, а идеи, стига си тика колата бре
На Текето ми е най-добре :)
kraki
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kraki »

Един савет от мен утрото е мъдро от вечерта лека на всички и успех в избора :smt023

п.п В крайна сметка взимаш тва което ти харесва.
Aleksandar79
новобранец
новобранец

Мнение от Aleksandar79 »

От мен едно различно предложение като модел.Веднъж качиш ли се на ван повече за друго няма да помислиш.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
_DK_
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от _DK_ »

Това за ванът донякаде е доста вярно-друго си е да гледаш от високо, пък и почваш да караш по-спокойно, а относно стабилността и скоростта-само изглеждат по-тромави и бавни, така че не са вариянт за подценяване. Познавам доста хора, каращи по-малкото братче на показаното от колегата рено, а именно сценик и единственото негативно мнение е за един 1997 година, 2.0 бензин, с газова, бивша служебна, на 400000км, но все още се кара....
Забравих да споменa за проходимостта-доволно високи и минават от всякъде, където би искал нормален човек, колегата е шаранджия-ще ви спомена за коса(онова, дето с него се коси трева :wink: ) от онея дългите по 2 метра, събрана цялата в багажника, като само една от трите задни седалки е извадена, и пак двама души до 80 кила могат да се возят отзад, ако искате-утре снимки как се събира 2 метра коса в кола :wink:
:drinkers:
Последно промяна от _DK_ на Пон Юни 28, 2010 11:43 pm, променено общо 2 пъти.
Gan4eff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Gan4eff »

Абе колеги човека ви казва цена докъм 3000лв Кои ван струва толкова ???освен някои добито от каране Рено еспейс от най старите /ръбатите /

Като всички коли ,включителнои Мареа си имат недостатъци/ти копиташ точно това /Изкам обаче да те видя с една Хонда Сивик за риба по черен път.Тук не говорим коя кола е най добрата и най качественната защото не е нито една от тези които си спонемал ...Ако държиш ще ровна и в VW форума да ти изкарам керливите ризи на народните коли.Аз не казвам на Сапуна купи си Мареа просто му подсказвам кое е добре и кое не. А малките екстри са си доста голямо удобство ...така че колегата да продава 20г пасат и да си вземе нещо по ново и по конфортно ...Климатроника през лятото е жизненоважен когато го откриеш че съществува ,ABS-а ти дава допълнително още малко сигурност при спиране по не чак толкова чистите пътни настилки в БГ ,Ел огледалата и парктроника са задължителни при по млади или начинаещи шофиори ...и т. н.
toyo1

Мнение от toyo1 »

борислав енчев написа:
ahvoinev написа:Митак наистина недей давай толкова пари за Италиянска трошка,видях колеги ти пишат за немско fw недей се замисляй иначе успех в покупката е безаварийно :drinkers:
Такива изказвания са несериозни.Ти колко италянски трошки строши бе приятел.Сервизите са пълни както с италянски ,така и с немски трошки.Това дали една кола е трошка не зависи от това къде е произведена.
Колега имаме автокъща от 99г и в момента работи (италианските коли -купените от там НЯМАТ ТЕХНИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД :?: :?: :?: маслата ги сменят през няколко години И ПРОБЛЕМА ИДВА ОТ ТАМ) :idea: Затова и цените са такива .Мерцедес 124 комби за около 3500лв може да се намери и да си реши проблема ЗАВИНАГИ.Карали са ми от Германия Мерцедес Ц класи 220Д- ТАКСИ на по 500 000км и палеха в наи-голямия студ . :idea: А за ламарината Ауди дава 10г гаранция (ако не е удряна).Човека си решава но мое мнение е японка,германка и останалите
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dedeff »

Gan4eff написа:Абе колеги човека ви казва цена докъм 3000лв Кои ван струва толкова ???освен някои добито от каране Рено еспейс от най старите /ръбатите /

Като всички коли ,включителнои Мареа си имат недостатъци/ти копиташ точно това / ...Ако държиш ще ровна в VW форума да ти изкарам керливите рици на народните коли.Аз не казвам на Сапуна купи си Мареа просто му подсказвам кое е добре и кое не А малките екстри са си доста голямо удобство ...така че колегата да продава 20г пасат и да си вземе нещо по ново и по конфортно ...Климатроника през лятото е жизненоважен когато го откриеш че съществува ,ABS-а то дава допълнително още малко сигурност при спиране по не чак толкова чистите пътни настилки в БГ ,Ел огледалата и парктроника са задължителни при по млади или начинаещи шофиори ...и т. н.
Няма идеална кола,минал съм през VW,скочих на Испанския-Сеат,минах през японеца,подминах италианеца,че много каприз е неговия дизелов агрегат и открих,че моят автомобил е Чешкия VW,сирч Шкода Октавия комби,няма такава кола в всяко отнощение,дизел е,мотора е сложен-помапа-дюза,но си имам 6 скорости и 4Х4,но недостатъка е че е ниска от пред.Нека Митачето да осява и да сполучи с читав автомобил, който ди си кара със здраве,безаварийно и да не търси трактористи от Радецки,че чувам почнали да пазарят грейдери да заравняват пътя на Теца и естествено ще се засипват с фракция.С едно мога да допълня но не и за кола,коли много,но комбито си е КОМБИ.
Без жени можем,без риболов не можем!
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

Aleksandar79 написа:...Веднъж качиш ли се на ван повече за друго няма да помислиш...
+1
Виж им проходимостта на вановете /на моя/ :
ТУК и ТУК
Renault Espace не е за пренебрегване, но ако Marea-та ти е завлезнала скачай, няма лоши коли, само лоши /бивши/ стопани ...
ps: За любителите на немските автомобили преди години снимах смяна на ангренажния ремък на Ауди ТДИ, изглежда като след тежък челен удар :lol: , + разходи една капа с пари, съизмерима с цяла Мареа .

Изображение
На платено не одим !
Аватар
bo4a
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bo4a »

колега аз сам супер доволен от волво 850 гл ,огромно е , евтина подръжка, само че аз съм на газ,просто колата е здрава,има клима,абс с 4 дискови,ел стъкла огледала, седалки и т.н.,подръйката на дизела е много скъпа,аз ти препоръчвам бензин ,моята харчи 8 на сто бензин и 12 газ, но кола без клима не е работа! успех и късмет ж намирането на читав автомобил.
СПИНИНГ КЛУБ "МЛАДИ ПИ.КИ"
as99
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от as99 »

malkia_joro написа: ...
Ще ме извиняваш и ти,но виждал ли си колко нелепо изглежда Honda в кал? :lol: Да не говорим,че и Ситроените си имат кирливи ризи и то не малко.Уважавам шевроните не ме разбирай погрешно,но си в грешка с италианските коли. :wink:
Всичко зависи от това колко немърливи са били предишните собственици.Истината за италианките е,че българските търговци вземат коли от моргите в Италия за без пари(разбирай 300-400 €)докарват ги тук,постягат ги малко и ги продават.От тук идва и лошата слава на италианските коли.
Gan4eff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Gan4eff »

много правилно казано колега ....Хонда и кал = мухарка за дъно. Специално за Ауди от А3 нагоре ...това е колата която е способна да разори един средностатистически Европеец .Много здрава комфортна но прекалено скъпа за Българина а и не забравяйте че тук имаме лимит колеги от 3000лв.Така че Разни Ванове, Волва,Ситроени и други готини каляски според мен идват доста парици над лимита на човека . Той сам ще си я избере човека ...Като се замисля и Лада Нива не е лош вариант ама все пак трябва преди всичко да е семейна кола ,а след това риболовна .
_DK_
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от _DK_ »

лимит колеги от 3000лв.Така че Разни Ванове....
ко речи?=>http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
това само примерно, не казвам, че колата е перфектна :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”