Въпрос за пръчка

Модератор: sapuna

Аватар
wassim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Въпрос за пръчка

Мнение от wassim »

Колеги ,здравейте!
Както един друг колега ,така и аз се бях спрял на това http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=7483 въпросът ми обаче е колко либри да бъде пръчката ,понеже аз до сега не бях толкова сериозно запален и имам 2 пръчки ,които според мойте приатели са за "брулене на орехи" .
Моля помогнете ми защото аз не съм толкова в час.
А и понеже ще ми се наложи и калъф да взимам с 2-те пръчки малко ще съм ограничен финансово,а ще ми трябват и някакви макари,но не много скъпи (поне за сега ) помагайте.
Благодаря ви!
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Re: Въпрос за пръчка

Мнение от sapuna »

Точно пък тези изобщо не отговарят на параметрите и цената си!Никога не бих ги взел!
Поразгледай раздел "Продавам",има няколко кадърни комплекта в момента!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
wassim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от wassim »

ок колега
ivann
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivann »

sapuna написа:Точно пък тези изобщо не отговарят на параметрите и цената си!Никога не бих ги взел!
Поразгледай раздел "Продавам",има няколко кадърни комплекта в момента!
Прав е колегата :wink:
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

Eeeeeeee...що така...? Малко са по скъпички,ама са са читави !
... всъщност цялата серия DEVIL STICK e добра,но е със завишени цени....което си е и голямият и недостатък...!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
wassim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от wassim »

Добре , препоръчайте вие нещо, ако не е много нахално от моя страна :)
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

Здравейте колеги,
и аз искам да си сменя пръчките.Отдавна си мислех да пусна едно запитване,кой от кои шарански пръчки е доволен и да ми препоръчате някоя конкретна.Извинявам се на колегата,че пиша в темата му,но става въпрос за едно и също.Насочил съм се към 3.90/3,5 либри.Бихте ли ме посъветвали?
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Pavkata 1977

Мнение от Pavkata 1977 »

Колега с добри впечатления съм от тази тояга: Shakespeare Cypry Carp.
http://www.lathams-fishing.co.uk/shakes ... d6364.html
Като уточнение,ползвах 3 такива тояги за 2-дневен риболов и останах много доволен,прецени си дължината(3,60-3,90) и акцията(3 либри или 3,5).
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=2453
Шиманото го ползвам 1 година,никви грижи,доволен съм-добър контрол,прилична дистанция...Все пак са си тояги от низкият ценови клас.
Вчера имаше тема за JRC Defender-прегледайте я.
И в сравнение и с трите пръчки този ДАМ ми се вижда скъпичък,макар и да нямам лични впечатления.
Ако не те притеснява транспортната дължина си вземи двуколенна.
Приятен ден!
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

wassim написа:Колеги ,здравейте!
Както един друг колега ,така и аз се бях спрял на това http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=7483 въпросът ми обаче е колко либри да бъде пръчката ,понеже аз до сега не бях толкова сериозно запален и имам 2 пръчки ,които според мойте приатели са за "брулене на орехи" .
Моля помогнете ми защото аз не съм толкова в час.
А и понеже ще ми се наложи и калъф да взимам с 2-те пръчки малко ще съм ограничен финансово,а ще ми трябват и някакви макари,но не много скъпи (поне за сега ) помагайте.
Благодаря ви!
Първо си отговори на два въпроса:
- колко ти е голяма колата. Ако имаш място за пръчки на 2 части - вземи си такива. Ако нямаш място - вземи си на 3 части
- какви риби ще ловиш. Ако са до 7-8кг по-добре е пръчка на 3 либри, понеже ще ти прави по-голямо удоволствие. Ако има възможност за удар на сериозни риби си вземи на 3,5 либри. Също 3,5 е за предпочитане и ако ще гониш дистанции 100-120 метра с големи тежести над 100гр.
Lakom
новобранец
новобранец

Мнение от Lakom »

На D.a.M нещата са много хубави, но и цената им е хубава, аз вчера гледах един риболовен сайт където продават въдици, и на дам бяха най хубави, но и най хубави, но според мен 105 лв. за пръчка са много, разбира се ти си решаваш, но ако питаш мене по-добре разгледай още сайтове, а може и "купувам/продавам", за мен лично ДаМ са най добрата риволовна марка. :)
lyusienka написа: може да ми банете и този профил
:D
Pavkata 1977

Мнение от Pavkata 1977 »

Не искам да влизам в излишни спорове,но специално в шаранджийството смятам,че Дам са доста по-назад от Фокс,Неш,Корда,Пелцер...мога да изброявам и още,но няма смисъл!Такаче колега нека се опитаме да помогнем на съфорумеца,а не да изказваме крайни мнения"най-доброто"!Мисля,че нещата са много изравнени при производителите и всичко зависи на какъв клас ще скочиш-повечето фирми си имат:нисък,среден и висок клас,съответно и парите са им различни!
А за 100лв. можеш да се сетиш кой клас купуваме?!
Аватар
wassim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от wassim »

Добре, горе-доло разбрах ,че пръчката трябва да ми е поне 3либри , а си мислех ,че и 2,5 ще е супер.
Lakom
новобранец
новобранец

Мнение от Lakom »

Pavkata 1977 написа:Не искам да влизам в излишни спорове,но специално в шаранджийството смятам,че Дам са доста по-назад от Фокс,Неш,Корда,Пелцер...мога да изброявам и още,но няма смисъл!Такаче колега нека се опитаме да помогнем на съфорумеца,а не да изказваме крайни мнения"най-доброто"!Мисля,че нещата са много изравнени при производителите и всичко зависи на какъв клас ще скочиш-повечето фирми си имат:нисък,среден и висок клас,съответно и парите са им различни!
А за 100лв. можеш да се сетиш кой клас купуваме?!
Аз винаги вземам под въпрос забележките такаче колега, ок няма да пиша вече "най доброто" :), но все пак съм написал "според мен..." но както и да е
lyusienka написа: може да ми банете и този профил
:D
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

wassim написа:Добре, горе-доло разбрах ,че пръчката трябва да ми е поне 3либри , а си мислех ,че и 2,5 ще е супер.
Определено тази пръчка на ДАМ,не е най-добрият избор,в този клас има доста по-добри предложения и си мисля,че ако си си отговорил на въпроси,като...
...какви риби ще търся,на каква дистанция,с какви тежести ще работя,колко да са дълги, как ще се транспортират и т.н. и т.н. си мисля,че акция от 2,75 либри е достатъчна за един хубав и емоционален риболов...казвам го,защото съм привърженик на по-меките въдици и по-малки акции...макар горната акция да си е достатъчно сериозна...за добри риби.
Бих предложил .http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... сеизвестна въдица,която е обсъждана във форума многократно,и която на мен много ми допада...а и е на абсолютно приемлива цена...!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Vlado_852 »

Колега аз ползвам това и съм доволен от него. http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=2119 От друга страна си е на доста добра цена. :smt023 /за сега най големия шаран на тази въдица е 4 кила/
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”